Nyhetskanalen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 04:42

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 15:51

SSM: Risken för utsläpp osannolikExperter på Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) informerade sig måndagseftermiddagen om olyckan..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
SSM, Strålsäkerhetsmyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSM, Riskenför , utsläpp, osannolik
Skånskan - 08 okt 15 kl. 17:55

En osannolik konspiration

Krönika När Pär Nuder använde termen ”köttberg” som samlande begrepp för alla 40-talister blev det ju inte riktigt bra, och det var säkert en rätt tilltufsad finansminister som vinglade ut från Göran Perssons kontor efter den ”upptuktelse av ungtupp” (Perssons ord) som blev följden. Men på ett vis hade Nuder förstås rätt: vi är alla köttberg, och svårt handikappade av våra biologiska och psykologiska förutsättningar.
Det gäller inte minst hantering av information.

YLE - 04 apr 14 kl. 22:13

Tuomioja: Risken för att konflikten trappas upp liten

Utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP), deltog på fredagen i EU-ländernas utrikesministrars möte i Aten där läget i Ukraina och Rysslands politik mot landet diskuterades. Enligt Tuomioja diskuterades inte planerna sanktioner av tredje fasen mot Ryssland. - Förväntningarna i nuläget är att en sådan militär eskalation skulle vara ganska osannolik.

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 14 kl. 08:57

Ebolaspridning i Sverige osannolik

Ebola har nått Europa. Men att sjukdomen ska börja spridas i Sverige är inte sannolikt. - Det handlar då om enstaka fall som snabbt får vård, säger Maria Brytting vid Folkhälsomyndigheten.

TA - 12 sep 11 kl. 14:20

Explosion vid fransk kärnanläggning

En person har omkommit och fyra skadats i en explosion vid en kärnanläggning i södra Frankrike.
Inga radioaktiva utsläpp har noterats, uppger franska strålskyddsmyndigheter. Explosionen inträffade vid 11.

Helsingborgs Dagblad - 19 mar 15 kl. 05:00

Först att bli blåsta

En av de kraftigaste cyklonerna någonsin har dragit förbi öriket Vanuatu i Stilla havet och lämnat en obeskrivlig förstörelse i sina spår. Det förefaller som ett sorgligt och kusligt sammanträffande att president Baldwin Lonsdale befanns sig på internationell riskreduceringskonferens i Sendai i Japan när cyklonen Pam försökte blåsa hans örike av kartan. I talarstolen i Sendai hade han svårt att få rösten att bära när han vädjade om omedelbar katastrofhjälp för sitt hemland.

SvD - 19 jun 16 kl. 09:00

Chester Taylor: Den svenska krigsrisken har ökat

Den officiella svenska uppfattningen är att risken för en rysk attack mot Sverige är ”osannolik under överskådlig tid” som försvarsberedningen uttrycker det. Risken skulle alltså vara låg. Vissa inlägg i den pågående debatten om ett svenskt Natomedlemskap gör gällande att risken är obefintlig.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 10:30

Euroområdets avkastningskurvor talar för ekonomisk expansion

En typisk avkastningskurva för ett land visar centralbankens dagslåneränta (som representerar dagliga lån mellan banker) och räntorna på alla statsobligationer, med löptider från en månad till 10, 30, 50 år – eller mer. Vanligtvis anser analytiker att en ”brant” avkastningskurva, som innebär att räntan för lån med lång löptid är högre än lån med kort löptid, är ett gott tecken för ekonomin. Under den senaste tiden har USA:s avkastningskurva blivit plattare eftersom gapet mellan de långsiktiga och kortsiktiga räntorna har blivit mindre.

YLE - 31 mar 16 kl. 15:11

Allvarlig miss vid HNS laboratorium - patienter kan ha utsatts för smittsamma sjukdomar

Patienter som tog blodprov vid HUSLAB:s laboratorium i Kampen i Helsingfors på onsdagen (30.3) kan ha utsatts för smittosamma sjukdomar på grund av en miss med använda nålar. Risken för att någon skulle ha smittats betecknas ändå som oerhört liten.

Västerbottens Folkblad - 14 sep 14 kl. 23:00

Dags att sluta experimentera

Bottenviken mår inte bra. Havet är kraftigt miljöpåverkat, främst av radioaktivt cesium frånTjernobyl, samt av dioxiner och PCB från tidigare års miljöförsyndelser. De radioaktiva utsläppen från Tjernobyl berodde på en ”osannolik” olycka.

Skånskan - 15 jan 19 kl. 15:00

Adamowicz betalade det högsta priset

Gdansks borgmästare Pawel Adamowicz har avlidit av de skador han fick när han knivskars på scenen under ett lokalt välgörenhetsevenemang. Han hade haft borgmästarämbetet i 20 år. Gärningsmannen är en hårt kriminellt belastad person som dömts och suttit i fängelse för våldsbrott.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.