Alliansfritt Sverige > Opinion

Friday, 15 November, 20:01

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 13:00

Flygledning privatiserasWTF. ST Press:?Mnga stora flygplatser kommer snart att upphandla sin flygledning. Swedavia, som driver de statliga flygplatserna, ska upphandla verksamheten p alla sina flygplatser ? frutom de tv som frsvaret ansvarar fr. Bland annat ska flygledningen p Arlanda, Bromma, Landvetter och Sturup ut p marknaden. Dessutom str flygledningen p ytterligare minst sju flygplatser, som i dag r i kommunal eller privat regi, infr upphandling. I dag r det Luftfartsverket som skter flygledningen p alla dessa orter.?Kvaliteten p verksamheten anges alltid som sklet till privatiseringar - men det spelar egentligen ingen roll. Som s:

Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygledning, privatiseras
YLE - 08 feb 17 kl. 05:15

Facket kritiskt till mindre flygledning i Åbo

Den nattliga flygledningen i Åbo är en viktig tjänst för hela samhället och bör därför fortsätta som tidigare. Det säger Roy Myrberg, ordförande för flygledarförbundet i Finland. Det hela bottnar i de pågående spekulationerna kring om flygledningen nattetid i Åbo blir kvar eller försvinner från och med i höst.

YLE - 30 sep 13 kl. 09:01

Flygledning i Tammerfors till 2018

Finavia grundar en regional flygledning i Vanda år 2015, meddelade Finavia i måndags morse. Samarbetsförhandlingarna har slutförts. Men åtminstone fram till år 2018 kommer en del av Finavias verksamhet att förbli i Tammerfors.

Corren - 09 mar 11 kl. 17:26

Saab får pris för flygledning på distans

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tilldelats pris för sitt arbete med flygledning på distans. Detta tillsammans med LFV. Priset har delats ut av det europeiska samverkansprojektet SESAR, där framtidens flygtrafikledning utvecklas..

Vimmerby Tidning - 04 mar 13 kl. 08:43

Avancerad flygledning och piratjakt

Lite vid sidan av den svenska debatten om försvarsanslag och Gripenbeställningar pågår ett utvecklingsarbete hos Saab på ett flertal områden. Nyligen har företaget fått åtaganden på underhåll av kustbevakningens flygplan samt ett godkännande av avancerad flygledning..

Nyteknik - 22 apr 15 kl. 08:37

Svensk världspremiär för fjärrstyrd flygledning

I dag har de första planen landat på Örnsköldsviks flygplats med fjärrstyrd flygledning från Sundsvall. Först i världen, enligt Luftfartsverket..

Cornucopia - 12 apr 16 kl. 12:56

Mediauppgifter: Ryskt cyberangrepp sänkte svensk flygledning

Den norska försvarssajten AldriMer rapporterar att Sverige angav till NATO att det var ett pågående rysk cyberangrepp som sänkte svensk civil flygledning i november. Officiellt har det hela kallats "solstorm", vilket har varit fullständigt skitsnack hela tiden och skrivits om här på bloggen.

AldriMer skriver:
"With much of Sweden’s air traffic crippled on 4 Nov.

Västerbottens Folkblad - 24 maj 16 kl. 13:55

Kritik mot fjärrstyrd flygledning

Region Västerbotten kritiserar förslaget att centralisera flygledningen och fjärrstyra flygplatsen i till exempel Umeå. Fjärrstyr Arlanda från Umeå är motförslaget. Luftfartverket (LFV) och Swedavia har undertecknat en avsiktsförklaring som ska utreda förutsättningarna för att etablera fjärrstyrd flygledning för fem svenska flygplatser.

Dalarnas tidningar - 19 dec 16 kl. 09:00

SAAB levererar digital flygledning till fjällflygplatsen

Scandinavian Mountains Airport väljer bort ett traditionellt flygledartorn på fjällflygplatsen i Sälenfjällen och väljer en digital flygledning..

DalaDemokraten - 19 dec 16 kl. 09:00

SAAB levererar digital flygledning till fjällflygplatsen

Scandinavian Mountains Airport väljer bort ett traditionellt flygledartorn på fjällflygplatsen i Sälenfjällen och väljer en digital flygledning..

ÖstersundsPosten - 24 nov 17 kl. 09:42

Oksanen: Trotsigt och idiotiskt beslut om centralisering av flygledning

När Luftfartsverket och Swedavia i torsdags kom överens om att stänga flygledningen i tur och ordning Kiruna, Umeå, Åre-Östersund, och Malmö. Jobben flyttar till en central flygledning på Arlanda. Ett trotsigt och idiotiskt beslut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.