Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 17 November, 02:57

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 16:11

BakgrundDet var den 9 februari 2009 kommunfullmktiges ordfrande Lennart Sderberg (M) bjd hem den polska delegationen till sitt hem. Mat och dryck hmtade han ngra hundra meter drifrn p Speakers Corner som han var delgare i.Senare det ret uppmrksammade Landskrona Posten att han som kommunens representant tagit med sig mat och alkoholhaltiga drycker frn den egna krogen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakgrund
HBL - 10 dec 14 kl. 11:19

Över 300 000 med utländsk bakgrund i Finland

Det bodde över 301 000 personer med utländsk bakgrund i Finland i slutet av 2013. Det motsvarar 5,5 procent av landets befolkning, rapporterar Statistikcentralen. Antalet personer med utländsk bakgrund i första generationen, det vill säga sådana som är födda utomlands, var drygt 256 000 medan drygt 45 000 är födda i Finland.

SVT - 20 jun 14 kl. 17:34

Allt vanligare med utländsk bakgrund på högskola

Allt fler ungdomar med utländsk bakgrund väljer högskolestudier, visar nya siffror. Andelen är nu nästan lika hög som bland unga med svensk bakgrund. Allra mest lockar utbildningen till apotekare, där tre av fyra studenter har utländsk bakgrund..

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 07:41

Färre poliser med utländsk bakgrund


Uppdraget är att fler personer med utländsk bakgrund ska bli polisstudenter. Men trots flera insatser är det mycket få studenter med invandrarbakgrund på polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö. - Det har minskat drastiskt.

BT - 12 sep 14 kl. 07:41

Färre poliser med utländsk bakgrund

Uppdraget är att fler personer med utländsk bakgrund ska bli polisstudenter. Men trots flera insatser är det mycket få studenter med invandrarbakgrund på polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö. - Det har minskat drastiskt.

Barometern - 12 sep 14 kl. 07:41

Färre poliser med utländsk bakgrund

Trots flera insatser är det mycket få studenter med invandrarbakgrund på polisutbildningen vid Linnéuniversitetet i Växjö. Vid den senaste antagningen hade två av hundra personer utländsk bakgrund. – Det har minskat drastiskt.

SR - 31 jul 15 kl. 03:46

Få med utländsk bakgrund kommer in på polisutbildningen

Allt färre med utländsk bakgrund utbildar sig till poliser, och det är oroande menar företrädare för polisutbildningen. I Sverige har ungefär 16 procent av befolkningen utländsk bakgrund, men till polisutbildningen under det senaste två antagningarna har det bara varit 5 % av studenterna som har utländsk bakgrund..

BT - 22 sep 11 kl. 21:42

Svensk politiker ratad i Turkiet: "Beror på min kurdiska bakgrund"

Plötsligt blev förra riksdagsledamoten Gulan Avci, med kurdisk bakgrund, icke önskvärd på en konferens om kvinnors rättigheter i Turkiet. Beskedet lämnades av Sveriges generalkonsul i Istanbul. Nu har utrikesminister Carl Bildt beklagat händelsen.

Sydsvenskan - 26 mar 12 kl. 08:30

Målet måste vara att öka den ekonomiska tillväxten i regionen genom att ta vara på den tillgång som ungdomar och människor med annan etnisk bakgrund utgör. I detta arbete har vi alla ett ansvar oavsett vilken sektor vi representerar.

Skåne har lägst sysselsättningsgrad av alla län i Sverige. Det avspeglar sig i att Skåne också har den största andelen invånare som saknar beskattningsbara förvärvsinkomster. Det skriver Ingrid Bengtsson-Rijavec, tillförordnad regiondirektör i Region Skåne.

Posh24 - 26 jul 12 kl. 16:02

Kourtney Kardashian i chock! Scott Disicks kriminella bakgrund avslöjad!

