SvD > Kultur

Wednesday, 20 November, 22:57

SvD - 12 sep 11 kl. 14:53

Upphovsrätt förlängs till 70 årEuropeiska stjärnor som slog igenom på 50-talet kommer att fortsätta dra in pengar..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upphovsrätt, förlängstill 70 , år
YLE - 29 aug 18 kl. 05:27

Brexit, migration och upphovsrätten - dessa är de viktigaste frågorna när EU-parlamentet samlas efter sommaren

Vi har stora frågor vid horisonten, med många mindre frågor längs med, sammanfattar Nils Torvalds (SFP) agendan i EU. Svenska Yle frågade finländska Europaparlamentariker hur de ser på den politiska hösten i parlamentet..

Cornucopia - 25 mar 19 kl. 15:25

Artikel 11 och 13 kommer inte ge författare några mer pengar - var är min privatkopieringsersättning, Copyswede?

Författarförbundet har gått ut och tagit ställning för de destruktiva och kontraproduktiva artikel 11 och 13 i EU:s copyrightdirektiv. I sammanhanget är det lämpligt att påminna om hur jag som författare inte får ett öre av privatkopieringsersättningen från Copyswede trots både bästsäljande och prisbelönta ljudböcker. Att tro att någon svensk författare skulle gynnas av artikel 11 och 13 är djupt naivt, utom möjligen de allra mest säljande författarna (mer än mig).

Sydsvenskan - 28 sep 15 kl. 15:12

Prenumerations- och användarvillkor

Allmänt Genom att du köper en prenumeration (på f.n. Lilla, Mellan eller Stora) och skapar ett konto hos Sydsvenska Dagbladets AB (Sydsvenskan) accepterar du Sydsvenskans vid var tid gällande villkor för prenumerationen och därtill hörande användarkonto.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

SVT Debatt - 03 jan 14 kl. 13:52

Våra folkvalda måste få insyn i frihandelsavtalet

FRIHANDELSAVTAL I en debattartikel på SVT debatt den 28 december prisar Ebba Busch Thor okritiskt de pågående förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA. Hon glömmer nämna att avtalet förhandlas under enorm sekretess, att folkvalda politiker utestängs från förhandlingarna och att avtalet redan stött på massiv kritik från akademiker, folkvalda och närmare 100 konsument- och miljöskyddsorganisationer, skriver Carl Schlyter (MP), Kew Nordqvist (MP) och Rikard Allvin (MP). De pågående förhandlingarna kring ett handels– och investeringsavtal mellan EU och USA, det så kallade Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), är långt mer kontroversiellt än vad Busch Thor låter påskina.

BT - 09 okt 14 kl. 08:01

Allt syns i dubbelblicken

Lyra Ekström Lindbäck debuterade för två år sedan med en prosaberättelse som satte läsaren på plats: det författarjag som talade i Tillhör Lyra Ekström Lindbäck hade makten över både ordet och duet, läsaren. Här gavs inget utrymme för egna tolkningar, författaren insisterade på sitt formuleringsprivilegium och sin upphovsrätt samtidigt som det ibland aggressiva tonfallet gjorde boken svårtolkad: var detta ett metalitterärt experiment, en programförklaring eller en sårig relationsroman? Skrivförmågan var det däremot ingen som satte ifråga.

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 07:27

Lyra Ekström Lindbäck: Ett så starkt ljus

Ytterst läsvärd litteratur, en självmedveten prosa med poetisk koncentration. Ingen undertext, utan alla nivåer, iakttagelse, uttryck och reflektion, syns samtidigt. Lyra Ekström Lindbäck debuterade för två år sedan med en prosaberättelse som satte läsaren på plats: det författarjag som talade i Tillhör Lyra Ekström Lindbäck hade makten över både ordet och duet, läsaren.

HBL - 03 dec 14 kl. 11:29

Studio HBL • Han vill krossa myterna kring TTIP

Förhandlingarna om frihandelsavtalet TTIP mellan EU och USA har pågått i 18 månader och sju rundor. Enligt den ursprungliga planen skulle avtalet vara klart och undertecknat i slutet av 2015, men den tidtabellen verkar nu spricka bland annat på grund av osäkerheter kring förhandlingsmandatet i det amerikanska lägret.  Det säger ambassadråd Stefan Lindström vid Utrikesministeriet som i onsdags besökte Studio HBL för att räta ut några frågetecken och "krossa myter" som TTIP-kritikerna kommit med.

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 16:19

Dela eller radera?

Jag var i Norge i helgen. Gick länge runt på konstmuseet KODE i Bergen och såg modernister som Edvard Munch och Harriet Backer och samtidskonst av Bård Breivik och Elsebeth Rahlff. Alla instagrammade jag.

YLE - 06 okt 16 kl. 13:10

Omkring 50 personer demonstrerade för MV-lehti - Janitskin häktas

En hatisk stämning mot Yle och Helsingin Sanomat piskades upp framför Helsingfors tingsrätt på torsdagen. Orsaken till demonstrationen var häktningen av MV-lehtis grundare Ilja Janitskin. Webbtidningen MV-lehti har gjort sig känd för att sprida rasism, osanningar och att fritt kopiera artiklar från etablerade medier.

Dagens PS - 10 apr 17 kl. 13:28

Duo bakom succésajt inför rätta

Rättegången mot 22-åringen och 25-åringen inleddes klockan 09 i morse i Varbergs tingsrätt och de båda unga männen anklagas alltså för att drivit en av landets största illegala stremingsajter, som DagensPS.se tidigare skrivit om i flera artiklar. 25-åringen är i domstolen med sin advokat från Tyskland och han tycker det ”känns konstigt”, säger han, med all uppståndelse.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.