SvD > Kultur

Monday, 18 November, 10:26

SvD - 12 sep 11 kl. 02:00

Inkarikets mumier får liv i svensk poesiNågra av Inkarikets människooffer har bevarats. Mumierna har inspirerat konstnärer och författare till att försöka överbrygga gränsen mellan levande och döda..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Inkarikets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inkarikets, mumierfår , livi svensk , poesi
BT - 11 okt 13 kl. 08:13

Mer än bara poesi

Ibland är Katarina Frostenson lättläst. Ibland är hon extremt svårläst. Ibland tråkig.

BT - 11 okt 13 kl. 15:33

Frostenson är mer än bara poesi

Ibland är Katarina Frostenson lättläst. Ibland är hon extremt svårläst. Ibland tråkig.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 04:00

Poesi som andas

Författare, jazzpianist, läkare, poet, riksdagsman, kulturminister: Claes Andersson har hunnit med många titlar i sitt liv. Även boktitlarna har blivit åtskilliga, ungefär 30 stycken efter debuten som poet 1962. Och någon avmattning märks minst av allt i den nya diktsamlingen som slutar med en lång tidsdikt på 25 sidor som beskriver det vanskliga läget i själen och i Europa, med särskild hänblick på händelserna i Ukraina och nedskjutningen av Malaysia Airlines flygplan.

SvD - 03 jul 16 kl. 08:30

Poesi som förändrar liv och Zlatan, Podemos och brexit

”Poesin har format min själ, gjort mig mer idealistisk, med höga ideal, och mer känslosam”, säger Edward Blom, som är en av flera kända kulturpersoner som har berättat för SvD hur poesi har bidragit till att förändra deras liv. Dagens kulturmagasin ägnas helt åt poesi. Den börjar nå ut på nya sätt och i Sverige finns i dag många begåvade unga poeter.

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 13:27

50 mumier upptäckta i Egypten

Inne i en grav i egyptiska Luxor har forskare gjort en anmärkningsvärd upptäckt.Mer än 50 mumier, bland annat av nyfödda barn, har hittats.
I Konungarnas dal väster om Nilen har schweiziska arkeologer stått för upptäckten ihop med egyptiska myndigheter.

BT - 29 apr 14 kl. 13:27

50 mumier upptäckta i Egypten

Inne i en grav i egyptiska Luxor har forskare gjort en anmärkningsvärd upptäckt. Mer än 50 mumier, bland annat av nyfödda barn, har hittats.I Konungarnas dal väster om Nilen har schweiziska arkeologer stått för upptäckten ihop med egyptiska myndigheter.

BT - 29 apr 14 kl. 13:43

50 mumier upptäckta i Egypten

Inne i en grav i egyptiska Luxor har forskare gjort en anmärkningsvärd upptäckt. Mer än 50 mumier, bland annat av nyfödda barn, har hittats. I Konungarnas dal väster om Nilen har schweiziska arkeologer stått för upptäckten ihop med egyptiska myndigheter.

Sydsvenskan - 29 jan 11 kl. 16:26

Mumier förstörda i Kairo-kaoset

Foto: Ben Curtis/AP
I samband med fredagens oroligheter i centrala Kairo bröt sig plundrare in på Egyptiska museet och förstörde två mumier.
Under fredagskvällen bolmade svart rök från president Hosni Mubaraks partihögkvarter mitt emot museet, då tusentals vredgade egyptier protesterade sitt missnöje med regimen i landet. Plundrare tog tillfället i akt på flera ställen i staden, och så även på museet som håller antika skatter till enorma värden.

Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 13:41

Dramatiken var hela hans liv

Bo Widerberg. Arbetarsonen från Malmö som revolutionerade svensk film. Fullblodsexcentrikern som gav upphov till massor av rubriker och skrönor.

Kristianstadsbladet - 31 jul 13 kl. 10:25

Laddad poesi

Foto: Kennet Ruona
Peter Viktorsson läser Tuija Nieminen Kristofersson diktsamling ?Scharlakan? som flätar samman flera teman.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.