Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 15 November, 19:57

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 17:19

Hijab, burka och niqab i vården
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hijab, burkaoch , niqabi , vården
Sydsvenskan - 22 jan 15 kl. 19:27

Förälskade män förklädde sig i burka

Två män i burka fick boende i Mardin i sydöstra Turkiet att bli misstänksamma. Polisen kopplades in och tog genast upp jakten. Men när männen greps uppdagades det att deras ärende inte var fullt så tvivelaktigt — de ville bara träffa sina flickvänner.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 15 kl. 19:27

Förälskade män förklädde sig i burka

Två män i burka fick boende i Mardin i sydöstra Turkiet att bli misstänksamma. Polisen kopplades in och tog genast upp jakten. Men när männen greps uppdagades det att deras ärende inte var fullt så tvivelaktigt — de ville bara träffa sina flickvänner.

DalaDemokraten - 20 feb 17 kl. 18:30

Inte stör hijab i sjukvården mig

.

DalaDemokraten - 25 feb 17 kl. 12:00

Hijab har aldrig varit problem i vården

.

Cornucopia - 23 aug 13 kl. 09:46

Slöjupproret skadar kvinnors folkhälsa

Det så kallade slöjupproret inte bara förringar kvinnors kamp för sin egen kropp och sin egen klädsel världen över, och legitimerar kvinnoförtryck, utan är också direkt skadligt för kvinnors folkhälsa. Heltäckande klädsel året om är dokumenterat skadligt och medföljande D-vitaminbrist orsakar allvarliga  folkhälsoproblem, redan i länder med betydligt mer sol än det mörka Norden. Det går att protestera mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och rasistiskt våld utan att bära slöja.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 15 kl. 19:44

Kvinnorna har nyckeln till en bättre integration

De växande utanförskapsområdena i och utanför våra städer har äntligen tvingat upp integrationen på agendan. Men den trevande diskussionen koncentrerar sig huvudsakligen på att få fler människor i arbete. Men det löser inte hela problemet.

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 19:44

Kvinnorna har nyckeln till en bättre integration

De växande utanförskapsområdena i och utanför våra städer har äntligen tvingat upp integrationen på agendan. Men den trevande diskussionen koncentrerar sig huvudsakligen på att få fler människor i arbete. Men det löser inte hela problemet.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 14:00

Svart humor i Absurdistan

Krönika Man brukar bli förvånad när man får veta att brittiska poliser i normalfallet patrullerar obeväpnade. Så oskuldsfullt och bullerbyaktigt! Endast en liten del, särskilt för uppgiften licensierade specialpoliser har skjutvapen i sin arbetsutrustning.

Kristianstadsbladet - 05 sep 14 kl. 00:15

Ayatolla ger väst feministkänga


Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, riktar kritik mot västerländska värden - för att de "underminerar" feminism. Antalet "moraliska kriser" ökar i väst, bland annat genom att man antagit "fel position om kvinnor och gravt underminerat den feministiska vågen", enligt kommentarer från Khamenei som publicerats på hans hemsida.Uttalandet bör ses i ljuset av politiska spänningar i Iran där konservativa krafter efterfrågar kraftigare åtgärder för att hindra kvinnor och män från samröre, medan president Hassan Rohani har arbetat för större friheter.

BT - 05 sep 14 kl. 00:15

Ayatolla ger väst feministkänga

Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, riktar kritik mot västerländska värden - för att de "underminerar" feminism. Antalet "moraliska kriser" ökar i väst, bland annat genom att man antagit "fel position om kvinnor och gravt underminerat den feministiska vågen", enligt kommentarer från Khamenei som publicerats på hans hemsida. Uttalandet bör ses i ljuset av politiska spänningar i Iran där konservativa krafter efterfrågar kraftigare åtgärder för att hindra kvinnor och män från samröre, medan president Hassan Rohani har arbetat för större friheter.

Skånskan - 12 okt 14 kl. 23:30

Regler om hygien är inte rasism

Gör upp med rasismen inom vården – tillåt hijab. Så löd rubriken på ett debattinlägg i Dagens Samhälle den 10 oktober..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Tvångssvården brister när mallen går före

Standardiserade vårdplaner används för att patienter med ett specifikt hälsotillstånd ska få samma vårdinsatser. Men det är inte alltid patientens bästa som styr utformningen av planerna, enligt ny forskning..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Zikaviruset finns i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten. Men någon risk för att viruset etablerar sig, på kontinenten eller i Sverige, finns inte..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

En robust sjukvård kräver reservkapacitet

I fallet Apotekstjänst och dess haveri som lamslog vården i fem regioner läser jag att den ansvariga upphandlaren, efter två veckors kaos, har fortsatt förtroende för Apotekstjänst. Jag kommer osökt att tänka på hur jag följde min aktie ända till botten. Det skriver Dagens Medicins krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Fall av cryptosporidium utreds

Flera fall av magåkomman cryptosporidios utreds av Folkhälsomyndigheten som nu letar efter smittkällan. Eftersom ökningen skett i olika delar av landet tror myndigheten inte att smittan är vattenburen..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

”Musikterapi är en underutnyttjad samhällsresurs”

I sin senaste rapport som släpps 11 november, slår WHO Europa fast att samhällsinsatser med inslag av kulturella och konstnärliga uttrycksformer främjar psykisk och fysisk hälsa. Vi vill rikta beslutsfattares uppmärksamhet till musikterapi, en internationellt erkänd forskningsbaserad behandlingsf....

Dagens Medicin - Igår: 16:01

Barnmorskeförbundet: ”Vi har nått vårt delmål”

Eva Nordlund, nyvald ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, är nöjd med att hittills 2 231 barnmorskor har valt att bli medlemmar..

Dagens Medicin - Igår: 15:43

Nya fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - Igår: 15:02

”Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården”

Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården. Löf får in 17 000 anmälningar per år och nästan hälften leder till ersättning. Löf har sitt....

Dagens Medicin - Igår: 14:41

Regionbolag vill ha privat vårdförsäkring

Regionägda Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, upphandlar en privat sjukvårdsförsäkring för sina anställda. En konkurrensfråga, anser bolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.