VA > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 01:53

VA - 12 sep 11 kl. 16:07

"Ingen stor effekt av finansoron"12 september

Den finansiella oron har nnu inte haft ngon vsentlig effekt p frsljningen fr Autoliv.
Det sger informationschef Mats dman till Nyhetsbyrn Direkt.
"Vissa kunder har meddelat att de trimmat ngot i produktionen, men ngon har ocks kat lite. Det r inga stora frndringar, n s lnge", sger han.
Tidigare farhgor om att bilfrsljningen i USA skulle vika under augusti mnads andra hlft visade sig obefogade, konstaterar Mats dman.
Läs mer på VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen stor, effektav , finansoron
Alliansfritt Sverige - 29 maj 12 kl. 09:10

M: Vår politik har haft stor effekt för de fattigaste

KLYFTOR. Den här tweeten från finansutskottets ordförande Anna Kinberg Batra (M) är i allt väsentligt sann:

Som Marika Lindgren Åsbrink visar så är ju decilernas utveckling rätt spännande. Här är SCB-statistiken:


Nu ska vi dessutom komma ihåg att detta är procentuella förändringar, skriver man ut det i reda pengar blir ojämlikheten ännu tydligare.

VA - 23 aug 11 kl. 14:03

Stor effekt av bolånetak

23 augusti "Det har inneburit längre försäljningsprocesser. Den finansiella oron kom efter att vi stängde böckerna för det första halvåret, så det har vi inte sett någon effekt av i de här siffrorna", säger Peabs finanschef Jesper Göransson till Nyhetsbyrån Direkt. Överlag är Peab nöjda med vad bolaget presterade i sin bostadsverksamhet under det andra kvartalet, där starter har skett i Sverige, Norge och Finland.

Kristianstadsbladet - 23 nov 12 kl. 06:30

Små förändringar ger stor effekt

Foto: Bosse Nilsson
I takt med att utsläppen av växthusgaser ökar förändras klimatet. Världen står inför mer extremväder med skyfall och värmeböljor när medel­temperaturen stiger. Tone Bekkestad föreläste i?

Affärsvärlden - 13 nov 14 kl. 11:16

Vice riksbankschef: Amorteringskravet ger ingen stor effekt på skulderna

Vice riksbankschef Kerstin af Jochnick ser inte att amorteringskravet som Finansinspektionen presenterade under tisdagen kommer att ha en signifikant effekt på de privata skulderna, utan att det är troligt att de fortsätter accelerera, enligt Bloomberg News..

SmålandsPosten - 19 nov 16 kl. 07:00

Flera fällande domar som haft stor effekt i Araby

Det längsta fängelsestraffet som Arabyinsatsen lett till är 18 månader för narkotikabrottslighet. Men att flera ungdomar fälldes för våldsamt upplopp anses ha haft störst lugnande effekt..

SVT - 05 sep 13 kl. 03:35

Nytt njurtest får stor effekt för vården

Ett nytt sätt att testa njurarnas funktion är överlägset den vanligaste metoden som används i dag, visar en ny stor internationell studie..

VA - 22 aug 11 kl. 11:22

Billerud ser ingen effekt av finansoron

22 augusti Billerud har ännu inte sett någon effekt av de senaste veckornas finansiella oro på den egna orderingången. Det säger vd Per Lindberg till Nyhetsbyrån Direkt. "Än så länge ser det ok ut.

Supermiljöbloggen - 10 apr 15 kl. 20:19

Ny rapport: styrmedel ger positiv effekt

 Nya rön visar att olika styrmedel faktiskt resulterar i att vår miljöpåverkan minskar. Bäst resultat ger ekonomiska styrmedel. IVL Svenska Miljöinstitutet har på uppdrag av Naturvårdsverket kartlagt 32 olika styrmedel som syftar att styra hushållens konsumtion i en mer hållbar riktning.

Kristianstadsbladet - 07 dec 13 kl. 11:43

Svag Pisa-effekt på Sverigebilden


Chocksiffrorna i veckan om svenska skolelevers resultat, som uppmärksammats inte bara i Sverige utan även i många internationella medier, kommer sannolikt inte att ha så stor effekt på Sverigebilden i andra länder. Den bedömningen gör Annika Rembe, generaldirektör för Svenska institutet som har i uppdrag att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. - Sverigebilden påverkas generellt sett långsamt, det vet vi erfarenhetsmässigt.

UNT - 07 dec 13 kl. 11:43

Svag Pisa-effekt på Sverigebilden

Den svenska nedgången i Pisamätningarna kommer sannolikt inte att ha så stor effekt på Sverigebilden i andra länder, tror Svenska institutets generaldirektör Annika Rembe.(TT).

Fler nyheter från VA

VA - 10 timmar sedan

Finansinspektionen: Amorteringskravet har inte drabbat unga

Unga människor har drabbats hårt av amorteringskravet, menar kritikerna. Men det stämmer inte, enligt en ny rapport från Finansinspektionen. .

VA - 11 timmar sedan

Superföretaget på väg mot börsen

Netlight, ett av Veckans Affärers mest uthålliga Superföretag, inleder listningsprocess. .

VA - 11 timmar sedan

Efter fynden: nyemission och kommersiell produktion

Siljansringen har, likt många meteoritkratrar, varit en intressant plats att leta efter gas och olja på. Bolaget Igrene har inte bara letat – utan också hittat kraftiga flöden av naturgas. Nu vill man påbörja kommersiell produktion och samtidigt göra en insats för miljön.

VA - 11 timmar sedan

Så undviker du korruption i högriskländer – proffsen tipsar: ”Berätta att du inte kan få ut kontanter”

Toppjuristerna ger råd till svenska företag kring hur de ska jobba mot korruption i Indien, Myanmar och Vietnam. .

VA - 12 timmar sedan

Amazon går extremt bra i Indien enligt Bezos

Amazon presterar extremt bra i Indien. .

VA - 13 timmar sedan

Problem för världens största börsintroduktion

Det svala intresset för Saudi Aramcos aktier har nu lett till beslutet att ställa in turnéstopp i Europa, USA, Kanada och Japan. .

VA - 13 timmar sedan

5 tips inför 2020

Snart är årsskiftet här och det finns många beslut, regler och omständigheter som kan påverka skatten för dig som företagare. Här ger Catrin Åkerlund, skattejurist på Grant Thornton, tips inför bokslut och deklaration. .

VA - 14 timmar sedan

Fingerprint Cards fortsätter rasa – UBS upprepar säljrekommendation

Efter ett ras på över 13 procent i fredags fortsätter utförslöpan för Fingerprint Cards även på måndagen.  .

VA - 15 timmar sedan

Nu ökar efterfrågan på nyproduktion

Det är fortsatt fördel för köparna på marknaden för nyproduktion, men den tydliga trenden är att säljarna vinner mark och att efterfrågan på nyproduktion ökar. Det visar Fastighetsbyråns Mäklarpanel, enligt ett pressmeddelande. .

VA - 16 timmar sedan

Floppade Wework skär ner på personalstyrkan – uppåt 6000 kan få gå

Coworking-jätten Wework, som floppat rejält med sin planerade börsnotering, siktar på att dra ned sin personalstyrka med 4 000 personer. Det rapporterar New York Times. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.