Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 17 November, 08:03

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 14:00

Pendlare ger danskt miljardlyftDe omkring 20 000 svenskar som jobbar i Danmark stttar den danska ekonomin. Bara frra ret gav deras bidrag 6,6 miljarder svenska kronor i kad tillvxt p andra sidan Sundet.
.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pendlareger , danskt, miljardlyft
Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

33 gränshinder gör livet svårt för pendlare

Speciell lagstiftning för pendlare och ett nytt forum för Öresundsbeslut. Så vill Köpenhamns överborgmästare få fart på integrationen.
Efter drygt elva år med Bron återstår det över trettio gränshinder som försvårar livet för tiotusentals Öresundspendlare.

YA - 03 jun 14 kl. 04:00

Pendlare utan tuff tuff

Foto: Annica Jönsson
Arbetsgivare och fackförbund har ett stort ansvar för att lösa konflikten på Öresundstågen.
Ur högtalarsystemet hörs den entoniga kvinnorösten: ”Samtliga Öresundståg är i dag inställda. Detta beror på en arbetsmarknadskonflikt.

YLE - 22 okt 15 kl. 09:00

Pendlare: Andra har det värre än jag

Från och med söndag stannar IC-tåget inte längre i Esbo, utan i Alberga. Det här påverkar Karisbon Sabina Holmström när hon ska på jobb på måndag. Sabina Holmström jobbar på bank i Grankulla.

Skånskan - 18 jun 16 kl. 08:00

Pendlare får betala dyrt för parkering

Eslöv Pendlare får betala 350 kronor i månaden för att parkera vid stationen.
Anledningen är att kommunen vill få bort de som använder p-platsen utan att pendla.
Men det ska inte se som en kollektiv bestraffning, säger Bengt Andersson (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

BT - 01 okt 11 kl. 09:58

Pendlare ska slippa ståplats

Överfulla tåg med stående pendlare är inget som uppmuntrar till kollektivåkande. Socialdemokraterna kräver att Västtrafik löser problemet.
?

Västerbottens Folkblad - 12 jan 12 kl. 09:11

Kaos för pendlare

UMEÅ Stillastående tåg och upprörda resenärer. UMEÅ Stillastående tåg och upprörda resenärer. - Det här är ingen rolig morgon för pendlare.

YLE - 30 jul 14 kl. 05:34

Krångligt för Sjundeåpendlare

På fredag (1.8) stänger VR:s biljettförsäljning i Kyrkslätt. Det här betyder att pendlare som vill köpa sin rabatterade pendlarbiljett är tvungna att åka till Karis för att göra det.

SvD - 04 jan 16 kl. 18:53

Id-kontroller orosmoln för tusentals pendlare

Det blev trångt och stökigt för många pendlare när de omdiskuterade id-kontrollerna infördes på resor från Danmark till Sverige. ”Hoppas verkligen inte det håller på mer än en månad", säger en pendlare till SvD på Kastrup. Danska regeringen reagerade snabbt med tillfälliga gränskontroller på färjor, bussar och tåg från Tyskland..

Skånskan - 22 jan 16 kl. 21:16

Pendlare vill ha en ny perrong på Kastrup

ÖRESUND Genom att öppna ytterligare en perrong på Kastrup skulle man undvika tågförseningar och att vissa av Öresundstågen åker förbi flygplatsen utan att stanna.Det var ett av flera budskap som pendlarföreningen Pendlerklubben på Kystbanan framförde till infrastrukturminister Anna Johansson vid ett möte i Göteborg på fredagen.
– Vi tog upp en rad förslag för att förbättra kollektivtrafiken så att pendlarna slipper ständiga förseningar i samband med gräns- och id-kontrollerna på Kastrup och i Hyllie, säger Michael Randopp, som är talesperson för pendlarklubben.

Skånskan - 22 apr 16 kl. 19:41

Pendlare återgår till tågen över Öresund

Nyheter När id-kontrollerna infördes rasade antalet Öresundspendlare som tog tåget till jobbet. Men sedan dess har många av dem återkommit, visar nya tal från Skånetrafiken och DSB.Under årets första kvartal minskade Skånetrafikens försäljning av periodkort med fyra procent jämfört med samma period i fjol.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Svensktät Chicagoseger mot Nashville

Två mål av Alexander Nylander, ett av Erik Gustafsson, och 39 räddade av 41 skott mot Robin Lehner i målet – svenskarna höll sig i centrum när Chicago spelade ut Nashville med 7–2 i NHL-hockeyn. Gustafsson satte tonen med sitt andra mål för säsongen, 1–.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Den hotade tryggheten

Känslan av trygghet och stabilitet kan inte tas för given. Vad händer när den utmanas av en verklighet där inslagen av otrygghet och oförutsägbarhet blir allt mer påträngande?.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Nya sammandrabbningar i Hongkong

Söndagsmorgonen i Hongkong inleddes som lördagen avslutades – med polis som besköt demonstranter med tårgas och demonstranter som svarade med bensinbomber. Demonstranter, främst studenter, ockuperade stadens polytekniska universitet där söndagens tidiga.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Var för bra – fick sparken

Kan man vinna med för stora siffror? Ja, åtminstone i den italienska juniorfotbollen, där det inte är odelat positivt att ösa in mål efter mål. Det fick Massimiliano Riccini, tränare för Invicta Sauro i staden Grosseto i Toscana, erfara efter 27–0 mot r.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kritiserat val i Vitryssland

I dag går Vitryssland till valurnorna. Parlamentsval i det auktoritära landet hålls ett år tidigare än planerat, vilket tolkats som ett taktiskt drag av president Aleksandr Lukasjenko. Även valobservatörer kommer att flockas till vallokalerna.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kina: Handelssamtalen konstruktiva

Allt fler tecken tyder på att handelssamtalen mellan Kina och USA går i positiv rikting. Efter ett telefonsamtal med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin på lördagen säger Kinas vice premiärminister Liu He att sa.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Fornling Knockad i VM-fajten i Tyskland

Malmöboxaren lyckades inte försvara sin IBO-titel i tyska Halle..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Möjlig premiärminister hoppar av i Libanon

Libanons förre finansminister Mohammad Safadi har dragit tillbaka sin kandidatur till att bli ny premiärminister efter landets regeringskris. Den 75-årige veteranpolitikern Safadi nämndes för första gången som regeringsbildare på torsdagen, när medier i.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tunga fotbollsnationer klara för EM

Nu är 16 länder klara för fotbolls-EM. Senast att säkra avancemanget: Nederländerna, Tyskland, Kroatien och Österrike. Nederländerna spelade 0–0 mot Nordirland i Belfast, vilket räckte för att kunna boka en plats i sommarens fotbollsfest.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Bilist i olycka – kom över i motsatt körfält och krockade igen

Olyckan skedde på E65 vid Ystad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.