Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 14 November, 02:34

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 14:00

Kritiserad vårdcentral har öppet ytterligare en tidEn vårdcentral som misskött hygien och ekonomi blir av med avtalet med landstinget. Men det dröjer ett par veckor innan den stängs..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiserad, vårdcentralhar , öppet, ytterligareen , tid
Skånskan - 09 nov 16 kl. 14:00

Hoppfullt möte om kritiserad vårdcentral

STAFFANSTORP Kritiken mot vårdcentralen i Staffanstorp har varit omfattande.
Kommunen krävde därför ett möte med Region Skåne och på tisdagen genomfördes detta. ERWP.

Dagens Medicin - 01 feb 19 kl. 11:20

VGR klipper med kritiserad vårdcentral

Obehörig personal samt bristande bemanning, kvalitet och tillgänglighet gör att Västra Götalandsregionen nu säger upp avtalet med en vårdcentral som under en längre tid varit föremål för granskning..

Sydsvenskan - 05 sep 16 kl. 17:52

Staffanstorps kommunalråd vill ta över vårdcentral

Ovanligt förslag ska rädda kritiserad vårdcentral. "Situationen är akut.".

SN - 17 maj 16 kl. 06:47

Kritiserad läkare tas ur tjänst

På måndagen beslöt Landstinget Sörmland att en läkare på Trosa vårdcentral skulle tas ur tjänst. Bakgrunden är en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som väckt stor uppmärksamhet..

SVT - 14 jul 16 kl. 20:52

Kritiserad läkare fortsatte hyras ut – missade hjärnblödning

En hyrläkare som förra sommaren fick sparken efter att kollegor larmat om kompetensbrister fortsatte, trots kritiken, att hyras ut. Bara en dryg månad senare var han inblandad i en allvarlig händelse, när han var uthyrd till en vårdcentral i grannlandstinget..

SVT - 02 okt 18 kl. 13:55

Malmö Redhawks i öppet brev: ”Olyckligt och olämpligt”

Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård blev kritiserad för sitt uttalande efter sonen Marcus Sylvegårds matchstraff. Nu väljer klubben att ta avstånd från sportchefens citat i ett öppet brev. ”Olyckligt och olämpligt i sitt försök att ge en bild av hur det lät på isen när han själv var aktiv”, skriver klubben..

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 09:30

Kritiserad VA-taxa ska utredas

Efter svårigheterna att nå enighet om VA-taxan har den regerande femklövern nu kommit överens om att utreda grunderna för den föreslagna, kraftiga höjningen av bland annat anläggningsavgiften.
– Vi vill gå djupare in i kalkylerna och det ska kommunledningskontoret göra tillsammans med en utomstående konsult, säger Centerpartiets gruppledare Sven Nilsson.Bakgrunden till beslutet är Centerpartiets mycket tydliga deklaration nyligen att partiet inte tänkte ställa upp på den kraftiga höjningen av anläggningsavgiften som föreslogs i den nya VA-taxan, som skulle ha börjat gälla vid årsskiftet.

LV - 24 apr 17 kl. 17:11

Inga ytterligare åtgärder gentemot kritiserad professor

Nyligen har Linköpings universitets rektor beslutat att det inte blir någon ytterligare åtgärd mot den professor som kritiserats för vetenskaplig oredlighet. Linköpings universitet välkomnar dock det förslag om tydligare nationella bestämmelser rörande hur misstankar om oredlighet i forskning ska hanteras som föreslås träda i kraft den förste januari 2019..

SR - 27 maj 15 kl. 05:50

Kritiserad moderat ber talmannen om stöd

Moderate riksdagsledamoten Finn Bengtsson, som varit öppet kritisk mot decemberöverenskommelsen, upplever att han mötts av ett sådant avståndstagande från bland annat den egna riksdagsgruppen, att han vänt sig till riksdagens talman för att få stöd..

YLE - 16 feb 16 kl. 23:10

Revanschen: Kritiserad Cavani hoppade in och sänkte Chelsea

Edinson Cavani hade tappat formen och sin plats i PSG:s startelva. Men med kvarten kvar byttes anfallaren in och sköt in målet som gav Parislaget segern med 2–1 över Chelsea. Cavani hade bara varit på plan i fyra minuter när han satte in bollen i mål efter Angel di Marias läckra djupledspassing.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Lovande fynd för denguevaccin

En ny vaccinkandidat verkar effektivt kunna förebygga denguefeber, enligt preliminära data som publicerats i tidskriften New England Journal of Medicine. .

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Hallands ekonomidirektör lämnar

Region Hallands ekonomidirektör Stefan Sorpola lämnar sin tjänst men får betalt i ett år till..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Utredningar bromsar Apotek Hjärtats mottagningar

De 80 sjuksköterskebemmannade mottagningarna som Apotek Hjärtat och Min Doktor planerat för ser ut att dröja. Anledningen är två statliga utredningar..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Mutation tros skydda mot alzheimer

Forskare kan ha identifierat en mutation som skyddar mot utvecklingen av Alzheimers sjukdom, eller åtminstone en ärftlig variant av sjukdomen..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Pengaregn över svensk cancerforskning

Cancerfondens forskningsnämnd har i år delat ut 770 miljoner kronor till svensk cancerforskning..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Framtidens virtuella sjukhus byggs i Halmstad

I Halmstad finns smarta lägenheter fulla med teknik som underlättar ett självständigt liv för äldre. Snart kan lägenheterna ha sensorer kopplade direkt till sjukvården. Sensorerna fås som en läkarordination.

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Levnadsvanor i fokus i nytt programområde

Hallå där Kristine Bergström som är processledare för det relativt nystartade nationella programområdet, NPO, för levnadsvanor..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

”Människor med svår psykiatrisk problematik vårdas av outbildad personal”

Omsorgen om dem med mest uttalade svårigheter, störst lidande och svagast röster, sköts av personal med knapphändig eller ingen utbildning, skriver två debattörer..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Vårdpersonal drunknar i rutiner

Mängden dokument som beskriver hur olika moment i sjukvården ska utföras gör det svårt att hitta rätt – och framtagandet av majoriteten av rutinerna är rent slöseri med arbetskraft, enligt en regionutvecklare. .

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Här krokar vården och polisen arm

I en satsning för att minska hälsoklyftorna ska 15 vårdcentraler i Stockholmsområdet få tillskott i kassan. För att förebygga ohälsan behöver de kroka arm med andra samhällsaktörer och dessutom ändra sina egna vanor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.