Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 14 November, 17:08

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 17:26

Landstingen väljer GardasilNy upphandling gav nytt läkemedel. Nu väljer landstingen Gardasil till den allmänna HPV-vaccineringen av flickor..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Gardasil, HPV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landstingen, väljer, Gardasil
Dagens Medicin - 04 apr 17 kl. 08:00

”Landstingen följer inte lagen om assisterad befruktning”

Det är dags att gå från ord till handling och prioritera vård för ofrivilligt barnlösa, skriver RFSU i en debattartikel..

SR - 12 jul 18 kl. 06:40

Landstingen väljer olika vaccin inför influensasäsongen

De som vill vaccinera sig mot influensa i höst, kommer att erbjudas olika vaccin beroende på i vilket landsting man bor..

Kristianstadsbladet - 25 nov 11 kl. 16:51

Förvaltningsrätten ger landstingen rätt

Foto: Mark Hanlon
"Jag blir tyvärr inte överraskad om vi ställs inför ännu ett överklagande."
Först överklagade Sanofi Pasteur MSD upphandlingen av vaccinet Cervarix från läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline och landstingen fick göra en ny gemensam upphandling. När de då valde vaccinet Gardasil från Sanofi Pasteur MSD överklagade GlaxoSmithKline det beslutet.

Politologerna - 03 sep 14 kl. 23:11

Hur starkt är väljarnas ansvarsutkrävande i kommunerna och landstingen?

Vi ägnar förhållandevis mycket utrymme åt att diskutera olika former av medborgerligt deltagande vid sidan om de representativa kanalerna i syfte att stärka deltagandet mellan de allmänna valen  (såsom e-demokratiexperiment, direktdemokratiska inslag [folkomröstningar, t.ex.], deltagardemokratiska innovationer och medborgardialoger).

Kristianstadsbladet - 02 feb 13 kl. 07:00

Sjukhusen säljer ut tystnadsplikten

Foto: Lasse Ottosson
Kan vi längre lita på tystnadsplikten när landstingen skriver kontrakt med tv-bolag om om få filma in händelser på sjukhus? Det undrar författare Eva Ström i sin första Lördagskrönika för kultursidan.
Mitt första riktiga sommarjobb var som sjukvårdsbiträde på Karolinska Sjukhusets öronklinik.

Dagens PS - 27 jun 17 kl. 14:22

PS avslöjar: Rapport spår kaos i landstingen

Dagens PS har tagit del av siffror från en ännu opublicerad Almega-rapport – den släpps i morgon, onsdag – som granskat hur kraven på svenska kommuners och landstings välfärd kan förändras fram till och med år 2020. Om befolkningen växer enligt prognos samtidigt som regeringens välfärdsutredning genomförs och halverar de privata aktörernas storlek inom välfärden uppstår ett skräckscenario för framför allt landstingen i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Regeringens utredare Ilmar Reepalu vill som bekant att vinster i välfärden ska begränsas, vilket Vänsterpartiet med partiledaren Jonas Sjöstedt i spetsen inte oväntat applåderar och propagerar för.

DN - 20 aug 17 kl. 13:10

Barnmorskor väljer frilans före fast arbete

Allt fler barnmorskor säger upp sig från den landstingsdrivna vården för att frilansa. För högre lön och med bättre arbetsvillkor fortsätter de att jobba för landstingen via bemanningsbolag eller på timvikariat. – Det här är ett nytt fenomen och ett tecken på att landstingen misslyckats, säger Mia Ahlberg, ordförande i Barnmorskeförbundet..

Sydsvenskan - 26 sep 17 kl. 07:48

Hyrbolag säljer dyra läkare via dotterbolag

Landstingen försöker bromsa kostnaderna för hyrläkare genom att binda hyrbolag via ramavtal med fasta prislistor. Men när landstingen ber om läkare från de upphandlade bolagen är det inte alltid de får svar. I stället hyrs läkare ut via bolagens dotterb.

Kristianstadsbladet - 26 sep 17 kl. 07:49

Hyrbolag säljer dyra läkare via dotterbolag

Landstingen försöker bromsa kostnaderna för hyrläkare genom att binda hyrbolag via ramavtal med fasta prislistor. Men när landstingen ber om läkare från de upphandlade bolagen är det inte alltid de får svar.(TT).

BT - 26 sep 17 kl. 07:49

Hyrbolag säljer dyra läkare via dotterbolag

Landstingen försöker bromsa kostnaderna för hyrläkare genom att binda hyrbolag via ramavtal med fasta prislistor. Men när landstingen ber om läkare från de upphandlade bolagen är det inte alltid de får svar.(TT).

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Barnmorskeförbundet: ”Vi har nått vårt delmål”

Eva Nordlund, nyvald ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, är nöjd med att hittills 2 231 barnmorskor har valt att bli medlemmar..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Nya fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

”Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården”

Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården. Löf får in 17 000 anmälningar per år och nästan hälften leder till ersättning. Löf har sitt....

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Regionbolag vill ha privat vårdförsäkring

Regionägda Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, upphandlar en privat sjukvårdsförsäkring för sina anställda. En konkurrensfråga, anser bolaget..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Ge våldtagna akut vård – i hela Sverige

Samhällets arbete mot våldtäkter och sexuella övergrepp måste stärkas på flera plan. Friheten för de som blivit offer för övergrepp kan stärkas betydligt genom bättre vård och stöd – inte bara i storstäderna. Det skriver två liberaler.

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Fängelse för Paolo Macchiarini

Paolo Macchiarini och två andra kirurger döms till fängelse i Italien för att ha missbrukat sin ställning som läkare. .

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

”Patientsäkerhetsarbetet kräver ett gemensamt arbete”

Det kommer ständiga larmrapporter från personalen om bristande patientsäkerhet vilka måste tas på allvar,  skriver flera debattörer i en replik..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Barnen stora förlorare enligt klimatrapport

Barn som föds i dag kommer att få sina liv definierade av klimatförändringarnas konsekvenser om inte stora förändringar sker nu. Det är budskapet i Lancets årliga rapport om klimat och hälsa..

Dagens Medicin - Igår: 13:23

Lovande fynd för denguevaccin

En ny vaccinkandidat verkar effektivt kunna förebygga denguefeber, enligt preliminära data som publicerats i tidskriften New England Journal of Medicine. .

Dagens Medicin - Igår: 13:04

Hallands ekonomidirektör lämnar

Region Hallands ekonomidirektör Stefan Sorpola lämnar sin tjänst men får betalt i ett år till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.