Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 19 November, 05:42

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 16:52

Facebookdom prövas i ArbetsdomstolenArbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida. I somras fick skolan bakläxa av tingsrätten, som ansåg att uppsägningen var felaktig och dömde skolan att betala skadestånd till rektorn. Arbetsgivarorganisationen Almega överklagade domen till AD, som nu beviljat prövningstillstånd, rapporterar SR Norrbotten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Arbetsdomstolen, Luleå, Facebooksida, Almega, AD, SR Norrbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookdom, prövasi , Arbetsdomstolen
NT - 12 sep 11 kl. 16:49

Facebookdom prövas i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida..

UNT - 12 sep 11 kl. 16:49

Facebookdom prövas i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen ska pröva om en skola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida. Tingsrätten gav skolan bakläxa, men frågan ska nu prövas i högre instans. (TT).

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 16:53

Facebookdom till Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida.

.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 16:50

Facebookdom prövas i AD

Foto: Scanpix
Arbetsdomstolen (AD) kommer att pröva om en gymnasieskola i Luleå hade rätt att säga upp en rektor som hade bilder med sexuell anknytning på sin Facebooksida.
I somras fick skolan bakläxa av tingsrätten, som ansåg att uppsägningen var felaktig och dömde skolan att betala skadestånd till rektorn. Arbetsgivarorganisationen Almega överklagade domen till AD, som nu beviljat prövningstillstånd, rapporterar SR Norrbotten.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nytt ”Half-life” på gång till VR

Den klassiska förstapersonsskjutaren "Half-life" får ett nytt spel. Det rör sig om ett VR-spel med undertiteln "Alyx", och beskrivs av utvecklaren Valve som deras flaggskeppstitel till VR. "Half-life"-serien, framför allt "Half-life 2" från 2004 och des.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Sätter vi med alla dessa mål ribban för högt för Helsingborgs lasarett?”

Det skriver skriver fyra företrädare för alliansen i Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Genetiskt genombrott mot asksjuka

Brittiska forskare har hittat gener som gör askträd immuna mot aggressiv askskottsjuka. Det ökar hoppet om att kunna rädda hotade bestånd i Sverige och övriga Europa. Genom att analysera askar som har klarat sig har forskarna hittat en uppsättning gener.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rygg och psyke bakom mycket sjukskrivning

Stress och depression, följt av problem med rygg och leder. Det är de vanligaste orsakerna till att folk i Sverige blir långtidssjukskrivna, enligt en ny rapport från AFA Försäkring. Psykiska orsaker ligger i topp i samtliga län enligt statistiken som A.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Sophus i brand i Landskrona

Räddningstjänsten har larmats till en brand i ett sophus i Norrestad..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lam: Demonstranterna måste ge upp

Hongkongs ledare Carrie Lam säger att de demonstranter som fortfarande befinner sig på Polytechnic University måste kapitulera om de vill undvika ett våldsamt slut på belägringen av universitetet. Lam säger att omkring hundra personer fortfarande befinn.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Barn till IS-kvinnor flögs till Moskva

Drygt 30 barn i åldrarna ett till tre år har flugits till Ryssland från Irak, där mödrarna antingen avtjänar straff eller inväntar rättegång för misstänkt medlemskap i terrorrörelsen IS. Barnen har tills nu befunnit sig i fängelser. Barnen fördes vid an.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flera renolyckor på kort tid

Inom loppet av några timmar dödades fyra renar i lika många trafikolyckor i trakterna kring Övertorneå, skriver Haparandabladet. Det började med att en bilist på måndagseftermiddagen skadades i samband med en kollision med en ren i Juoksengi. Bara en ha.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

15 döda i gruvexplosion i Kina

Minst 15 personer har omkommit i en explosion i en kolgruva i provinsen Shanxi i norra Kina, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. Ytterligare nio personer skadades, totalt befann sig 35 personer i gruvan vid explosionen. Gruvolyckor med dödlig.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Svagt nedåt på Asiens börser

Börserna i Kina och Japan inledde handelsdagen något nedåt i försiktig väntan på hur handelssamtalen mellan USA och Kina kommer att utvecklas. I Tokyo minskade Nikkei 225-index liksom det bredare Topixindex 0,2 procent. I Hongkong var Hang Seng-index så.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.