Newsmill > Opinion

Monday, 18 November, 01:45

Newsmill - 12 sep 11 kl. 14:14

"Vår behandling av svenska Afghanistan-soldater är skamlig"http://www.newsmill.se/trackback/39366"Om vi ska diskutera den svenska närvaron i Afghanistan måste man utgå från verkligheten, inte politiska ideologier som tänks fram i en soffa hemma i trygga Sverige." Det säger Johanne Hildebrandt, krigsreporter sedan tjugo år och aktuell med boken "Krigare", som här intervjuas av Newsmills redaktionschef Sakine Madon..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Afghanistan, Sverige, Johanne Hildebrandt, Krigare, Newsmills, Sakine Madon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vår behandlingav svenska , Afghanistan-soldaterär , skamlig
Helsingborgs Dagblad - 25 jan 11 kl. 09:12

Parasit hos Afghanistan-soldater

Svenska soldater i Afghanistan drabbades i höstas av blodparasiten leishmania. Av medicinen mot den fick flera av dem sedan biverkningar som synrubbningar och magkramper. ?

SVT - 23 jun 11 kl. 20:23

USA tar hem Afghanistan-soldater

President Obama går nu snabbare fram än vad många trott och kallar hem 33 000 amerikanska soldater från Afghanistan. Truppneddragningen ska vara genomförd inom drygt ett år men möts av kritik från de flesta håll..

Nyhetskanalen - 03 mar 11 kl. 18:57

Afghanistan-soldater var dåligt utbildade

Flera allvarliga misstag begicks då de två svenska officerarna Johan Palmlöv och Gunnar Andersson sköts till döds i Afghanistan i februari i fjol. TV4Nyheterna har tagit del av Försvarsmaktens hemligstämplade utredning, där man konstaterar stora brister kring soldaternas utbildning och förberedelser.
.

Metro - 25 jan 14 kl. 14:44

Svenska musikal-soldater hyllas på nätet

Dansande svenska Afghanistan-soldater gör just nu succé på nätet med en version av musikallåten....

Nyheter 24 - 20 okt 11 kl. 09:30

Så ska svenska soldater stoppa afghansk korruption


REPORTAGE. Generallöjtnant Anders Lindström är ansvarig för 500 svenska soldater som varje dag krigar för att den afghanska bonden ska slippa odla opium. Det är hans telefon som ringer när en soldat har blivit skjuten.

BT - 28 dec 14 kl. 16:41

Natos fana halas i Afghanistan

Med en ceremoni i Kabul avslutade Nato formellt sitt stridsuppdrag i Afghanistan. Natos befälhavare säger att landet getts hopp för framtiden, men experter varnar för att den framtid som väntar är mörk. - Vi har lyft det afghanska folket ut ur mörker och förtvivlan och givit dem hopp inför framtiden, sade den amerikanska generalen John Campbell när Natos flagga halades i Kabul på söndagen.

Skånskan - 10 mar 16 kl. 14:00

Anständig behandling

Opinion Migrationsdomstolen i Malmö river upp migrationsverkets beslut och beviljar uppehållstillstånd för tre tolkar som arbetat för den svenska ISAF-styrkan i Afghanistan. De får uppehållstillstånd trots att de inte redan befinner sig i landet, vilket är klokt och besparar dem en lång och tidskrävande process. Det är ett rimligt och anständigt beslut, särskilt med tanke på att man gjort bedömningen att de tre har kopplingar till Sverige.

Nyhetskanalen - 02 maj 12 kl. 06:08

Självmordsattack när Obama besökte Afghanistan

Minst två kraftiga explosioner hördes i Kabul timmarna efter att president Barack Obama lämnat staden under sitt överraskningsbesök där han undertecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Minst sex människor ska ha dödats i attackerna. Polischefen Ayub Salangi sade att en bilbomb exploderat på Jalalabad-vägen, huvudvägen ut ur Kabul där flera amerikanska militärbaser och bostadskomplex som hyser västerlänningar är belägna.

BT - 28 dec 14 kl. 17:21

Isafs fana halas i Afghanistan

Med en ceremoni i Kabul avslutade Nato formellt sitt stridsuppdrag i Afghanistan. Befälhavaren för Isafstyrkan säger att landet getts hopp för framtiden, men experter varnar för att den framtid som väntar är mörk. - Vi har lyft det afghanska folket ut ur mörker och förtvivlan och givit dem hopp inför framtiden, sade den amerikanska generalen John Campbell när Isafs flagga halades i Kabul på söndagen.

BT - 20 jan 12 kl. 11:09

Frankrike fryser Afghanistan-insats

Frankrike fryser alla militära insatser i Afghanistan efter att fyra franska Natosoldater dödats av en afghansk regeringssoldat.
En afghansk underrättelsekälla sade att fyra franska soldater dödades och 17 sårades av den afghanske soldaten i Taghabdalen i provinsen Kapisa.
- Den misstänkte skytten har gripits, sade en talesman för Nato.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.