Expressen > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 06:00

Expressen - 12 sep 11 kl. 14:16

Saab: "Vi tycker de kunde ha väntat"Saab utkämpar nu en kamp mot klockan. Samtidigt som facken begär företaget i konkurs väntas en överklagan om rekonstruktion lämnas in under måndagen. - Det påverkar inte vår process, men det är klart att vi tycker att de kunde ha väntat, säger Anna Petre, chef för samhällskontakter på Saab Automobil, till GT/Expressen.se. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anna Petre, Saab Automobil, GTExpressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SaabVi tycker de kunde ha , väntat
BT - 13 feb 14 kl. 10:01

Saab faller på börsen

Gripentillverkaren Saab redovisar vinst före skatt på 360 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2013. Saabs aktie sjönk med drygt 3 procent efter delårsrapporten. Omsättning och rörelsevinst var lägre än analytiker väntat sig medan orderingången var högre än väntat.

Opinionen.se - 25 apr 14 kl. 09:52

Saab gör marknaden besviken


Försvarsindustrikoncernen Saab misslyckas med att nå upp till marknadens förväntningar med sin rapport för första kvartalet. Det gäller såväl vinsten – 235 miljoner före skatt – som omsättningen och andra tal. Saab-aktien hade efter en halvtimmes handel gått ned med 0,6 procent.

BT - 25 apr 14 kl. 08:01

Saab gör marknaden besviken

Försvarsindustrikoncernen Saab misslyckas med att nå upp till marknadens förväntningar med sin rapport för första kvartalet. Det gäller såväl vinsten - 235 miljoner före skatt - som omsättningen och andra tal. Analytiker hade i snitt väntat sig en vinst före skatt på 284 miljoner kronor.

Dagens PS - 19 jul 19 kl. 15:04

Betsson, Saab och Volvo – dagens rapporter

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan börsnoteringen
Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal.

Dagens PS - 16 feb 18 kl. 07:35

Saab släpper siffror – missar med 300 miljoner

Försvarsjätten Saab redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Resultatet var samtidigt en bit under förväntan. Bolaget ökar utdelningen till 5,50 kronor (5,25), väntat var 6,05.

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 07:43

Bättre resultat än väntat för Saab

Saabs rörelseresultat blev 1.422 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (995). Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 1.

Dagens PS - 19 jul 19 kl. 08:19

Rejält Saab-lyft – mer än dubblar vinsten

Försvarsbolaget Saab redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

HBL - 02 dec 13 kl. 20:15

Nygammal Saab ger hopp i Trollhättan

Saab har återuppstått efter sin konkurs. En blänkande svart Saab 9-3 rullade under måndagen av bandet i fabriken i Trollhättan. Men frågan är hur Saab ska klara sig med en bilmodell från 2002.

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 08:03

Inte mycket nytt Saab i försvarsberedningen

Försvarsberedningen innehöll inte någon pengaregn över Sveriges primära försvarsindustriaktör Saab. Aktien gick också svagt på en positiv börs under gårdagen.
Dagschart Saab-B.

Opinionen.se - 13 feb 14 kl. 11:30

Saab faller på börsen


Gripentillverkaren Saab redovisar vinst före skatt på 360 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2013. Aktien sjönk snabbt, men hämtade sig något. Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 4.

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 08:16

Saab-rapport överträffar förväntan

Försvarsbolaget Saab redovisar en högre omsättning och vinst än väntat. Omsättningen uppgick till 7 914 miljoner kronor (6 419), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 6 669. Ebitda-resultat blev 849 miljoner kronor (205), med en ebitda-marginal på 10,7 procent (3,2).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 apr 13 kl. 09:04

Banker säljer vidare kundinformation

Har du nekats bolån av din bank? Då kan det vara så att de har sålt din information vidare till ett mindre låneinstitut där du kommer att få dubbelt så hög ränta, avslöjar Svenska Dagbladet. Efter tidningens avslöjande säger dock både SBAB och SEB upp avtalen med låneinstitutet Bluestep.

Expressen - 30 apr 13 kl. 18:47

Cyperns parlament godkände nödlån

NICOSIA. Det cypriotiska parlamentet godkände på tisdagen, med knapp marginal, den kontroversiella överenskommelsen om nödlån från EU och Internationella valutafonden (IMF)..

Expressen - 28 maj 13 kl. 17:42

Northland på väg att klara sig ur krisen

Det akuta konkurshotet är undanröjt för krisdrabbade gruvbolaget Northland Resources, anser bolagets rekonstruktör advokat Lars Söderqvist..

Expressen - 12 okt 13 kl. 14:15

Regeringen föreslår nya regler för boränta

Regeringen vill ha nya regler om att i förtid lösa bolån med bunden ränta. På så sätt kan kunderna spara tiotusentals kronor. Förslaget presenteras på Dagens Nyheters debattsida av justitieminister Beatrice Ask (M) och finansmarknadsminister Peter Norman (M)..

Expressen - 13 okt 13 kl. 13:13

Ekonomisk vinter efter den arabiska våren

STOCKHOLM. Den fortsatta politiska oron efter Tunisien och Egyptens revolutioner slår mot ekonomin i de båda länderna. Svenska företag märker av problemen genom minskad export..

Expressen - 29 apr 13 kl. 17:58

Åklagare får inte se Telia-utfrågningar

STOCKHOLM. Telia Sonera har lovat att samarbeta med åklagarna i utredningen om företagets affärer i Uzbekistan. Men utfrågningar med brottsmisstänkta personer lämnas inte vidare..

Expressen - 02 maj 13 kl. 13:47

ECB sänker räntan – riksbanken kan följa

Europeiska centralbanken sänker styrräntan för första gången sedan sommaren 2012, med 0,25 procentenheter till rekordlåga 0,50 procent. Nu tyder mycket på att riksbanken följer efter och sänker räntan i juli, enligt Richard Falkenhall, valutastrategi på SEB. – Men man får komma ihåg att räntor i omvärlden och i Sverige är på extremt låga nivåer, säger han till Expressen.

Expressen - 17 maj 13 kl. 22:34

Facebooks aktie floppade på börsen

Drygt en miljard användare och en grundare med stjärnstatus. Allt talade för Facebook när aktien introducerades. Men investerarnas förhoppningar grusades snabbt.

Expressen - 25 jan 14 kl. 11:19

Mångmiljonär tvingad fly efter tågkommentar

En 39-årig brittisk mångmiljonär har fått sparken och flytt Singapore, efter att ha utlöst en nätstorm med föraktfulla kommentarer om kollektivtrafik..

Expressen - 25 jan 14 kl. 12:35

Facebook – en bubbla eller en solid raket?

Tioårsjubilerande Facebook slog den här veckan återigen nytt kursrekord på Nasdaq-börsen. Aktien har tredubblat sitt värde sedan bottennoteringen för 1,5 år sen. Men olyckskorpar kraxar om en bubbla med sprickrisk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.