ÖstersundsPosten > Nyheter

Tuesday, 12 November, 15:03

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Politikerna gjorde egen insamling till de svältandeInga skattepengar till insamlingen. Däremot har de 13 ledamöterna i Krokoms kommunstyrelse gjort en egen insamling till de svältande på Afrikas horn..
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Krokoms, Afrikas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikernagjorde , egen, insamlingtill de , svältande
Magazin24 - 12 dec 12 kl. 13:51

De vill hjälpa svältande människor i Afrika

När det var dags att komma på ett projektarbete till tredje året på gymnasiet bestämde sig Ullvieleverna Adam, Ludwig, Farhan och Dennis för att starta en insamling till Unicef. Klasskamraterna Dennis Johansson, Ludwig Skantz, Farhan Javanmiri och Adam Axelsson har tillsammans skapat projektarbetet Många bäckar små, som går ut på att samla in pengar till Unicef. Pengarna går sedan till vätskeersättning till barn och vuxna i Afrika.

YLE - 24 apr 19 kl. 15:35

Varför får en kyrka en halv miljard men inte svältande barn? Filosof: Klart vi ger miljoner till Notre Dame - vi älskar prylar allra mest

På bara några timmar hade brandhärjade Notre Dame erhållit donationer på en halv miljard euro. Något en insamling för svältande barn eller offer för långvarig torka bara kan drömma om. Varför gör vi så?.

Länstidningen i Jämtland - 07 jul 17 kl. 12:02

De startar insamling till svältande i Afrika – uppmanar andra att haka på

I dag startar Shermine och Urban Nolander, Frösön, en insamling till förmån för den stora svältkatastrofen som hotar delar av Afrika.
– Vi ska skänka en veckas inkomst från församlingens sommarkafé vid Frösö kyrka. Vi uppmanar alla andra som kan, att göra likadant, säger de..

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 00:23

Melissa Horn har gjort ett shownummer av sitt ältande

Kanske borde någon ha slagit 112. Det kan inte uteslutas att ett brott har begåtts. Melissa Horns sångtexter är som resultatet av ett brutet tystnadslöfte: renskrivna men i princip oredigerade anteckningar från en serie monologer i en psykologsoffa.

Skånskan - 07 okt 15 kl. 19:49

Tältande palestinier står inför avhysning

Malmö Tiden rinner ut för de palestinska protestlägren vid Migrationsverket i Jägersro. Polisen gav dem en 24-timmarsfrist till onsdagen att avveckla lägren.Tobias Lohse från Refugees Welcome Sweden har biträtt palestinierna och var också på plats på onsdagseftermiddagen då polisen hade aviserat en slutinspektion.

Barometern - 23 maj 17 kl. 08:55

Rädda barnen gör insamling till svältande

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 10:43

Massdöd av havsfåglar förbryllar forskare

Tusentals döda sillgrisslor har spolats upp längs kusterna i Alaska och forskare försöker nu komma underfund med vad det är som orsakat detta. En teori är varmare hav och därigenom brist på föda. De 230 sillgrisslekolonier med närmare 3 miljoner fåglar som häckar utmed Alaskas kust har under åren råkat ut för flera katastrofer som resulterat i massdöd.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YLE - 09 jun 17 kl. 15:28

Har Juha Sipilä byggt upp sin förmögenhet genom att roffa åt sig skattemedel?

En omfattande artikel i tidsskriften Seura väcker frågor om statsminister Juha Sipiläs affärer och de stöd som getts till företag där han äger aktier. Gång på gång har statliga fonder som Sipilä har kunnat påverka beviljat stöd till företag som Sipilä ägt aktier i. Genom tjänster och gentjänster i en liten krets av affärsbekanta sägs Sipilä ha pumpat in skattepengar i företagen för att öka sin egen förmögenhet.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 10:01

Dystra trafikanter bakgrund till vänliga veckan

Firande Efter att ha varit nedlagt sedan millennieskiftet återlanserade biståndsorganisationen Läkarmissionen förrförra året "Vänliga veckan". I år fyller veckan 70 år.Efter att ha varit i kontakt med en trafikräknare som berättat att under sitt pass sett tolv människor som log, femton som såg nöjda ut och 8 569 personer som såg ut som de var på väg till en begravning grundade Läkarmissionens grundare Harry Lindquist, med understöd av idrottsledaren Ernst Killander, år 1946 ”Vänliga veckan”.

