Expressen > Nyheter

Tuesday, 19 November, 09:09

Expressen - 12 sep 11 kl. 13:20

Unionen och ledarna begär Saab i konkursFackförbunden Unionen och Ledarna lämnar i dag, måndag, in en konkursansökan för Saab Automobile, skriver de båda i varsitt pressmeddelande uppger TT. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Saab, Unionen, Ledarna, Saab Automobile, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unionenoch , ledarna, begär, Saabi , konkurs
DN - 27 jun 11 kl. 15:48

Unionen berett att begära Saab i konkurs

Cecilia Fahlberg sade efter alla möten med cirka 500 av Unionens medlemmar att man är beredd att begära Saab Automobile i konkurs om inte företaget betalar ut lönerna till tjänstemännen..

Expressen - 12 sep 11 kl. 15:25

Ledarna begär Saab i kokurs

Unionen begärde på måndagen Saab i konkurs - precis som Ledarna. Men det lokala fackförbundet ville vänta. - Vi tycker det är mycket tråkigt att förbundet agerade nu, säger Thomas Haglund, Ledarnas ordförande på Saab.

VA - 22 sep 11 kl. 14:22

Muller vill ändra i Saab-toppen

22 september Gårdagens rekonstruktionsfirande är ersatt av vardag. Konkursansökningarna ligger vilandes hos tingsrätten och Saab jagar effektiviseringsmöjligheter med en gepard-plan. Samtidigt vill vd Victor Muller byta ut delar av ledningen.

Expressen - 12 sep 11 kl. 14:01

Ledarna: "Vi är tvingade att agera"

Unionen begärde på måndagen Saab i konkurs - precis som Ledarna. - Det har gått så lång tid att vi är tvingade att agera, säger Ledarnas ordförande Thomas Haglund..

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 13:26

JUST NU:Saab begärs i konkurs

IF Metall gjorde det inte. Men fackförbundet Unionen och Ledarna gör det. Saab Automobile är begärd i konkurs, uppger ttela.

Nyteknik - 12 sep 11 kl. 13:32

Saab begärt i konkurs

IF Metall gjorde det inte. Men fackförbundet Unionen och Ledarna gör det. Saab Automobile är begärd i konkurs, uppger ttela.

SVT - 12 sep 11 kl. 20:15

Saab begärdes i konkurs av facken

Fackförbunden Unionen och Ledarna begärde idag Saab i konkurs. Anledningen är att man vill säkerställa att medlemmarna ska få sina löner via lönegarantin..

BT - 12 sep 11 kl. 19:23

Saab överklagar konkursbegäran

Slaget om Saab Automobile har flyttats till domstolarna.
Bolaget hoppas blidka hovrätten och få igenom en rekonstruktion.
Men facken Unionen och Ledarna vågade inte vänta längre - i dag begärde de Saab i konkurs.

BT - 12 sep 11 kl. 13:05

Kampen om Saab avgörs i rätten

Slaget om Saab Automobile har flyttats till domstolarna. Bolaget hoppas blidka hovrätten och få igenom en rekonstruktion. Men facken Unionen och Ledarna vågade inte vänta längre ?

Sydsvenskan - 05 dec 11 kl. 18:35

GM ändrar sig inte om Saab

Saabs ägarbolag Swan hoppas att diskussioner med Youngman och en kinesisk bank om framtida ägande ska bära frukt, och ge pengar till företaget. De senaste uppgifterna har dock inte fått General Motors att ändra sig.
STOCKHOLM.

Kristianstadsbladet - 27 okt 11 kl. 12:44

Tiden löpte ut för Saab

Det kom inga löner till de Saab-anställda i dag heller. På eftermiddagen löpte också tidsfristen ut för Saab att lämna in yttrande till tingsrätten i Vänersborg som ska besluta om rekonstruktionen ska fortsätta eller ej.
Att Saab inte lämnade in något yttrande betyder att bolaget lever väldigt farligt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

SVT skickar lista på 194 företag till SEB

SVT har kontaktat SEB med en lista på nästan 200 kunder som kan kopplas till misstankarna om penningtvätt.SEB skriver i ett pressmeddelande att de fått en lista på 194 företagsnamn kopplade till bankens verksamhet i Estland.De säger dock att informationen inte förändrar bankens syn på anklagelserna om penningtvätt skriver Dagens Industri..

