BT > Ekonomi

Monday, 18 November, 00:37

BT - 12 sep 11 kl. 16:18

Lägre räntor, svagare krona
Marknadsräntorna fortsatte att falla på måndagen i spåren av fortsatt skuldoro och nya börsfall. Enligt SEB kan det nu vara läge att binda bolånen. Kronan tappade mot både euron och dollarn.
Tioårig statsobligation: 1,67 procent (1,79).
Tvåårig statsobligation: 0,99 procent (1,08).
Läs mer på BT
Läs mer om:
SEB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, räntor, svagare, krona
E24 - 11 sep 15 kl. 11:43

Högre räntor, starkare krona

Svenska räntor gick mot strömmen på fredagen och steg i spåren av starka BNP- och jobbdata. Kronan stärktes dessutom något..

PrivataAffärer - 19 aug 14 kl. 12:52

Svagare krona inför valet

Osäkerhet kring vilka partier som bildar regering efter valet lär återspeglas i högre räntor och svagare krona, enligt analytiker....

DI - 27 jun 13 kl. 16:27

Räntor & valutor: Lägre räntor i Europa

De europeiska marknadsräntorna sjönk på bred front på torsdagen, både i "problemländerna" och i kärnländerna. På valutamarknaden noterades mindre rörelser, med en något svagare krona både mot dollarn och mot euron..

DI - 20 feb 19 kl. 12:50

Vice riksbankschefen: En svagare krona ”välkommet” om det ger högre inflation

Det är inte troligt att en exogen kronförsvagning kommer att leda till att inflationen blir betydligt högre än i Riksbankens prognos, men om en svagare krona kan leda till en något högre inflation är det snarast "välkommet"..

DI - 08 jan 16 kl. 16:37

Räntor och valutor: Lägre räntor och svagare dollar

Veckan avslutade med lägre räntor, något svagare dollar och ett oljepris som till viss del tappade torsdagens uppgång..

Dagens PS - 07 aug 17 kl. 08:18

”Lite högre räntor vore bra”

Rutger Arnhult har enligt Dagens Industri fortsatt tanka aktier i fastighetsbolaget Klövern, där han är vd och storägare. Han bekymrar sig föga över hotet om en åtstramingspolitik från ECB och Riksbanken. Han tvärt om välkomnar åtgärderna.

Cornucopia - 05 apr 17 kl. 16:01

ECB varnar för högre räntor - flera svenska banker höjer bolåneräntorna

ECB har gått ut och varnat för att politikerna måste räkna med högre räntor framöver. Samtidigt höjer nu flera svenska banker återigen sina bolåneräntor eftersom marknadsräntorna på obligationsmarknaderna fortsätter stiga och gör upplåningen för finansieringen allt dyrare. Svenska marknadsräntor är dock inte stigande, så det måste handla om upplåning i utländsk valuta.

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 09:06

Riksbanken: Fallande bostadspriser kan ge högre räntor

Riksbanken varnar hos SvD för att bankernas så kallade säkerheter inte är så stora som det hävdas, samt att bolåneräntorna kan stiga om bostadspriserna faller. Det senare kan alltså bli en självförstärkande nedåtgående spiral.
Finns inget som kan gå fel.

BT - 24 jul 12 kl. 16:25

Högre räntor, starkare krona

Stockholmsbörsen rör sig runt nollstrecket på eftermiddagen - precis som flera andra marknadsplatser i Europa. Räntorna steg medan kronan stärktes mot både euron och dollarn.
Sent i går sänkte kreditvärderingsinstitutet Moody's sina framtidsutsikter för Tyskland, från stabil till negativ.

Kristianstadsbladet - 04 feb 13 kl. 16:51

Lägre räntor, starkare krona


Kronan stärktes något, medan marknadsräntorna sjönk på måndagen.Räntan på den tvååriga statsobligationen sjönk till 1,03 procent (1,04), medan räntan på den tioåriga obligationen backade till 1,98 procent (1,99).En euro kostade vid klockan 16.

Cornucopia - 16 dec 14 kl. 09:38

20% av BLT har inte råd att amortera eller betala högre räntor

Under rubriken "Svenskarna har råd att amortera" har någon bostadsbubbleförnekare på TT skickat ut en artikel där det framgår att var femte skuldslav inte har råd att amortera och därmed inte heller har råd med högre räntor. Artikeln hittar ni här.

I artikeln står följande:"Men två av tio skulle inte alls ha råd eller bara klara av max 500 kronor i månaden.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.