Newsmill > Opinion

Friday, 22 November, 08:44

Newsmill - 09 sep 11 kl. 00:34

Evengeliernas Jesus är en parallell till profeten Jesajahttp://www.newsmill.se/trackback/39281Om vi bortser från amatörer så försvinner alla källor till den tidiga kristendomen, då författarna av evangelierna samt de som kopierade Nya Testamentets texter under de första århundradena saknade akademiska meriter. Josefus var inte samtida med Jesus. Att inga samtida historiker nämner Jesus gör att hypotesen om en historisk Jesus inte bidrar till förståelsen av kristendomens uppkomst eller utbredning.
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Jesus, Jesaja, Nya Testamentets, Pontus Pilatus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evengeliernas, Jesusär en , parallelltill , profeten, Jesaja
Dagen - 15 apr 11 kl. 03:00

Dokumentärfilmare påstår sig ha hittat spikar från Jesus kors

JERUSALEM. En dokumentärfilmare säger att han har hittat två spikar från Jesus kors.

Fyndet ska ha gjorts i en 2 000 år gammal grav i Jerusalem, tillhörig självaste översteprästen Kajafas.

Dagen - 23 nov 11 kl. 14:43

Slut på Jesus i pakistanska sms

Jesus får inte längre förekomma i sms i Pakistan. Det sedan pakistanska myndigheter ställt upp nästan 1 700 ord och begrepp som anses oanständiga och förbjuds i telefonernas meddelanden.

Pakistans mobiloperatörer fick förra veckan ta emot listan, som innehåller ord på både engelska och urdu, från telemyndigheten PTA.

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

Barnen och Jesus är Löttorps själ

Jag tänkte skriva om sportveckan på Löttorps camping. Sen träffar jag sjuåriga Olivia Nimrodsson och Tindra Wessman ("skriv nästan nio år!") och inser att texten borde handla om barnens Löttorp.

Dagen - 23 jun 16 kl. 03:00

Att bana väg för Jesus

På söndag står Johannes Döparen i fokus. Profeten och Jesus släkting som levde sitt liv för att bana väg för Jesus..

Dagen - 23 jun 16 kl. 03:00

Att bana väg för Jesus

På söndag står Johannes Döparen i fokus. Profeten och Jesus släkting som levde sitt liv för att bana väg för Jesus..

SR - 23 dec 15 kl. 12:00

Mohammeds födelsedag firas samtidigt med Jesus

I dag firas Profeten Mohameds födelsedag i den muslimska världen. För ovanlighetens skull sammanfaller Jesu födelsedag med firandet av profeten Mohameds födelsedag, som annars följer det islamiska kalenderåret..

Dagen - 25 jan 11 kl. 03:00

Nio falska Jesus-versioner - och en äkta

Jag har ingen tautering och planerar heller inte att skaffa någon. Men jag möter många unga kristna som har hakat på tatueringstrenden och när jag träffar en ung man med orden "Jesus dog för mig" inristade på ryggen kritiserar jag inte hans smak.Vad man än tänker om tatueringar kan man inte ignorera det som står i Uppenbarelsebokens nittonde kapitel där Johannes i vers 16 skriver om Jesus att han har ett av sina namn inskrivet på låret: "Konungarnas konung och herrarnas herre.

Dagen - 09 aug 11 kl. 03:00

Ingen kan gå oberörd förbi Jesus

Jesus är ingen man kan stå neutral inför. Han utmanar och ger oss ingen ro. Antingen älskar man eller så ratar man honom.

Dagen - 22 feb 11 kl. 03:00

Vad skulle Jesus ha gjort i dagens samhälle?

Reklam efter reklam klibbar fast sig vid mina ögon. Köp det, köp här, köp, köp, köp. Pengar är i den här världen bekvämlighet och lycka.

Dagen - 03 maj 11 kl. 11:18

Jesus bad om enhet, inget annat

Svar till Barbro Sigfridssons antikel i Dagen den 20 april. Det är inte ofta mitt hjärta fylls av sorg när jag läser Dagen, men Barbro Sigfridssons inlägg i debatten om pingstledarnas förestående besök i Rom tillsammans med den katolske biskopen Anders Arborelius fyllde mitt hjärta med sorg. Sigfridsson vill stå med båda fötterna rotade i den bibliska myllan och det uppskattar jag och kanske just därför skriver jag dessa rader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.