BT > Nyheter

Tuesday, 19 November, 01:44

BT - 12 sep 11 kl. 12:39

Ungdomar dömda för guldrån -föräldrarna kan få betala
Maskerade och beväpnade med basebollträn rusade de två 16-åriga Boråspojkarna in på Hedbergs Guld i Dalsjöfors.
Nu döms pojkarna till 150 timmars ungdomstjänst för rånet.
Pojkarna ska också betala skadestånd till de tre butiksbiträdena med sammanlagt 54 000 kronor och till försäkringbolaget med drygt 34 000 kronor. Pojkarnas föräldrar ska betala delar av skadestånden solidariskt med sina söner, enligt en lag som trädde i kraft för ett år sedan. Enligt den nya lagen kan vårdnadshavare dömas att betala max en femtedels basbelopp, cirka 8 500 kronor, och i det aktuella fallet har ansvaret delats upp mellan pojkarnas föräldrar enligt en komplicerad uträkning.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Boråspojkarna, Hedbergs Guld, Dalsjöfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, dömdaför , guldrån, föräldrarnakan , , betala
Kristianstadsbladet - 28 mar 13 kl. 18:25

Tonåringar dömda för rånvåg


Fyra ungdomar i åldrarna 16 till 18 år fälldes på torsdagen för en rad personrån i Norrköping under förra året, rapporterar lokala medier.De hade misshandlat och rånat andra ungdomar på bland annat mobiltelefoner och pengar.Två av de fällda dömdes till sluten ungdomsvård medan de andra två dömdes till samhällstjänst respektive skyddstillsyn..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 13 kl. 18:27

Tonåringar dömda för rånvåg

Fyra ungdomar i åldrarna 16 till 18 år fälldes på torsdagen för en rad personrån i Norrköping under förra året, rapporterar lokala medier. De hade misshandlat och rånat andra ungdomar på bland annat mobiltelefoner och pengar. Två av de fällda dömdes till sluten ungdomsvård medan de andra två dömdes till samhällstjänst respektive skyddstillsyn..

GöteborgsPosten - 20 jul 18 kl. 17:26

Här får ungdomar en försmak av arbetslivet

Fasta tider och förutbestämda arbetsuppgifter. I sommar får ett 40-tal ungdomar i åldrarna 16 till 23 år en inblick i arbetslivet och en möjlighet att samla på sig erfarenheter på HKScan i Halmstad.
– Dessutom är ju faktiskt lönen är ett välkommet tillskott för en fattig student, säger 23-årige Jesper Karlsson som sommarjobbar på företaget för sjätte året i rad..

SmålandsPosten - 19 nov 14 kl. 06:24

Larm om spice på högstadieskolor

Spice används och säljs på flera högstadieskolor i Växjö. Och det kryper ner i åldrarna enligt Kronobergspolisens Scott Goodwin. – Vi har inga belägg för faktiska fall men vill varna föräldrar, säger rektor Eva Wånehed på Braås skola.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 10:00

Föräldrar fick veta om barnens internetvanor

Foto: Annica Jönsson
Mats Andersson, 47 år, är Lisa, 13 år. Genom att anta unga flickors identitet på sajter för unga får han kontakt med män som är där av tveksamma skäl. I?

YLE - 07 jan 14 kl. 09:36

Förbundspennan: Har leken glömts bort?

Skärmtiden tar mer och mer tid från barnens vardag. Begreppet skärmtid används då vi talar om någon form av skärm: datamaskiner, ipad, tv och så har även dagens telefoner skärmar som fascinerar. Äntligen har forskning kommit fram till att det finns negativa effekter av för mycket skärmtid.

YLE - 12 feb 14 kl. 09:51

Lyssna på barnen

Ann-Mari Stenhammar utreder det stöd som barn och unga med funktionshinder får i Sverige. Hon talar varmt för att barn och unga behöver göras mer delaktiga i de beslut som berör dem. - Jag intervjuar föräldrar, barn, personal, ungdomar, syskon till barn med olika funktionsnedsättningar om hur det är att få stöd från samhället och hur man vill att det skall se ut, säger Ann-Mari Stenhammar.

Skånskan - 13 jan 16 kl. 17:38

Michaela Åkesson ung och bortskämd

BARA/Stockholm Michaela Åkesson från Bara är en av de medverkande i TV 3-programmet Ung och bortskämd som börjar sändas i februari.Här får tittarna följa åtta ungdomar som alla är just unga och bortskämda och inte har för vana att hjälpa till med någonting därhemma.
– Det var mina kompisar som föreslog att jag skulle anmäla mig.

Kristianstadsbladet - 02 jul 12 kl. 22:56

Rullande fritidsgård söker upp de unga

Foto: Johanna Wallin
Sommarens mobila fritidsgård kommer inte bara ut till barn och ungdomar i kommunen. En av de tre bussarna sammanför dessutom unga från olika orter genom att bjuda på skjuts.
Den ideella föreningen Kristianstads fritidsgårdsforum, KGFG, har jobbat hårt med att söka bidrag och sponsring för sommarens projekt mobil fritidsgård.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Anne Engström tipsar om sex saker att göra under sju dagar i Herrljunga..

BT - 1 timme sedan

Andersson gör positivt bokslut och ser mot EM

Fotbollslandslaget gör bokslut för året och förbundskaptenen Janne Andersson tittar gärna tillbaka på 2019. Ser han strikt på EM-kvalavslutningen mot Färöarna är mungiporna lite mer nedåt..

BT - 2 timmar sedan

Vägplanering sänker västsvenska klimatmål

Ska utsläppen av koldioxid från vägtrafiken minska och klimatmålen nås krävs ett radikalt omtag i infrastrukturplaneringen. Idag, tisdag, får ledande politiker i Västra Götaland möjlighet att bekänna färg – och ge grönt ljus till att verkligen börja ställa om transportsektorn..

BT - 2 timmar sedan

Debutanten och målskytten Svanberg: Bara glädje

Mattias Svanberg debuterade i A-landslaget på bästa sätt: Målskytt i 3–0-segern hemma mot Färöarna..

BT - 3 timmar sedan

Här är EM-slutspelet som väntar

Tjugofyra landslag, tolv värdstäder, sex grupper. Det här är EM-slutspelet som väntar på Sverige i sommar..

BT - 3 timmar sedan

37 spelare bakom Sveriges EM-biljett

Målskyttar eller framspelare, speltid eller inte, ordinarie truppspelare eller tillfälliga ersättare... Här är förbundskapten Janne Anderssons 37 spelare som har varit med och säkrat Sveriges EM-plats..

BT - 2 timmar sedan

Danmark vidare till EM – efter kvalrysaren

En sen kvittering väckte det irländska EM-hoppet. Men med 1–1 är Danmark vidare till EM..

BT - 3 timmar sedan

Små rörelser på Wall StreetOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.