Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 13 November, 23:27

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkt restaurangmoms ska ge unga jobb
Sänkt moms på restaurang- och cateringtjänster från 25 till 12 procent. Nya insatser för att få unga som hoppat av skolan att återuppta sina studier och nya utbildningsplatser inom yrkesvux och yrkeshögskola. Det är en del av innehållet i regeringens nya satsning på jobb för unga, som presenterades på måndagen vid Stockholms hotell- och restaurangskola. Förslagen omfattar cirka 7,5 miljarder kronor och ingår i regeringens kommande budgetproposition. Satsningen gäller under åren 2012 till 2015..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Stockholms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, restaurangmomsska ge , unga, jobb
SmålandsPosten - 12 aug 14 kl. 06:18

Sänkt restaurangmoms gav 77 nya jobb i Kronoberg

Folkpartiets pressekreterare Nina Larsson har besökt Alvesta för att argumentera för en fortsatt sänkt restaurangmoms. Momssänkningen har gett 77 nya jobb på två och ett halvt år i Krono­berg. Under besöket åt hon lunch på Rådmannen i Alvesta, som har anställt två tjänster till följd av den sänkta momsen.

DI - 30 maj 12 kl. 13:40

Sänkt restaurangmoms sågas

EU:s ekonomer tycker i en färsk rapport att Sverige borde sträva efter en mer enhetlig momsnivå. Regeringens initiativ med sänkt restaurangmoms från årsskiftet sågas därmed..

Dalarnas tidningar - 29 sep 13 kl. 15:20

Snabba möten ger unga jobb

Företagarna vet inte var de ska hitta ungdomarna och ungdomarna vet inte hur de ska komma i kontakt med företagen. Initiativet Unga Jobb anordnar "speed-meeting" på Arenan i Falun för att tussa ihop arbetssökande ungdomar med lokala företag..

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 11:52

Snabba möten för unga jobb

För några år sedan tog Swedbank initiativ till Unga jobb. Initiativet syftar till att ge ungdomar chansen att få arbetspraktik och på sikt även en anställning. En av dem som gått den vägen är Emma Sjögren..

DN - 12 aug 14 kl. 08:44

Så många jobb gav sänkt restaurangmoms

Omkring 7.500 jobb har skapats som en direkt följd av sänkningen av restaurangmomsen, enligt en ny beräkning som branschorganisationen Visita har gjort. Det innebär en kostnad per jobb på cirka 400.

Sydsvenskan - 12 aug 14 kl. 10:23

Sänkt restaurangmoms gav 7 500 jobb

Omkring 7 500 jobb har skapats som en direkt följd av sänkningen av restaurangmomsen, enligt en ny beräkning som branschorganisationen Visita har gjort. Det innebär en kostnad per jobb på cirka 400 000 kronor..

DalaDemokraten - 14 okt 14 kl. 17:33

Insändare: Subventionerade luncher effektivare än sänkt restaurangmoms

Socialdemokraterna fick vika sig för Miljöpartiet i förhandlingarna om restaurangmomsen. Men fortfarande återstår förhandlingar med Vänsterpartiet, som tydligt sagt att de vill återställa momsen. Ett förslag som de tre partierna skulle kunna enas kring är att återställa momsen till 25 procent, samtidigt som en skattereduktion på lunchförmåner införs.

SR - 02 dec 15 kl. 16:17

Sänkt restaurangmoms har lett till fler jobb

Den tidigare alliansregeringen sänkte restaurangmomsen. Sänkingen har resulterat i stort antal fler jobb, enligt Konjunkturinstitutets utredning..

BT - 12 nov 12 kl. 13:03

Billigare körkort ger fler unga jobb

I slutet av 80-talet hade 75 procent av alla mellan 18 och 24 körkort. Idag är siffran nere på drygt 50 procent. Bland jobben som utannonseras på Arbetsförmedlingen krävs körkort i 60?

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 12 kl. 07:30

Satsning ska ge unga jobb och utbildning

Foto: Tomas Nyberg
Under ett år har ungdomsarbetslösheten minskat något, men är fortfarande hög.
? Det är ofta ungdomarna som får gå först när det blir lågkonjunktur.

YLE - 11 sep 12 kl. 12:51

Nätverk ska ge unga jobb i Karleby

Om några månader ska alla kommuner kunna garantera jobb eller studieplats åt arbetslösa ungdomar. Den så kallade samhällsgarantin innebär att unga arbetslösa ska få sysselsättning inom tre månader. Karleby är den kommun i svenska Österbotten som har högst andel unga arbetslösa, 18 procent enligt sommarens siffror.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.