Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 19 November, 09:16

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

ANC-ledare förbjuds sjunga hatsång
Julius Malema, ordföranden för Sydafrikas ledande parti ANC:s ungdomsförbund, förbjuds att sjunga sången "Shoot the Boer", som han gjort till något av sin signaturmelodi.Den kontroversielle 30-årige ledaren hävdar att han sjungit sången - som handlar om att döda vita sydafrikanska bönder - för att hylla att Sydafrika inte längre styrs av den vita minoriteten. Han hävdar också att texten inte ska tolkas bokstavligt och har fått stöd av flera profiler inom ANC.Landets högsta domstol har nu slagit fast att det kan klassas som ett hatbrott att sjunga sången. Domaren kallar den avhumaniserande och nedsättande och tillade att alla medborgare är lika inför lagen i det apartheid-fria Sydafrika.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
ANC, Malema, Sydafrikas, Shoot, Boer, Sydafrika, BBC News

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ANC-ledare, förbjuds, sjunga, hatsång
BT - 05 dec 13 kl. 23:17

Fakta: Nelson Mandela

Nelson Mandela föddes den 18 juli 1918. Han fostrades efter faderns död 1927 av Thembu-klanens kungliga familj. Han avled i dag (på torsdagen) i sitt hem i Sydafrika.

Barometern - 06 dec 13 kl. 10:11

Hela världen sörjer Mandela

Dansande och sjungande människor, blåsande i vuvuzelor och med bilder av Nelson Mandela i händerna, strömmade till Mandelas hem i Johannesburg på morgonen, rapporterar sydafrikanska medier. Det officiella sörjandet kommer att inledas med en nationell sorgehögtid i First National Bank Stadium, en arena i utkanten av Johannesburg med plats för 95 000 personer, rapporterar BBC. Därefter följer tre dagars lit de parade i Pretoria.

BT - 05 dec 13 kl. 23:12

1918 till 2013 ? så var Mandelas liv

Från födelsen i Transkei till torsdagens insomnande. 1918) Den 18 juli föds Rolihlahla Mandela i byn Mvezo i Transkei. Hans far är hög rådgivare till Xhosa-klanen Tembus högste ledare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.