DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 12 November, 14:37

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Vattnet i Leksand måste kokasEtt Vattenprov taget i Noret visade att vattnet i delar av Leksand för närvarande är otjänligt. Det handlar inte längre bara om centrala Noret. Även vattenabbonenter i Käringberget, Lima, Övermo, Tibble, Ullvi och Hälla uppmanas att koka vattnet..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Leksand, Vattenprov, Noret, Käringberget, Hälla

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattneti , Leksandmåste , kokas
HBL - 08 okt 14 kl. 15:53

Vattnet ska kokas i Södra Sibbo och Östersundom

Dricksvatten och vatten till matlagning ska fortsättningsvis kokas Södra Sibbo. I Vattentornet i Söderkulla i Helsingfors har man hittat bakterier från avföring. Mat- och dricksvatten bör kokas i fem minuter.

Barometern - 02 jun 14 kl. 10:09

Vattnet ska kokas i Mönsterås

Fortfarande gäller kokningsrekommendationer för vattnet i flera områden av Mönsterås kommun. Det var på lördagsförmiddagen som larmet kom om att det kan ha kommit ut avloppsvatten i dricksvattensystemet.
Kommunen påbörjade under lördagen planenlig spolning av ledningssystemet, vilket fortsätter nu i veckan.

Sydöstran - 09 mar 11 kl. 14:51

Vattnet måste kokas efter vattenläcka

KARLSKRONA Boende i Lösen ? både norr och söder om E22:an, Trummenäs, Torsnäs och Fäjö uppmanas att koka vattnet efter onsdagens vattenläcka..

Västerbottens Folkblad - 27 apr 11 kl. 07:30

Vattnet ska kokas i flera månader till

SKELLEFTEÅ Även om Smittskyddsinstitutet inte hittar några parasiter i vattenproverna kommer Skellefteåborna få fortsätta koka sitt vatten i några månader framöver. - Allt talar för att det är vattnet och det kan vara så att vi aldrig hittar den faktiska ? Continue reading ?.

YLE - 09 okt 14 kl. 14:28

Vattenproven är rena i Sibbo – men vattnet ska fortfarande kokas

Uppmaningen att koka dricksvattnet i Södra Sibbo och i Östersundom i Helsingfors gäller fortfarande. I de preliminära undersökningarna av proven som har tagits ur vattenledningsvattnet har man inte hittat bakterier som härstammar från avföring. Som en försiktighetsåtgärd ska vattnet ändå kokas.

SmålandsPosten - 16 okt 14 kl. 17:35

Vattnet i Lidnäs måste kokas

Boende i Lidnäs uppmanas att koka dricksvattnet. Det kommunala vattnet har förorenats av bakterier. Uppmaningen gick ut sent torsdag eftermiddag.

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:06

Vattnet måste kokas

Boende i Lidnäs uppmanas att koka dricksvattnet. Bakterier har upptäckts i det kommunala vattnet under en rutinkontroll. Beskedet om att det kommunala vattnet var otjänligt kom ett efter ett rutinmässigt prov.

HBL - 11 maj 13 kl. 08:09

Dricksvattnet bör kokas i Askola

Invånarna i Askola kommun i östra Nyland uppmanas att koka sitt matlagnings- och dricksvatten skriver Yle. I förrgår påträffades förorenande bakterier i vattnet. Vattnet ska kokas i minst fem minuter innan det kan användas.

Expressen - 18 jan 17 kl. 07:22

Dricksvatten måste kokas

En vattenläcka i det kommunala vattennätet gör att boende på västra sidan av Göta älv i Trollhättan måste koka dricksvattnet.Vattnet ska kokas i minst två dygn framåt, uppger Trollhättan Energi..

BT - 12 aug 11 kl. 15:59

Får koka vattnet efter vattenläcka

Efter nattens stora vattenläcka hade de flesta hushåll i Nyköping och Oxelösund på fredagseftermiddagen fått vattnet tillbaka i kranen. Kommunens hälsoinspektör rekommenderar nu alla att koka dricksvattnet eftersom det finns risk att smutsigt vatten kan ha sipprat in på sina håll.
Vattnet bör kokas tills det att provsvar visar att det är tjänligt.

Expressen - 09 mar 17 kl. 11:39

Vattnet i flera kommuner odrickbart – kokning rekommenderas

Vattnet i flera skånska kommuner är odrickbart.Därför rekommenderar VA Syd att vattnet ska kokas innan man dricker, skriver Sydsvenskan. .

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.