Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 14 November, 19:36

Aftonbladet - 12 sep 11 kl. 13:24

Fet mat kan hjälpa diabetiker
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fet, matkan , hjälpa, diabetiker
SVT - 14 apr 11 kl. 13:04

Fet mat nyttigast

Fet mat är nyttigast för diabetiker. Det är slutsatsen i en ny studie av 61 patienter i Östergötland. Medverkande: Barbro Eliasson diabetespatient Jonas Björnstjerna reporter Hans Gullbrand distriktsläkare.

Sydsvenskan - 30 jan 11 kl. 06:00

LCHF: En fet matfilosofi

Dags att kika lite närmare på en av de mest inflytelserika personerna i den svenska kostkarusellen just nu. Lisa Förare Winbladh bjöd in drygt två meter Andreas Eenfeldt till sitt kök, frågade ut honom och lagade mat enligt hans filosofi.
För drygt tre år sedan skrev den unge läkaren Andreas Eenfeldt sitt första trevande blogginlägg.

Skånskan - 09 nov 19 kl. 10:00

Japansk mat på svenska i Igelösa

Reportage Owkinawisk mat anpassad till nordiska smaklökar blev Okinordisk mat. Igelösa Life Science är ett privat medicinskt forskningsföretag som tagit fram den okinordiska maten.
Okinawa i Japan är ett så kallat blått område.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:45

Alternativ mat till diabetiker behövs

Upprörda känslor har svallat här i Småland när den stora frågan för dagen bragtes på tapeten om ostkakans framtida öde. Om den inte får innehålla opastöriserad mjölk så får ostkakan svårt att fortsätta förse sina kunder med denna småländska läckerhet eftersom Livsmedelsverket har funnit för gott att förbjuda försäljning av ostkaka som kanske innehåller bakterier.
Livsmedelsverket verkar vara alert och i detta fall vara synnerligen mån om konsumenternas hälsa.

Nyheter 24 - 19 mar 14 kl. 13:10

Hon startade butik där ALLT är gratis – för att hjälpa hemlösaSvensk grupp

USA. När Andrea Berdin, 38, för två år sedan såg en hemlös man bli nekad en jacka i en second hand-affär mitt under en pågående storm blev hon upprörd.Expediten sa till mannen upprepade gånger att de "inte ger bort saker gratis här", samtidigt som en annan kund vände sig till Berdin och sa "han kommer nog bara gå runt hörnet och supa sig full".

YLE - 04 nov 14 kl. 04:50

Mat i magen i stället för på soptippen

Upp till 86 kilogram per år per person. Så mycket mat går till spillo i Finland. Den nya föreningen Mathjälp Vasa vill dra sitt strå till stacken för att snygga till siffrorna och för att hjälpa behövande.

YLE - 07 dec 12 kl. 15:42

Utan mat, medicin och skolböcker

Frivillig- och diakoniarbetare runt om i landet slår larm. De får hjälpa med grundläggande behov som mat, hyra, medicin och gymnasieböcker. Det här borde egentligen tryggas av kommunerna.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 07:32

Godare hälsa med rätt mat – världens nyttigaste råvaror

  Supermat och nyttigheter – vad avgör egentligen om något är nyttigt? Enligt Healthline är termen ”superfood” något som används frekvent inom marknadsföring, men sanningen är att det inte finns en enda råvara som löser alla våra problem. Alla är vi olika och lever efter olika matvanor, och nyttig mat har inte alltid samma innebörd.

YLE - 21 dec 16 kl. 12:09

Han ville samla pengar till mat åt fattiga - fick jättesumma och räddade 200 barnfamiljers jul

Allt började med en Facebookstatus Marko Pulli publicerade i mitten av november. Han utmanade folk att delta i en insamling för att fattiga barnfamiljer skulle få lite pengar till julmat. Målet var 2 000 euro, men statusen ledde till en uppståndelse som Pulli inte var förberedd på.

Skånskan - 09 jan 19 kl. 01:00

Is­bry­ta­re kan hjälpa till med kli­mat­forsk­ning

Is­bry­ta­ren Oden ska kan­ske åter­vända till An­tark­tis för att hjälpa en ame­ri­kansk forsk­nings­sta­tion med att hålla en far­led öp­pen – men ock­så med forsk­ning.
För några år se­dan var Oden i de an­tark­tiska far­vat­tnen på ett liknande upp­drag. Men se­dan be­hövdes den största svenska is­bry­ta­ren för att hålla Bottenviken öp­pen för trans­porter på vat­tnet, och Oden kallades hem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.