Expressen > Nyheter

Thursday, 14 November, 16:04

Expressen - 12 sep 11 kl. 15:25

Ledarna begär Saab i kokursUnionen begärde på måndagen Saab i konkurs - precis som Ledarna. Men det lokala fackförbundet ville vänta. - Vi tycker det är mycket tråkigt att förbundet agerade nu, säger Thomas Haglund, Ledarnas ordförande på Saab. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Saab, Ledarna, Thomas Haglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledarna, begär, Saabi , kokurs
Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 13:26

JUST NU:Saab begärs i konkurs

IF Metall gjorde det inte. Men fackförbundet Unionen och Ledarna gör det. Saab Automobile är begärd i konkurs, uppger ttela.

Nyteknik - 12 sep 11 kl. 13:32

Saab begärt i konkurs

IF Metall gjorde det inte. Men fackförbundet Unionen och Ledarna gör det. Saab Automobile är begärd i konkurs, uppger ttela.

SVT - 12 sep 11 kl. 20:15

Saab begärdes i konkurs av facken

Fackförbunden Unionen och Ledarna begärde idag Saab i konkurs. Anledningen är att man vill säkerställa att medlemmarna ska få sina löner via lönegarantin..

BT - 12 sep 11 kl. 19:23

Saab överklagar konkursbegäran

Slaget om Saab Automobile har flyttats till domstolarna.
Bolaget hoppas blidka hovrätten och få igenom en rekonstruktion.
Men facken Unionen och Ledarna vågade inte vänta längre - i dag begärde de Saab i konkurs.

Kristianstadsbladet - 27 okt 11 kl. 12:44

Tiden löpte ut för Saab

Det kom inga löner till de Saab-anställda i dag heller. På eftermiddagen löpte också tidsfristen ut för Saab att lämna in yttrande till tingsrätten i Vänersborg som ska besluta om rekonstruktionen ska fortsätta eller ej.
Att Saab inte lämnade in något yttrande betyder att bolaget lever väldigt farligt.

BT - 27 okt 11 kl. 14:24

Saab ber om mer tid hos tingsrätten

Saab har begärt anstånd med att lämna sitt yttrande till tingsrätten i Vänersborg, som ska besluta om rekonstruktionen ska fortsätta eller ej.
Några löner till de Saab-anställda har inte kommit i dag heller.
Rådman Stefan Nilsson, ordförande för Vänersborgs tingsrätt, berättar för TV 4 Nyheterna Väst vid 13.

BT - 12 sep 11 kl. 13:05

Kampen om Saab avgörs i rätten

Slaget om Saab Automobile har flyttats till domstolarna. Bolaget hoppas blidka hovrätten och få igenom en rekonstruktion. Men facken Unionen och Ledarna vågade inte vänta längre ?

BT - 27 okt 11 kl. 12:06

Inga löner till Saab-anställda

Det kom inga löner till de Saab-anställda i dag heller. Och det kan dröja ytterligare innan det trillar in några pengar på bankkontona.
Torsdagen var lönedag för tjänstemännen i Unionen, Sveriges ingenjörer och Ledarna.

Sydsvenskan - 05 dec 11 kl. 18:35

GM ändrar sig inte om Saab

Saabs ägarbolag Swan hoppas att diskussioner med Youngman och en kinesisk bank om framtida ägande ska bära frukt, och ge pengar till företaget. De senaste uppgifterna har dock inte fått General Motors att ändra sig.
STOCKHOLM.

BT - 27 okt 11 kl. 12:41

Inga Saab-löner i dag heller

Det var inga löner på de Saab-anställdas bankkonton i dag, heller. Torsdagen var lönedag för tjänstemännen i Unionen, Sveriges ingenjörer och Ledarna. I tisdags uteblev lönerna för de IF Metall-anslutna verkstadsarbetarna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Kökrock stänger väg i Malmö

Västkustvägen i Malmö stängdes av vid 15.30-tiden på torsdagen efter en olycka med flera fordon inblandade.Det finns inledningsvis inga uppgifter om personskador..

Expressen - 1 timme sedan

Nadia, 32: ”Därför är så många män dåliga i sängen”

”De flesta män suger på sex”.Det menar sex-experten och influencern Nadia Bokody i en uppmärksammad krönika om vad män gör fel – och varför många män faktiskt är dåliga i sängen..

Expressen - 1 timme sedan

AP7-höjdaren om det nya fondtorget: ”En utmaning”

PPM-utredningen ”Ett bättre premiepensionssystem” föreslår ett kraftigt minskat fondtorg som helt kontrolleras av en ny statlig myndighet.– En stor utmaning förstås, kommenterar Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning i AP7, i programmet Di TV Hållbart näringsliv..

Expressen - 1 timme sedan

Attacken mot judiska begravningsplatsen

84 judiska gravplatser skändades med grön målarfärg.Tilltaget fick Israels ambassadör Benny Dagan att besöka begravningsplatsen i Danmark.En av den nynazistiska Nordiska Motståndsrörelsens ledande medlemmar har efteråt häktats som misstänkt för inblandning i dådet..

Expressen - 2 timmar sedan

Ladis dog ”i panik” – fick spruta i hjärtat

Margrét Magnúsdóttirs cocker spaniel Ladis avlivades med en spruta rakt in i hjärtat – i vaket tillstånd.Enligt Margrét skrek Ladis i panik innan döden till slut infann sig.– Det var ovärdigt.

Expressen - 2 timmar sedan

Sjöfarten dubbelt så stor klimatbov som vi trott

Utsläppen från inrikes sjöfart är mer än dubbelt så stora än svenska myndigheter tidigare trott. En ny, mer säker, beräkningsmetod visar att utsläppen ökat från 2010 och framåt.  – Gapet till klimatmålet för transporter har ökat med den nya metoden, säger Jonas Allerup, klimatanalytiker på Naturvårdsverket..

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Flera pistoler stulna från Rosenbad

Både vapen och ammunition har stulits ur ett låst vapenskåp inne på Regeringskansliet, enligt uppgifter till Dagens Juridik.Vapnen är ”extravapen” ska ha varit avsedda att användas vid exempelvis en terrorattack. .

Expressen - 3 timmar sedan

Stödet till Tim – från oväntat kungligt håll

Svenska Tim Vesterberg har förlovat sig in i brittiska kungahuset. Strax efter beskedet kom en hälsning från ett oväntat håll – svenska Louise, som gift sig med den malaysiske kronprinsen..

Expressen - 3 timmar sedan

Nellas mördare förvandlad: Är besatt av ”mörka tankar”

29-årige Johan Fallqvist är dömd till livstids fängelse för det brutala mordet på Nella Olander.I fängelset har han fortsatt sin våldsamma förvandling.För personal har mördaren berättat hur ”mörka tankar” om att skada sina medfångar tar upp större delen av hans vakna tid..

Expressen - 3 timmar sedan

Deval Patrick kandiderar till presidentposten

Tidigare guvernören och nära vännen till Barack Obama, Deval Patrick, kandiderar till att bli USA:s president. Det skriver New York Times. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.