Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 11 November, 23:36

Västerbottens Folkblad - 12 sep 11 kl. 14:41

Umeå kan få ny domstolUMEÅ Domstolsverket att den nya migrationsdomstolen placeras i Umeå. UMEÅ Domstolsverket att den nya migrationsdomstolen placeras i Umeå. Domstolsverket bedömer att en ny migrationsdomstol bör placeras i norra Sverige. En lokalisering här gör det även möjligt att reducera måltillströmningen till ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
UMEÅ Domstolsverket, Umeå, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Umeåkan , ny , domstol
Västerbottens Folkblad - 11 dec 17 kl. 13:05

Umeå Energi krävs på tusentals kronor i böter

Umeå Energi krävs på stora upphandlingsböter av konkurrensverket som går till domstol. När Umeå Energi AB köpte vissa bemanningstjänster utan att annonsera gjorde de sig skyldiga till en otillåten direktupphandling. Det menar Konkurrensverket som nu går till domstol och kräver att Umeå Energi döms att betala 200 000 kronor i böter/upphandlingsskadeavgift.

Västerbottens Folkblad - 24 mar 19 kl. 11:40

Inbrott hos domstol i Umeå

Polisen har larmats efter att någon eller några har tagit sig in i en domstolslokal i centrala Umeå. En ordningsvakt slog larm på söndagsmorgonen och polis beordrades till Hovrätten för Övre Norrlands lokaler på Bankgatan i Umeå. – Det finns i nuläget inga uppgifter om något har stulits.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 13:07

Bärplockare fick rätt i domstol


Drygt hälften av de bärplockare från Thailand som i somras blev utan lön i Västerbotten och Värmland nådde på torsdagen en förlikning i thailändsk domstol med M Phoenix Enterprise, det thailändska bemanningsföretaget som anställde dem. Det rapporterar Ekot i Sveriges Radio.Lön ska därmed betalas ut till drygt 200 bärplockare den 20 januari.

BT - 09 jan 14 kl. 13:09

Bärplockare fick rätt i domstol

Drygt hälften av de bärplockare från Thailand som i somras blev utan lön i Västerbotten och Värmland nådde på torsdagen en förlikning i thailändsk domstol med M Phoenix Enterprise, det thailändska bemanningsföretaget som anställde dem. Det rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Lön ska därmed betalas ut till drygt 200 bärplockare den 20 januari.

Västerbottens Folkblad - 05 dec 13 kl. 12:17

Umeåbo ny chef för hemlig domstol

Regeringen har utsett Hases Per Sjöblom, 64, till ny chef för FRA-domstolen. Sjöblom är sedan 2010 lagman och chef vid förvaltningsrätten i Umeå. FRA-domstolen, eller Försvarsunderrättelsedomstolen som är dess korrekta namn, inrättades i december 2009.

Västerbottens Folkblad - 26 nov 14 kl. 09:18

Domstol ger pojkarna rätt till skolskjuts

De två pojkarna, sju och tio år gamla, har 500 meter till den kommunala påstigningsplatsen för skolskjutsen. Umeå kommun sa nej till skolskjuts för de extra  500 meterna, nu säger förvaltningsrätten ja. Enligt rätten har pojkarna rätt till kostnadsfri skolskjuts från hemmet, strax utanför Umeå, under den mörka årstiden mellan den 1 november i år […].

Västerbottens Folkblad - 06 jun 15 kl. 15:18

Lastbilsprotesten fortsatte i Umeå

Åkerinäringens protester mot osunda villkor i branschen fortsätter. En kortege med lastbilar färdades genom Umeå i går. Uppropet ”Här stannar Sverige!

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Krisavtal på väg till domstol

IF Metall förbereder en stämning till Arbetsdomstolen om ett krisavtal som tecknades på ett företag i Umeå i höstas. Facket och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen har inte kommit överens vid en central förhandling, skriver Dagens Arbete. Ålö Cylinder AB tecknade individuella krisavtal med 14 anställda, om sänkt arbetstid och lön.

TA - 23 jan 13 kl. 14:48

Krisavtal på väg till domstol


IF Metall förbereder en stämning till Arbetsdomstolen om ett krisavtal som tecknades på ett företag i Umeå i höstas. Facket och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen har inte kommit överens vid en central förhandling, skriver Dagens Arbete.Ålö Cylinder AB tecknade individuella krisavtal med 14 anställda, om sänkt arbetstid och lön.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 13 kl. 14:55

Krisavtal på väg till domstol

IF Metall förbereder en stämning till Arbetsdomstolen om ett krisavtal som tecknades på ett företag i Umeå i höstas. Facket och arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen har inte kommit överens vid en central förhandling, skriver Dagens Arbete. Ålö Cylinder AB tecknade individuella krisavtal med 14 anställda, om sänkt arbetstid och lön..

Västerbottens Folkblad - 17 jun 13 kl. 13:19

Domstol avslår överklagande om Mimer

Föreningen för Byggnadskultur vill inte att Mimerskolan i Umeå byggs om till hotell. Nu har mark- och miljödomstolen avslagit föreningens överklagande. Överklagande rör detaljplanen för [...

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.