Nyteknik > Teknik

Friday, 15 November, 22:33

Nyteknik - 12 sep 11 kl. 13:32

Saab begärt i konkursIF Metall gjorde det inte. Men fackförbundet Unionen och Ledarna gör det. Saab Automobile är begärd i konkurs, uppger ttela.se..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Metall, Unionen, Ledarna, Automobile

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saab, begärti , konkurs
BT - 08 sep 11 kl. 14:02

Saab allt närmare konkurs

Tingsrätten avslog Saabs ansökan om rekonstruktion. Saab tänker överklaga. Men facken står beredda att begära företaget i konkurs.

DN - 15 aug 11 kl. 10:16

Problem för köpare om Saab går i konkurs

Om Saab går i konkurs riskerar personalen och andra tillgångar att skingras snabbt. De två spekulanterna Pang Da och Youngman måste därför lämna besked snart om de vill kunna köpa hela företaget..

BT - 20 okt 11 kl. 16:58

Saab allt närmare konkurs

Rekonstruktören Guy Lofalk har ansökt om att Saabs rekonstruktion avbryts, enligt ett pressmeddelande från Swedish Automobile. Om tingsrätten går på Lofalks linje träder konkursansökningarna i kraft.
Det är Vänersborgs tingsrätt som avgör om rekonstruktionen ska avbrytas.

DI - 08 sep 11 kl. 17:54

Unionen: Saab begärs i konkurs inom tre dagar

Om inte Saab betalar ut lönerna till de anställda alternativt sätter sig själva i konkurs inom de närmaste dagarna kommer Unionen begära Saab i konkurs. Det säger Unionens chefsjurist Martin Wästfelt till di.se..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 11 kl. 13:35

Skåningar begär Saab-bolag i konkurs

Saabs skånska underleverantör Swepart Verktyg har begärt Saabs dotterbolag Saab Automobile Tools i konkurs. I konkursansökan skriver Skåneföretaget att Saab Automobile Tools är på obestånd..

Nyhetskanalen - 05 sep 11 kl. 19:10

Så kan Saab gå i konkurs

Anställda på Saab höjer nu rösten för att fackförbunden ska begära bolaget i konkurs. Lönerna på Saab är tio dagar sena och på tisdag eftermiddag håller förbundsledningen för IF Metall möte om hur man ska agera..

Nyteknik - 14 nov 11 kl. 07:40

?Låt Saab gå i konkurs?

DEBATT. Låt Saab komma till sin rätt i en konkurs. Saabs avancerade teknik och mycket kompetenta teknikerstab förtjänar att bjudas ut på världsmarknaden under kommersiellt neutrala förhållanden.

BT - 20 okt 11 kl. 16:39

Saab riskerar återigen konkurs

Saab Automobile är på väg att kastas ut i konkursgapet igen. Advokat Guy Lofalk tror inte längre på rekonstruktionen och vill avbryta den. Saab kontrar med att försöka få Lofalk utbytt.

Nyhetskanalen - 06 sep 11 kl. 06:47

Idag kan Saab begäras i konkurs

Under tisdagen ska IF Metalls ledning bestämma om man ska begära Saab i konkurs. Samtidigt fortsätter bolaget att leta efter nya långivare..

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 13:26

JUST NU:Saab begärs i konkurs

IF Metall gjorde det inte. Men fackförbundet Unionen och Ledarna gör det. Saab Automobile är begärd i konkurs, uppger ttela.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - 9 timmar sedan

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - 11 timmar sedan

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - 12 timmar sedan

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - 12 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - 12 timmar sedan

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Rymdministern: Därför investerar Sverige över en miljard per år i rymden

Nästa år ska Sveriges rymdbudget för första gången ligga på över en miljard kronor. ”Det här skapar jobb i Sverige”, säger rymdminister Matilda Ernkrans..

Nyteknik - 14 timmar sedan

IEA: Elbehoven i framtiden blir enorma

Elektricitet får en allt viktigare roll i världens framtida energisystem. Användningen kommer att växa mer än dubbelt så snabbt jämfört med ökningen av det totala energibehovet, enligt IEA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.