BT > Utrikes

Monday, 18 November, 12:55

BT - 12 sep 11 kl. 12:56

Israels Arbetarparti väljer ledareIsraels Arbetarparti, en gång synonymt med regeringsmakten men på senare år allt mer marginaliserat, valde på måndagen ny ledare.
Favoriterna var Amir Peretz, försvarsminister under Libanonkriget 2006, och Shelly Yacimovich, en tidigare tv-journalist som betraktas som förnyare av det anrika partiet.
Sju av Israels tolv premiärministrar har tillhört Arbetarpartiet - men nu har partiet bara åtta av knessets 120 ledamöter.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Arbetarparti, Amir Peretz, Libanonkriget, Shelly Yacimovich, Israels, Arbetarpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israels, Arbetarparti, väljer, ledare
NT - 22 sep 11 kl. 00:37

Ny ledare för Israels arbetarparti

Israels Arbetarparti, en gång synonymt med regeringsmakten men på senare år allt mer marginaliserat, har valt ny ledare..

Sydsvenskan - 10 aug 11 kl. 00:05

"Israels isolering skadlig"

Israel försöker hålla stånd mot omvärldens påtryckningar, men landet borde bryta sin isolering och åter försöka närma sig Turkiet, skriver den franske professorn och författaren Dominique Moïsi.
I Israel är konstrasten slående mellan å ena sidan energin i ekonomin och det civila samhället och å andra sidan den defensiva inställningen till politisk förändring, både inom och utanför landets gränser. En ny lag förbjuder israeliska medborgare att stödja bojkotter från väst som syftar till att upphäva landets bosättningspolitik och att backa upp en självständig palestinsk stat.

BT - 23 jul 14 kl. 00:30

Lindéns ledare: Fadern och brodern skapade Benjamin Netanyahu

Världens ögon riktas mot Israel och landets 64-årige premiärminister Benjamin Netanyahu. Men vem är han och hur kom det sig att ”Bibi”, som han vanligtvis kallas, har dragits in i en konflikt där till och med USA:s utrikesminister John Kerry – en varm Israelvän – uttrycker sin frustration över landets agerande när han trodde att mikrofonen var avstängd? Den amerikanske journalisten David Margolick som intervjuat Netanyahu för Vanity Fair menar att han är en israelisk Kennedy.

Dagen - 19 feb 19 kl. 15:31

”Ökad antisemitism följer med Israels framgång”

Inför judiska ledare i Jerusalem sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att ökad global antisemitism hänger ihop med israelisk framgång..

Dagen - 19 feb 19 kl. 15:35

”Ökad antisemitism följer med Israels framgång”

Inför judiska ledare i Jerusalem sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att ökad global antisemitism hänger ihop med israelisk framgång..

BT - 30 apr 14 kl. 10:50

SD är Sveriges riktiga arbetarparti

Vi står upp för Sveriges arbetare. På riktigt.
Det är nu snart åtta år sedan Moderaterna började kalla sig för ett arbetarparti och den borgerliga alliansen för första gången vann valet på löften om att kraftigt minska utanförskapet och att föra Sverige mot full sysselsättning.

Kristianstadsbladet - 26 apr 12 kl. 10:24

Israels vandring mot isolering

2010 mottog Ingmar Karlsson Vitterhetsakademiens medalj för att ha vidgat vår kunskap om Mellanöstern. Med sin nya bok om Israels historia och nutid har han stora förutsättningar att fortsätta på den vägen, menar författare och kultur- skribent Stefan Foconi. ?

Dagen - 24 jan 12 kl. 03:00

Sökes: Ledare som inte får all fokus

Målet är att Socialdemokraterna ska hitta rätt person att leda partiet. Samtidigt finns önskemålet att mindre fokus hamnar på partiledaren som person.

Det blev mycket fokus på Håkan Juholt den sista tiden, och i lördags tackade han för sig och avsade sig rollen som partiordförande för Socialdemokraterna.

Kristianstadsbladet - 02 aug 13 kl. 16:15

Israels president Peres fyller 90


Israels president Shimon Peres firade sin 90-årsdag på fredagen. Som världens äldste statschef personifierar han mer än någon annan Israels historia - märkt av samspel och konflikt med omvärlden. Hans politiska gärning sträcker sig över mer än sex decennier.

BT - 02 aug 13 kl. 16:17

Israels president Peres fyller 90

Israels president Shimon Peres firade sin 90-årsdag på fredagen. Som världens äldste statschef personifierar han mer än någon annan Israels historia - märkt av samspel och konflikt med omvärlden. Hans politiska gärning sträcker sig över mer än sex decennier.

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.