BT - 20 aug 17 kl. 01:00

En tekniktjej som hjälper till

För snart fem år sedan kom gymnasieeleven Allama Adam till Sverige men hemlandet Somalia har hon inte släppt. Nyss organiserade hon och andra ungdomar en insamling till svältande i Somalia..

Fler nyheter från ÖstersundsPosten

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Orrviken

Lisa Kristina Ridzén, 29 år, har tagit över fastigheten på adressen Hegled 175 i Orrviken från Anders Bertil Ridzén. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2017. Byggår för huset är 1....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till hus i Östersund

Sanna Linnea Charlotta Dalfrén, 28, och Carl Alexander Norling, 26, har tagit över fastigheten på Remontvägen 6F i Östersund från Frank Herbert Ringius. Ägarbytet blev klart i november 2017 och kö....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:01

Ägarbyte för mindre hus i Häggenås

Fastigheten på adressen Öråbodarna 105 i Häggenås har fått en ny ägare. Lars Håkan Wiklund, 45 år, har fått fastigheten som gåva av Anders Håkan Wiklund. Överföringen blev klar i december 2017.

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:01

Ägarbyte för mindre hus i Funäsdalen

Fastigheten på adressen Messlingen Blåbärsvägen 7 i Funäsdalen har fått nya ägare. Anna Maria och Jan Paul Stadin, 51 och 57 år, har fått fastigheten som gåva av Karin Vivi-Ann Margareta Olsson. Ö....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till hus i Åre

Maria Thérèse Jenny Alexandra Wallin, 42, och Bror Evert Mattias Wallin, 45, från Saltsjöbaden, är nya ägare till fastigheten på Karl Johans Väg 3 i Åre. Huset byggdes 1954 och har en boyta på 100....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:02

Ny ägare till tomt i Åre kommun

Karl Mikael Ullberg, 42 år, från Lugnvik, har tagit över fastigheten Edsåsen 3:104 i Åre kommun från Berthold Olof Wiklander. Ägarskiftet blev klart i december 2017 och köpesumman blev 200 000 kro....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:02

Nya ägare till mindre hus i Funäsdalen

Tommy Arne Lennart Stavenius, 54, och Eva Lena Birgitta Stavenius, 48, från Vaxholm, har köpt huset på adressen Vintergatan 19 i Funäsdalen av säljaren Per och Barbro Lindberger. Köpesumman blev 1....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:02

2 000 000 kronor för hus i Järpen

Försäljningen av huset på adressen Granitstigen 7 i Järpen är nu klar. Nya ägare blir Angel Kalmar Aydin Haressi, 32, och Anna Linnéa Kånåhols, 33, som köper fastigheten av Lars Börje Lennart Mårt....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:02

Nya ägare till fastigheten på Vemdalsskalet Terrassvägen 23 i Vemdalen

Anna Sofie och Sven Petter Boström, 33 och 38 år, från Sundsvall, har tagit över fastigheten på Vemdalsskalet Terrassvägen 23 i Vemdalen från Leffes Fastigheter i Sälen AB. Ägarbytet blev klart i ....

ÖstersundsPosten - 19 dec 17 kl. 09:02

750 000 kronor för 80-talshus i Hammerdal

Försäljningen av huset på Grenås 545 i Hammerdal är nu klar. Nya ägare blir Agneta Kristina och Ulf Fredrik Norberg, båda 51 år, från Skokloster, som köper fastigheten av Henry Ivan Gustav Åke Hax....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.