Kristianstadsbladet > Inrikes

Tuesday, 12 November, 06:26

Kristianstadsbladet - 12 sep 11 kl. 16:57

Poliser kan ha varit serieskytts målNu tror sig polisen veta att det var 39-åringen som sköt.
.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Davidshallstorg, Malmö, Petriskolans, Sydsvenskan, Solveig Wollstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Poliserkan ha varit , serieskyttsmål
Cornucopia - 15 nov 17 kl. 21:22

Anders Ygeman räknade med att poliser skulle säga upp sig

”19 000 eller 20 000 poliser spelar ingen roll” - inrikesminister Anders Ygeman (s)Enligt källor till SvD räknade den socialistiska regeringen 2014 med att poliser skulle säga upp sig på grund av omorganisationen. Inrikesminister Anders Ygeman sade att det inte spelade någon roll.
Arkitekten bakom beslutet att lamslå svensk polis.

HBL - 23 jan 14 kl. 05:00

Framtiden oviss för nya poliser

Som för många andra branscher ser situationen på arbetsmarknaden dyster ut också för polisens del. Raseborg är inget undantag, säger chefen för Raseborgspolisen Mats Lagerstam. Samtidigt som staten stryper stödet till polisväsendet kvarstår behovet av nya, utbildade poliser.

BT - 01 okt 14 kl. 09:26

Fler poliser - inte fler lösta brott

Regeringen har satsat på fler poliser, men fler brott har inte klarats upp. Dessutom har vi inte fler poliser än för 30 år sedan, sett till hur många vi är.Att uppklarningen inte ser bättre ut kan bland annat bero på att anmälningarna om brott har ökat, samtidigt som fler utredningar läggs ned på grund av så kallas förundersökningsbegränsning, konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en utvärdering.

Skånskan - 15 jan 17 kl. 20:04

”Erbjud penionerade poliser att jobba extra”

Skåne – Erbjud alla pensionerade poliser som är i hygglig form att få jobba extra mot bra betalning.
Det rådet ger Region Skånes oppositionsråd Carl Johan Sonesson (M) till regeringen med anledning av poliskrisen i landet. ERWP.

Nyheter 24 - 24 mar 11 kl. 17:11

Vilken rätt har du att fotografera poliser?


På fredag faller dom mot två poliser som står åtalade för olaga tvång, frihetsberövande, tjänstefel med mera efter att ha trakasserat bloggaren och journalisten Jesper Nilsson när han fotograferade dem i tunnelbanan. Men vilka rättigheter har man egentligen i mötet med poliser? Och får man fota hur som helst?

BT - 24 maj 12 kl. 13:16

Nya poliser hamnade bakom skrivbordet

I riksdagen har vi lagt en lång rad förslag för att komma tillrätta med den misslyckade kriminalpolitiken. Tyvärr har våra väl genomtänkta förslag hittills mötts av nonchalans från övriga partier. Moderaterna, som innan vårt inträde i riksdagen kanske varit det parti som flest kunnat relatera till när det gäller dessa frågor, har på senare år fullständigt kapitulerat på området.

Sydsvenskan - 02 dec 13 kl. 10:42

Poliser är olika och lever olika

Ann Heberlein påstår i en krönika i Sydsvenskan i tisdags att polisen i Sverige är rasistisk. Hon skriver att ”Det handlar inte om enstaka individer utom om kåren som sådan”. Hennes ståndpunkt är att i princip alla poliser är rasister.

HBL - 21 dec 13 kl. 03:12

Jobbutsikterna svaga för färska poliser

Strukturreformer och nedskärningar gör att allt fler poliser utbildas till arbetslöshet. Av de femton svenskspråkiga poliser som utexamineras i januari har ingen jobb.Vid Polisyrkeshögskolan i Tammerfors följer man noggrant med sysselsättningsläget för de unga poliserna som utexamineras.

SmålandsPosten - 17 aug 13 kl. 08:25

Poliser snart på plats

Nu kommer polisstationen i Alvesta att bemannas med poliser igen, trots närheten till Växjö. Anledningen är att Krono­bergspolisen vill ha fler poliser utspridda i länet.
?

Nyheter 24 - 29 okt 13 kl. 10:26

Poliser, glöm era hemliga grupper ? nu får ni ett eget FacebookPolisens hemliga Facebookgrupp

Först tyckte polisens bedrägericenter(!) att det var en bra idé att skapa en hemlig Facebookgrupp för att "bolla idéer och tankar". Något som totalsågades av Patrik Thunholm, polis och doktorand i informationssäkerhet.

YLE - 17 feb 14 kl. 06:05

Många nyutexaminerade poliser arbetslösa

Arbetslösheten bland poliser har ökat och många nyutexaminerade poliser är arbetslösa. Tio av de femton poliser som utexaminerades vid Polisyrkeshögskolans svenskspråkiga utbildning i januari inte fått jobb inom branschen. Jonathan Kajander utexaminerades från Polisyrkeshögskolan i januari.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.