SVT > Videos

Saturday, 16 November, 03:02

SVT - 12 sep 11 kl. 16:27

Skolnedläggningar aktuellt igenNu kan det återigen bli aktuellt med skolnedläggningar i Karlskrona kommun. Det menar barn- och utbildningsnämndens ordförande. Samtidigt står beslutet om den sänkta skolpengen fast. Medverkande: Sarah Bruze, reporter Ulla Ståhl, rektor Sunnadalskolan (ur Blekingenytt 5 september) Jan-Olof Petersson (FP), ordf barn- och ungdomsnämnden Patrik Hansson (S), oppositionsråd Caroline Göransson/arkiv, fotograf Sarah Bruze, redigerare.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Karlskrona, Bruze, Ståhl, Sunnadalskolan, Blekingenytt, Olof Petersson, Hansson, Göransson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolnedläggningar, aktuellt, igen
YLE - 03 apr 13 kl. 14:50

Skolnedläggningar kan inte undvikas

Varje år läggs det ned i genomsnitt 100 skolor i året i vårt land. Det motsvarar två skolor i veckan.
Men som fenomen har skolnedläggningar varken ökat eller minskat.

BT - 28 aug 14 kl. 22:08

Anklagades för att mörka skolnedläggningar: "Förstår inte"

Höger mot vänster och individen mot kollektivet. Men gnistan tändes när Markbygdspartiet anklagade Miljöpartiet och Alliansen för att mörka skolnedläggningar. Och nu är det inget snack om saken – valspurten har definitivt inletts i Mark i och med kvällens fullmäktigedebatt.

YLE - 13 aug 12 kl. 04:43

Inga skolnedläggningar aktuella i Korsnäs

Efter flera år med minskande elevantal och hot om skolnedläggningar i Korsnäs har nu läget stabiliserats. På lång sikt ser antalet elever ut att öka. Skolan i Harrström lades ned 2010 och tidigare i år var även skolan i Taklax nedläggningshotad.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Skolnedläggningar skjuts på framtiden

Det blir inga skolnedläggningar i Ope och Torvalla under de närmaste åren. Det enade sig barn- och utbildningsnämnden om under onsdagen..

Dalarnas tidningar - 15 aug 13 kl. 08:40

Ny debatt väntar om skolnedläggningar?

2010 hävdade en konsult att kommunen hade alldeles för mycket skollokaler i förhållande till antalet elever. Det blev en omfattande och het debatt om eventuella skolnedläggningar. Den slutade i maj 2012 med att Maria Strömkvist (S) slog fast att man inte hade några planer på att fram till 2014 lägga ned byskolor..

Norrtelje Tidning - 05 maj 15 kl. 11:20

Politiskt bråk om skolnedläggningar

Skolnedläggningar och den indragna skolutredningen skapade livlig debatt på måndagens kommunfullmäktige..

Vimmerby Tidning - 15 dec 17 kl. 16:18

Inga skolnedläggningar nästa mandatperiod

Vi Socialdemokrater ger idag beskedet att vi inte kommer att lyfta frågan om skolnedläggningar nästa mandatperiod..

YLE - 27 okt 15 kl. 10:33

Inga skolnedläggningar i Kronoby

Småbönders skola blir kvar liksom Norrby skola. Det har kommunstyrelsen bestämt, men det blev omröstning. Med rösterna sex mot tre valde politikerna i Kronoby kommunstyrelsen att behålla de båda nedläggningshotade skolorna i kommunen.

YLE - 03 apr 13 kl. 05:17

Flest skolnedläggningar i Sydösterbotten

Närpes och Kristinestad toppar listan över kommuner som har stängt flest skolor i Svenskfinland. Tillsammans med Borgå har de sydösterbottniska städerna stängt fem skolor vardera under de senaste åtta åren. Det visar Svenska Yles kartläggning av det finlandssvenska skolnätet.

LV - 01 jul 15 kl. 10:32

Betraktelse av diskussionerna angående skolnedläggningar

Då jag inte längre är bosatt i den vackra Djursdalabygden, men däremot regelbundet besöker trakten har jag följt diskussionerna och besluten kring skolnedläggningarna med viss distans och detaljer kan ha gått mig förbi. Jag tillåter mig dock att inträda i diskussionen med en betraktares ögon.
.

YLE - 25 nov 15 kl. 19:29

Vasa skjuter upp skolnedsläggningar igen

Det ser illa ut för skolorna, säger Pirjo Andrejeff, ordförande för nämnden för småbarnsfostran och grundläggande undervisning. Med det avser hon att tre skolor sannolikt läggs ner och dit hör också Brändö skola. - Vi fick inte tilläggsmedel av fullmäktige för Brändö skola, säger Andrejeff.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.