Nyhetskanalen > Nyheter

Friday, 15 November, 11:47

Nyhetskanalen - 12 sep 11 kl. 14:45

Staten har säkerhet för Saab-lånenStaten har genom Riksgälden gått i borgen för Europeiska investeringsbankenslåntill Saab och har säkerheter i Saab för lånen man gått i borgen för..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Saab, Riksgälden, Europeiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenhar , säkerhetför , Saab-lånen
Dagens PS - 23 feb 17 kl. 08:36

Trots löftet: Saab blir miljardsmäll för svenskar

När Riksgälden 2010 gick in som garant för ett lån på 2,1 miljarder kronor från EIB till holländska Spyker, som skulle köpa svenska Saab Automobile, lovade dåvarande chefen att skulden inte skulle slå tillbaka på svenska skattebetalare. Men nu, 7 år senare, står det klart att de sannolikt får stå för en nota på 1,1 miljarder kronor, även om skulden kan mildras något, rapporterar Dagens Industri. Anledningen är att värdet av de tillgångar Riksgälden haft som säkerhet för lånen – reservdelsbolaget Saab Parts som i dag heter Orio – har varit tvunget att skrivas ner flertalet gånger genom åren.

Alliansfritt Sverige - 09 jun 12 kl. 09:25

Då: raljant över Saab - Nu: ägare

KÖP. ?Vi är inte beredda att äga Saab?

Ekonomistas - 10 feb 14 kl. 08:51

Har Riksbanken rätt i att bolånen hotar den finansiella stabiliteten?

[English translation.] Riksbanken kämpar i motvind för att i efterhand rättfärdiga den penningpolitik som, med för hög styrränta, lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en rimlig långsiktigt hållbar nivå. Det går inte så bra.

Cornucopia - 08 jul 17 kl. 11:28

Över en tredjedel av bankernas hushållslån saknar säkerhet

Över en tredjedel, nästan 35%, av bankernas utlåning till hushållen saknar säkerhet. För bostadsinstituten ser det dock bättre ut, där endast 6% av lånen är utan säkerhet.Bankernas och bostadsinsitutetns säkerheter vid utlåning till de svenska hushållen per maj 2017 (MSEK).

Cornucopia - 01 okt 13 kl. 07:10

Amerikanska staten stänger - blandade börser i Asien

I natt stängde den amerikanska staten ner sin verksamhet, efter att kongressen inte kunnat enas om en ny budget. Börserna i de asiatiska tidszonerna reagerar relativt blandat.

Det handlar alltså inte om skuldtaket, utan om att amerikanskt budgetår börjar den 1:a oktober och utan en ny budget stänger man ner.

YLE - 06 feb 15 kl. 15:06

Kristdemokraterna om familj, trygghet, företagande

Mod, företagande, barnfamiljer och trygghet är några ord som Kristdemokraterna vill bli förknippade med i riksdagsvalet 2015. Denhär helgen inleder KD sin valkampanj. De första valaffischerna och broschyrerna publicerades på fredagen vid en presskonferens i riksdagshuset.

YLE - 07 okt 16 kl. 17:25

Brist på lån stryper växande företag

Finlands ekonomiska framtid hotas av att många växande företag har svårt att få banklån. Då gamla jättar inom pappersindustrin och bolag som Nokia har krympt borde nya bolag växa fram. Annars får vi inte nya arbetsplatser.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Cornucopia - 16 mar 18 kl. 10:23

Gästinlägg: Rysslands svåra kval i valet vid vägskälet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat av läsaren Den intelligente gopnikin.

På Söndag, den 18:e Mars är det "val" i Ryssland. Det väntas bli ett "val" därför att det är få – om någon - som förväntar sig ett ärligt val utan massivt fusk och riggning.

Politologerna - 01 dec 15 kl. 08:00

Julgodis #1: Demokratins rätt att ta till svärdet

Politologernas julkalender 2015 är igång! Vårt första statsvetenskapliga julgodis handlar om den ständigt närvarande motsättningen mellan demokrati och nationell säkerhet: Med vilka medel kan en demokratisk rättsstat försvara sig mot inre och yttre fienden utan att dess själ går förlorad? Hur stora inskränkningar av medborgarnas fri- och rättigheter kan vara okej om målet är att skydda den demokratiska rättsstaten?

Cornucopia - 18 aug 16 kl. 09:04

Lite sammanfattning av ekonomin via SCB

Nedan följer en liten sammanfattning av det ekonomiska läget från SCB:s senaste rapporter. Vi tittar på upplåning, produktion i näringslivet, hushållens konsumtion samt jämför med BNP. Och det ser inte muntert ut om man är en BNP-kramare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.