Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 19 November, 22:23

Aftonbladet - 12 sep 11 kl. 12:28

?Kvinnor kan - men vill inte?Mn diskar och stdar allt mer ? tid att gra det klassiska mansgrat mer jmstllt?Teknikbloggaren Karin Adelskld: ? Dags att tacka fr maten och g ut och tvtta bilen..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnorkan men vill inte
SmålandsPosten - 16 timmar sedan

Nollvision behövs för mäns våld mot kvinnor

Vi måste säga stopp. Männen måste sluta slå. Vi behöver en nollvision för mäns fysiska, psykiska och sexuella våld mot kvinnor.

Sydöstran - 8 timmar sedan

Ökat antal kvinnor i Blekinge dör i KOL

Allt fler Blekingekvinnor har de senaste tjugo åren insjuknat och dött i KOL, kroniskt obstruktiv lungsjukdom. I länet har dödstalen i KOL för män gått ned medan dödstalen för kvinnor har ökat det senaste ett, två åren..

Barometern - 7 timmar sedan

Ny kampanj för att stoppa våld mot kvinnor

Tisdagen var internationella mansdagen. Länsstyrelsen lanserade kampanjen Stoppa mäns våld mot kvinnor där framgångsrika män i länet blir ambassadörer i frågan..

Expressen - 3 timmar sedan

Kol dödar fler kvinnor än någonsin tidigare

Sjukdomen kol kan först framstå som bara en envis förkylning – men den dödar tusentals svenskar varje år.Allra hårdast slår sjukdomen mot kvinnor, visar ny statistik från Socialstyrelsen. .

YLE - 02 maj 17 kl. 07:00

Kvinnor våldsammare än vi tror

Kvinnor som begår grova våldsbrott ökar. Man kan också se att kvinnors våld påminner allt mera om männens, och kvinnor som är våldsamma blir också allt yngre. Det har funnits en allmän uppfattning om att kvinnor inte är våldsamma.

Sydsvenskan - 25 nov 11 kl. 00:05

"Sex av tio kvinnor utsätts för våld"

Idag är den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Michelle Bachelet skriver om framsteg och motgångar i kampen mot kvinnovåldet och vill se en internationell politisk agenda med konkreta åtgärder för att stoppa våldet mot kvinnor. Carl Emanuelsson (Fi) presenterar en ny rapport som visar att våldet mot kvinnor ökar i Sverige, och menar att våldet är en fråga som i högre grad borde engagera männen.

Politikerbloggen - 12 jan 13 kl. 08:00

De flesta kvinnor saknar insyn i försvarsfrågor


DEBATT. Visst har vi en kvinnlig försvarsminister. Men fortfarande involveras alltför få svenska kvinnor i beslut som berör försvaret och dess insatser.

YLE - 19 nov 14 kl. 11:15

Allt fler unga kvinnor leder företag

Kvinnliga chefer tar allt mer över ansvaret för affärsverksamhet – framför allt i den yngre generationen. Andelen unga kvinnor i börsbolagens styrelser håller på att öka. I år har 39 procent av utnämningarna gällt unga kvinnor.

YLE - 21 maj 17 kl. 09:02

Kvinnor syns dåligt i politiken i Sjundeå

Fullmäktige i Sjundeå har flera kvinnliga ledamöter än tidigare, ändå syns de knappt då ordförandeposterna delas ut. SFP:s Merja Laaksonen är den enda kvinnan på en tung post eftersom hon fortsätter som ordförande för kommunstyrelsen. Nuvarande fullmäktigeordföranden Arja Alho (SDP) tycker att det är synd att kvinnors kunskaper inte tas till vara.

HBL - 24 mar 13 kl. 05:31

Styrelser med fler kvinnor har bättre koll

Utan kvotering växer andelen kvinnor i börsbolagens styrelser långsamt. Samtidigt visar färsk forskning att styrelser med både män och kvinnor lägger stor vikt vid övervakning samtidigt som de kvinnliga chefernas antal växer.  Könsbalans i börsbolagens styrelser har en positiv effekt på styrelsearbetet, visar en färsk rapport skriven av professorn i finansiell ekonomi Karin Thorburn vid Norges handelshögskola.

SmålandsPosten - 29 nov 13 kl. 06:29

Våld mot kvinnor i nära relation

Förra året anmäldes nästan 30 000 fall av misshandelsbrott mot kvinnor. Majoriteten av dessa fall skedde i hemmet, i nära relationer. Varje år dödas i snitt 17 kvinnor i Sverige av en man.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.