Expressen - 30 minuter sedan

Nordkoreas varning till Sverige efter havererade samtalen

Sverige har varit värd för de havererade samtalen mellan USA och Nordkorea.Men Kim Myong Gil, hög tjänsteman på det nordkoreanska utrikesministeriet, uppskattar inte hur Sverige skött värdskapet.– Jag vet inte om Sverige är intresserade av att förbättra relationerna mellan Nordkorea och USA eller om man besvärjts av USA, men om Sverige fortsätter bete sig som medpassagerare så kan man betraktas som oresonlig, säger Kim enligt enligt sajten Nordkorea News.

Expressen - 45 minuter sedan

Festbilderna som avslöjar prins Andrews lögner

Prins Andrew talade långt ifrån sanning i helgens uppmärksammade intervju om hans vänskap med sexbrottslingen Jeffrey Epstein.Han hävdade bland annat att han ”aldrig riktigt festat” och att han aldrig kramas eller ”sysslar med offentliga ömhetsbetygelser” på bild.Foton tagna vid flera olika tillfällen, först publicerade på nyhetssajten MailOnline, visar dock motsatsen.

Expressen - 1 timme sedan

Lastbil har kört in i mitträcke – stor trafikpåverkan på E6

Olyckan har inträffat söder om Frillesås i Kungsbacka kommun där en lastbil kört in i mitträcket.Singelolyckan påverkar trafiken i båda riktningarna. .

Expressen - 1 timme sedan

Sammy, 31, bastade i timmar – blev drogfri med Scientologernas metod

Löpning, fem timmar i bastu och gå från vägg till vägg. Sammy, 31, blev drogfri med Scientologikyrkans behandling Narconon. Men Mariette Lindstein, som hoppade av scientologin efter 20 år, menar att behandlingen är en inkörsport till kyrkan.

Expressen - 1 timme sedan

Man rånade veterinärklinik – fick med sig droger

Under tisdagsmorgonen har en veterinärklinik i Varberg blivit utsatt för ett rån.En man har knackat på och under knivhot tvingat till sig fentanyl och sprutor. .

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: IS-svenskar kan skickas hem från Turkiet • De jagas för mordet på Jaffar • Arnaults okända bakgrund avslöjas i ny bok

Svenska IS-krigare kan vara på väg att skickas tillbaka av Turkiet, enligt Säkerhetspolisen.Här är polisens beskrivning på männen som jagas för mordet på Jaffar, 15, i Malmö. Polisen jobbar nu för att kartlägga hur ungdomarna rörde sig innan skottdådet.

Expressen - 1 timme sedan

Säpo: IS-svenskar kan skickas tillbaka av Turkiet

Svenska IS-krigare kan vara på väg att skickas tillbaka av Turkiet, enligt Säkerhetspolisen.Turkiet började skicka tillbaka utländska IS-soldater för drygt en vecka sedan, och nu bekräftar Säpo att svenska medborgare kan komma att inkluderas i repatrieringarna. – Vi vet en hel del om dem, säger Ahn-Za Hagström, analytiker på Säpo, i en intervju med Ekot..

Expressen - 1 timme sedan

”Plågas av skuld varje dag – är en mardröm”

Brooke Skylar Richardson blev en av USA:s mest ökända tonåringar när hon begravde sitt nyfödda spädbarn i sin trädgård.Nu har Richardson gjort sin första intervju sedan den uppmärksammade rättegången. – De senaste två åren har varit en mardröm, säger Richardson till Cosmopolitan.

Expressen - 1 timme sedan

Stordalens plan: Låta staten betala lönerna

Petter Stordalen och hans investerare har en plan för att sanera ekonomin i nyinköpta Ving.Enligt Svenska Dagbladet tänker Stordalen förlita sig på den statliga lönegarantin för att betala Ving-anställdas semesterlöner. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.