Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 19 November, 04:49

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 15:04

Nu inleds dråprättegångenI morgon, tisdag, inleds rättegången mot läkaren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus som står åtalad för dråp. Dagens Medicin finns på plats och kommer att rapportera direkt, både på sajten och via Twitter..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Astrid Lindgrens, Medicin, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu inleds, dråprättegången
Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 07:36

Slutpläderingar inleds Breivik-rättegången

Efter nästan tio veckors rättegång med fruktansvärda vittnesmål inleds i dag slutpläderingarna i målet mot Anders Behring Breivik. Breivik har erkänt att han dödat 77 människor i Oslo och på Utöya den 22 juli förra året. På fredag är rättegången över, då håller Breiviks huvudförsvarare Geir Lippestad sin plädering, och domarna gör sin summering.

Nyhetskanalen - 21 jun 12 kl. 07:36

Slutpläderingar inleds i Breivikrättegången

Efter nästan tio veckors rättegång med fruktansvärda vittnesmål inleds i dag slutpläderingarna i målet mot Anders Behring Breivik. Breivik har erkänt att han dödat 77 människor i Oslo och på Utöya den 22 juli förra året.På fredag är rättegången över, då håller Breiviks huvudförsvarare Geir Lippestad sin plädering, och domarna gör sin summering.

Dalarnas tidningar - 15 jan 14 kl. 15:17

I morgon inleds Peab-rättegången

Hockeyresor, alkoholnotor och julbufféer. I morgon inleds rättegången om Peabaffären – där fyra tjänstemän från Falu kommun åtalats för mutbrott. – Det har varit frågan om rena leveranser av alkohol till de kommunala enheternas aktiviteter, sade kammaråklagare Thomas Forsberg vid riksenheten för korruption till DT i augusti..

UNT - 19 jan 16 kl. 07:00

I dag inleds jätterättegången

I dag tisdag startar rättegången mot 22 personer som misstänks ha utnyttjat en EU-myndighets namn för att skicka bluffakturor till utländska företag..

UNT - 19 jan 16 kl. 07:00

I dag inleds jätterättegången - Conchita Wurst finns bland brottsoffrena

I dag tisdag startar rättegången mot 22 personer som misstänks ha utnyttjat en EU-myndighets namn för att skicka bluffakturor till utländska företag..

VBL - 30 jul 12 kl. 07:45

Rättegången mot Pussy Riot inleds

I Ryssland inleds idag rättegången mot punkbandet Pussy Riot som kritiserat president Vladimir Putin. Rättegången är ett test på hur väl Putin klarar av kritik mot sig själv..

Blekinge Läns tidning - 05 sep 16 kl. 07:05

Nu inleds laxrättegången

Det började med ett anonymt tips. Mer än tre år senare inleds nu rättegången i den stora laxhärvan..

NSD - 10 nov 15 kl. 07:55

Nu inleds Vitåforsrättegången

Under den första rättegångsdagen står åklagare Stig Andersson i fokus..

YLE - 14 jan 15 kl. 14:36

Rättegången mot Aarnio fortsatte

Rättegången mot den tidigare chefen för narkotikaroteln vid Helsingforspolisen Jari Aarnio har fortsatt i dag. Rätten hörde de åtalades framställanden. Aarnios försvarsadvokat Riitta Leppiniemi inledde dagens rättegång med att gå hårt emot alla anklagelser mot Aarnio.

HBL - 31 aug 14 kl. 08:24

Auers son måste inte vittna i mordrättegången

Sonen till Anneli Auer, som åtalas för mord på sin man – pojkens pappa – måste inte vittna i rättegången som inleds i Vasa hovrätt på måndag, påpekar huvudåklagaren Kalle Kulmala. Advokat Mika Haavisto avslöjar inte om sonen kommer att åberopa sin rätt att inte vittna i målet.Enligt planen ska sonen höras i hovrätten i slutet av september.

Magazin24 - 26 okt 15 kl. 07:29

Då inleds rättegången mot Abraham Ukbagabir

Rättegång i två dagar. Inleds i veckan.

Rättegången mot Abraham Ukbagabir, som står åtalad för dubbelmordet på IKEA i augusti, inleds nu på onsdag klockan 9.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Svårt få hjälp av psykiatrin

Psykiatrin går på knäna och kan inte garantera att sjuka får vård. Läkare i Göteborg larmar om att enda chansen till ordentlig hjälp är att begå ett brott och hamna inom rättspsykiatrin. .

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Så bra koll har Europas vårdpersonal på resistens

Över 18 000 vårdanställda har svarat på den europeiska smittskyddsmyndighetens, EDCD:s enkät om antibiotika och resistens..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

”Starkt motstånd mot vårdval reumatologi”

Drygt två år efter den förra omröstningen i regionfullmäktige väntas Region Stockholm ta ett nytt beslut om vårdval reumatologi i november. Den här gången har den blågröna majoriteten inte informerat berörda patientorganisationer, vårdprofession eller forskarna på Karolinska institutet om beslute....

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

L vill utreda aktiv dödshjälp

Liberalerna vill tillsätta en utredning om aktiv dödshjälp. – Det är en viktig frihetsfråga, säger riksdagsledamoten Barbro Westerholm..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Styrelseledamot försvarar privat försäkring

Det var styrelsen som tog beslutet att upphandla en privat sjukvårdsförsäkring för de anställda i regionägda Löf. – Det är klart att det blir en konfliktyta, säger Rickard Simonsson, regiondirektör i Region Örebro län och styrelseledamot..

Dagens Medicin - Igår: 12:14

Giktmedicin gav visst skydd efter hjärtinfarkt

Det uråldriga läkemedlet kolkicin minskade risken för nya kardiovaskulära händelser när det gavs som tilläggsbehandling efter hjärtinfarkt, enligt en ny studie som publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - I förrgår: 00:30

Kirurgi räddar liv vid symtomfri aortastenos

Risken att dö i förtid är lägre om patienter med asymtomatisk och väldigt svår aortastenos får tidig kirurgi i stället för regelbunden uppföljning. Spännande fynd, anser en svensk expert..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 14:03

Tvångssvården brister när mallen går före

Standardiserade vårdplaner används för att patienter med ett specifikt hälsotillstånd ska få samma vårdinsatser. Men det är inte alltid patientens bästa som styr utformningen av planerna, enligt ny forskning..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 13:27

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Zikaviruset finns i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten. Men någon risk för att viruset etablerar sig, på kontinenten eller i Sverige, finns inte..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 10:49

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.