Scott Disick har försökt med alla medel han kan att dölja sin kriminella bakgrund väldigt länge nu, för att rädda sitt förhållande med Kourtney Kardashian och hennes familj. Men vi är inte säkra på att de kommer överleva den här senaste bomben... "Det är sant att Scott började videofilma sig själv när han hade sex med tjejer i sina senare tonår, och sen brukade han stjäla från dem", berättar hans vän Brittany Reichek.

HBL - 12 apr 13 kl. 07:39

Karjalainen: Lauerma vill granska bakgrund hos hälsovårdspersonal

Hälsovårdsbranschen borde utreda bakgrunden hos dem som söker arbete bättre, säger forskningsprofessorn Hannu Lauerma till tidningen Karjalainen.Lauerma anser att en begränsad säkerhetsutredning av den sökandes bakgrund kunde förebygga missbruk och till och med patientmord. Säkerhetsutredningen görs av polisen.

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 07:44

Få nyvalda har utländsk bakgrund


Bara 14 av 320 nyvalda danska kommunpolitiker i landets tio största kommuner har utländsk bakgrund. Det motsvarar drygt fyra procent av politikerna. Granskningen, som är utförd av nyhetsbrevet A4, visar också att det skett en minskning av andelen politiker med utländsk bakgrund jämfört med den förra valperioden, rapporterar News Øresund..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

En till sjukhus efter olycka i Helsingborg

Ambulans förde en person till sjukhus efter singelolycka på väg 111, Österleden..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nissan återkallar 400 000 bilar

Den japanska biltillverkaren Nissan återkallar nära 400 000 bilar i USA. De har ett fel på bromssystemet, som kan leda till att fordonen fattar eld. Så sent som i oktober inledde USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NHTSA en undersökning om ett annat problem.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Bilburen ungdom” hällde olja i rondell

En rondell i Uppsala har sanerats sedan "bilburen ungdom" hällt ut olja på platsen på lördagskvällen, enligt polisen. Oljan gjorde vägbanan väldigt hal, "vilket troligen var syftet med tilltaget", skriver polisen. Myndigheten gissar att poängen ska ha v.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Krockade – och krockade igen

En bilist krockade två gånger, i två olika körriktningar, på E65 mellan Malmö och Ystad på lördagskvällen, rapporterar Sydsvenskan. Först inträffade en kollision på ena sidan vägen. En bil kastades då genom vajerräcket över till mötande körfält, och kol.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Johnson: Alla tories backar brexit

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson säger att samtliga Konservativa partiets kandidater i det kommande parlamentsvalet har ställt sig bakom hans brexitplan. – Jag erbjuder här en pakt med det brittiska folket, Om du röstar för de Konservativa.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Mordförsök vid Hässelby torg

En man har hittats misshandlad vid Hässelby torg i nordvästra Stockholm. Efter larmsamtal hittades mannen "skadad med stickvapen i bålen", skriver polisen på sin sajt. Han ska ha varit vaken när ambulanspersonal anlände.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fornling blev av med IBO-titeln

Sven Fornling förlorade sitt möte i lätt tungvikt mot Dominic Bösel på tyskens hemmaplan i Halle. Duellen gällde Fornlings IBO-bälte och det som kallas WBA interim, titlar som alltså nu är Bösels. Matchen var ganska jämn i första halvan, men sedan blev.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Möjlig premiärminister hoppar av i Libanon

Libanons förre finansminister Mohammad Safadi har dragit tillbaka sin kandidatur till att bli ny premiärminister efter landets regeringskris. Den 75-årige veteranpolitikern Safadi nämndes för första gången som regeringsbildare på torsdagen, när medier i.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Man stickskadad vid inbrottsförsök

En man har skadats under ett inbrottsförsök i Västerhaninge söder om Stockholm. Det var ett vaktbolag som larmade polisen vid 22-tiden på lördagen om det inträffade. – Han har fått skador av ett stickvapen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Tunga fotbollsnationer klara för EM

Nu är 16 länder klara för fotbolls-EM. Senast att säkra avancemanget: Nederländerna, Tyskland, Kroatien och Österrike. Nederländerna spelade 0–0 mot Nordirland i Belfast, vilket räckte för att kunna boka en plats i sommarens fotbollsfest.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.