Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 18 November, 15:45

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 15:08

Alla vårdcentraler brast i hygienNär landstinget granskade vårdhygienen inom primärvården fann de brister på alla vårdcentraler..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla vårdcentraler, brasti , hygien
Sydsvenskan - 10 maj 13 kl. 14:09

Vårdcentraler sprider bakterier

Vårdcentralers sårmottagningar smittar patienter med resistenta bakterier. Region Skånes vårdhygien- och smittskyddsledning vill se bättre hygien och snabbare provtagning..

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 08:20

Vi har fått fler vårdcentraler

Replik på Ewa Pihl Krabbe och Marianne Eriksson ”Vården ska finnas där folket bor”, 28/4.
Pihl Krabbe och Eriksson skriver att jag är emot att det öppnar fler vårdcentraler. Sanningen är att det sedan 2009 finns 25 fler vårdcentraler i Skåne.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 06:30

Vårdcentraler i privat regi är populärast

Foto: TT
Privata vårdcentraler i Skåne håller generellt högre kvalitet än de offentligt drivna, enligt patienterna själva. Den analysen har Vårdföretagarna gjort av SKL:s nationella patientenkät som fokuserar på primärvården.
Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gjorde under hösten 2013 sin årliga undersökning då 138 000 patienter i Sverige besvarade en patientenkät om primärvården.

Trelleborgs Allehanda - 17 jun 11 kl. 06:00

Lasarettet bäst hygien i Skåne

Foto: Claes Nyberg
Strikta rutiner. Det är hemligheten bakom att Trelleborgs lasarett ligger i topp vad gäller hygien.
Hon är engagerad och det är den här attityden som gjort att Trelleborgs lasarett flera gånger under de senaste åren utmärkt sig som bäst i klassen på att hålla god hygien.

Kristianstadsbladet - 25 feb 11 kl. 06:00

Dålig personlig hygien på kaféer

Inte ett enda kafé i Hässleholm fick godkänt utan anmärkning i miljökontorets branschgenomgång.
Sex kaféer underkändes och fem godkändes med avvikelse. Resultatet är i stort sett detsamma som vid den förra genomgången som gjordes 2008.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 11:47

Vårdcentraler varnas för diagnosfusk


Fyra skånska vårdcentraler varnas sedan det upptäckts felaktigheter i diagnossättningen. Två av vårdcentralerna anmäls dessutom till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Det enligt Region Skåne som precis avslutat en granskning av patientjournalerna vid tolv vårdcentraler.

BT - 07 feb 14 kl. 11:51

Vårdcentraler varnas för diagnosfusk

Fyra skånska vårdcentraler varnas sedan det upptäckts felaktigheter i diagnossättningen. Två av vårdcentralerna anmäls dessutom till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Det enligt Region Skåne som precis avslutat en granskning av patientjournalerna vid tolv vårdcentraler.

Alliansfritt Sverige - 09 feb 14 kl. 09:46

Privata vårdcentraler varnas efter diagnosfuffens

När man stoppar in ett vinstintresse i något så svårmätt som vård är det knappast konstigt att det leder till rätt omfattande fuffens. I våras rapporterade Metro i Skåne: Ju krassligare en patient är, ju mer betalt får vårdföretagen. Nu misstänks omfattande fusk i Skåne.

BT - 20 aug 14 kl. 09:49

Stängs 90 vårdcentraler?

Vad gäller? Tänker Socialdemokraterna riva upp vårdvalet i primärvården om man vinner valet, eller inte? Johnny Magnusson (M) tycker att (S) hela tiden ger olika svar i frågan, och oroas för framtiden för nära 90 privata vårdcentraler i regionen.

BT - 07 nov 14 kl. 21:06

Vårdcentraler hotas av nedläggning

Nya krav på läkarbemanning gör att vårdcentralerna i Dalum, Viskafors och Fritsla hotas av nedläggning. – Vi är bekymrade över hur vi ska klara de här kraven, säger områdeschefen för Närhälsan i Sjuhärad, Maritha Bäck. Efter årsskiftet träder en ny bestämmelse i kraft i den så kallade Krav- och kvalitetsboken för primärvården i Västra Götaland.

BT - 25 nov 14 kl. 17:10

Enigt i politiken mot stängda vårdcentraler

Nedläggningshotet mot vårdcentralerna i Dalum, Fritsla och Viskafors blev ett ämne i dag på regionfullmäktige. Och nye majoritetsledaren Johnny Magnusson (M) lät förstå att han skulle ha svårt att acceptera en stängning. Det var regionstyrelsens avgående ordförande Gert-Inge Andersson (S) som passade på att ställa en enkel fråga till sin efterträdare om Närhälsan Sjuhärads problem med tre av sina vårdcentraler.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Svårt få hjälp av psykiatrin

Psykiatrin går på knäna och kan inte garantera att sjuka får vård. Läkare i Göteborg larmar om att enda chansen till ordentlig hjälp är att begå ett brott och hamna inom rättspsykiatrin. .

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Så bra koll har Europas vårdpersonal på resistens

Över 18 000 vårdanställda har svarat på den europeiska smittskyddsmyndighetens, EDCD:s enkät om antibiotika och resistens..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Starkt motstånd mot vårdval reumatologi”

Drygt två år efter den förra omröstningen i regionfullmäktige väntas Region Stockholm ta ett nytt beslut om vårdval reumatologi i november. Den här gången har den blågröna majoriteten inte informerat berörda patientorganisationer, vårdprofession eller forskarna på Karolinska institutet om beslute....

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

L vill utreda aktiv dödshjälp

Liberalerna vill tillsätta en utredning om aktiv dödshjälp. – Det är en viktig frihetsfråga, säger riksdagsledamoten Barbro Westerholm..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Styrelseledamot försvarar privat försäkring

Det var styrelsen som tog beslutet att upphandla en privat sjukvårdsförsäkring för de anställda i regionägda Löf. – Det är klart att det blir en konfliktyta, säger Rickard Simonsson, regiondirektör i Region Örebro län och styrelseledamot..

Dagens Medicin - Igår: 12:14

Giktmedicin gav visst skydd efter hjärtinfarkt

Det uråldriga läkemedlet kolkicin minskade risken för nya kardiovaskulära händelser när det gavs som tilläggsbehandling efter hjärtinfarkt, enligt en ny studie som publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - Igår: 00:30

Kirurgi räddar liv vid symtomfri aortastenos

Risken att dö i förtid är lägre om patienter med asymtomatisk och väldigt svår aortastenos får tidig kirurgi i stället för regelbunden uppföljning. Spännande fynd, anser en svensk expert..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 14:03

Tvångssvården brister när mallen går före

Standardiserade vårdplaner används för att patienter med ett specifikt hälsotillstånd ska få samma vårdinsatser. Men det är inte alltid patientens bästa som styr utformningen av planerna, enligt ny forskning..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 13:27

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Zikaviruset finns i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten. Men någon risk för att viruset etablerar sig, på kontinenten eller i Sverige, finns inte..

Dagens Medicin - 15 nov 19 kl. 10:49

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.