Kristianstadsbladet > Inrikes

Wednesday, 20 November, 22:55

Kristianstadsbladet - 12 sep 11 kl. 12:28

Miljarder till sänkt krogmomsRegeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012?2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb. I satsningen ingår sänkt restaurangmoms för 5,4 miljarder kronor och 1,3 miljarder till bland annat utbildningsplatser.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
GowScanpix Ingår, Olofsson, Sverige, Björklund, Hägglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljardertill , sänkt, krogmoms
Alliansfritt Sverige - 07 jan 13 kl. 10:08

Fyra frågor till försvararna av sänkt krogmoms

NYA JOBB? I förra veckan presenterade Dagens Nyheter en genomgång av regeringens reformer för jobb. Nästan inga av dem visade sig ha fungerat.

Opinionen.se - 02 dec 13 kl. 11:16

KI: Sänkt krogmoms gav mer jobb


Priserna sjönk med fyra procent och motsvarande 4 000 jobb kom till. Det är effekterna av den sänkta restaurangmomsen, enligt Konjunkturinstitutet, men det finns brasklappar. Sysselsättningen har ökat med motsvarande 4 000 årsarbeten.

E24 - 12 sep 11 kl. 11:31

5,4 miljarder till sänkt krogmoms

Regeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012-2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb. I satsningen ingår sänkt restaurangmoms för 5,4 miljarder kronor och 1,3 miljarder till bland annat utbildningsplatser. 800 miljoner kronor går till att minska marginaleffekterna för unga som går från socialbidrag till arbete..

Nyheter 24 - 14 feb 12 kl. 13:42

S vill lösa ungdomsarbetslösheten med plusjobb - och höjd krogmoms


De har fått kritik för att inte presentera någon politik - men nu har Socialdemokraterna flera åtgärder för att lösa jobbkrisen. STOCKHOLM. Socialdemokraterna vill komma till bukt med den kraftigt ökande långtidsarbetslösheten bland unga genom flera beprövade lösningar.

Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 06:30

Sänkt krogmoms blev jobbsatsning

Sänkt krogmoms är en jobbsatsning. Igår infogade regeringen den halverade restaurangmomsen i en särs?
Sänkt krogmoms är en jobbsatsning.

BT - 03 okt 11 kl. 13:46

Sänkt krogmoms smakar illa för pensionärerna

Riksdagsledamoten Ulrik Nilsson (M) tycker jag vilseleder läsarna av Borås Tidnings debattsida när jag den 14 september gjorde en enkel reflexion: Regeringen satsar mer än fem miljarder kronor på sänkt krogmoms samtidigt som den väljer att inte sänka skatten för pensionärerna nästa år. Det är väl sant och sker under förevändning att regeringen redan gör så oerhört mycket för de äldre och av omsorg om landets ekonomi. Inte utan anledning tar jag mig för pannan.

Alliansfritt Sverige - 07 sep 11 kl. 17:00

Sänkt finsk krogmoms - en flopp

FINALANDS SAK ÄR VÅR. Finland sänkte krogmomsen - resultatet blev inte fler jobb men väl att 2/3 skattekronor hamnade direkt till restaurangföretagen och att endast de stora krogarna sänkte priserna något.
Sänkt krogmoms är stommen Alliansen i jobbpolitik nu när det visade sig att riksdagen tröttnat på jobbskatteavdrag.

Nya Wermlands Tidningen - 05 dec 11 kl. 07:30

Utbildning i stället för sänkt krogmoms

När den borgerliga regeringen föreslår en sänkt krogmoms som kostar mer än 5 miljarder, väljer vi att istället investera nära 5 miljarder i utbildning. Vi investerar närmare sju miljarder i jobb, sommarjobb och utbildning för unga, skriver Jonas Gunnarsson..

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 10:45

Sänkt krogmoms kallas ungdomssatsning

FÖRSÖK. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tycks ha slutat upp med åsikten att ungdomsarbetslösheten är ?en skapad synvilla?

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 12:04

Sänkt krogmoms för 5,4 miljarder

Foto: Jessica Gow/Scanpix
Satsningen ingår i regeringens paket för jobb till ungdomar tillsammans med bland annat utbildningsplatser.
Regeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012?2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 10:45

SMHI varnar för storm och kraftigt snöfall

Det blåser rejält i fjällen och stora mängder snö är på väg in över landet. En del besvär i trafiken kan väntas de närmaste dagarna. - Just nu har vi en del varningar utfärdade, säger SMHI:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 07:15

Regeringen vill utreda organdonation igen

Det råder stor brist på organ i Sverige, men ny lagstiftning som ska öka antalet donationer drar ut på tiden. Nu vill regeringen att frågan ska utredas på nytt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hösten 2015 presenterades en utredning om hur organ bättre kan tas till vara.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 06:27

Nu väntar slitsamma oxveckor

Utanför ruvar mörkret och det dröjer till nästa långhelg. När julen nu är undanstökad väntar den slitsamma perioden som i folkmun är känd som oxveckorna - ett uttryck från bondesamhället som överlevt in till våra dagar. Det är inte för inte som tiden mellan jul och påsk fått sitt namn.

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 04:34

Bättre traumavård för flyktingar

Genom ett nytt projekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala ska vården tidigare fånga upp nyanlända som upplevt krig, terror och tortyr och lider av trauman och psykisk ohälsa, rapporterar SR Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 02:11

Man skjuten i Rissne centrum

En skottskadad man har hittats i Rissne centrum i Sundbyberg. - Han är mycket allvarligt skadad, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den skadade mannen, som hittats utomhus, har förts med ambulans till sjukhus.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:32

Mannen som attackerade "ryska huset" häktad

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för flera angrepp på ryska diplomatbyggnader i Stockholm under januari, skriver Expressen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 21:01

Kvinna död i villabrand

Kvinnan hittades död i villan och ska ha varit ensam i huset, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax före klockan 19 på söndagen. Villan ska spärras av för teknisk undersökning men polisen har ingen misstanke om brott.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 20:54

Jägare försvunnen i Kramfors - spår på isen

En stor sökinsats pågår efter en jägare som saknas i Kramfors mellan Värsön och Byön i Storfjärden. Man har hittat skidspår på isen och en vak, uppger räddningstjänsten för SVT Västernorrland.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 18:40

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat kvinnor. - Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv.

Kristianstadsbladet - 14 jan 18 kl. 17:54

"Alliansregering ska driva Natomedlemskap"

Moderatledaren Ulf Kristersson har kursen fast inställd på Natomedlemskap. - En Alliansregering under min ledning kommer metodiskt att fortsätta närmandet till Nato, med fullt medlemskap som uttalat mål, säger han.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.