Sydsvenskan > Ekonomi

Thursday, 21 November, 15:19

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 12:04

Sänkt krogmoms för 5,4 miljarderRegeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012?2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb. I satsningen ingår sänkt restaurangmoms för 5,4 miljarder kronor och 1,3 miljarder till bland annat utbildningsplatser.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
GowScanpix Satsningen, Olofsson, Sverige, Björklund, Hägglund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, krogmomsför , 5,4, miljarder
Alliansfritt Sverige - 07 jan 13 kl. 10:08

Fyra frågor till försvararna av sänkt krogmoms

NYA JOBB? I förra veckan presenterade Dagens Nyheter en genomgång av regeringens reformer för jobb. Nästan inga av dem visade sig ha fungerat.

Opinionen.se - 02 dec 13 kl. 11:16

KI: Sänkt krogmoms gav mer jobb


Priserna sjönk med fyra procent och motsvarande 4 000 jobb kom till. Det är effekterna av den sänkta restaurangmomsen, enligt Konjunkturinstitutet, men det finns brasklappar. Sysselsättningen har ökat med motsvarande 4 000 årsarbeten.

Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 06:30

Sänkt krogmoms blev jobbsatsning

Sänkt krogmoms är en jobbsatsning. Igår infogade regeringen den halverade restaurangmomsen i en särs?
Sänkt krogmoms är en jobbsatsning.

BT - 03 okt 11 kl. 13:46

Sänkt krogmoms smakar illa för pensionärerna

Riksdagsledamoten Ulrik Nilsson (M) tycker jag vilseleder läsarna av Borås Tidnings debattsida när jag den 14 september gjorde en enkel reflexion: Regeringen satsar mer än fem miljarder kronor på sänkt krogmoms samtidigt som den väljer att inte sänka skatten för pensionärerna nästa år. Det är väl sant och sker under förevändning att regeringen redan gör så oerhört mycket för de äldre och av omsorg om landets ekonomi. Inte utan anledning tar jag mig för pannan.

Alliansfritt Sverige - 07 sep 11 kl. 17:00

Sänkt finsk krogmoms - en flopp

FINALANDS SAK ÄR VÅR. Finland sänkte krogmomsen - resultatet blev inte fler jobb men väl att 2/3 skattekronor hamnade direkt till restaurangföretagen och att endast de stora krogarna sänkte priserna något.
Sänkt krogmoms är stommen Alliansen i jobbpolitik nu när det visade sig att riksdagen tröttnat på jobbskatteavdrag.

Nya Wermlands Tidningen - 05 dec 11 kl. 07:30

Utbildning i stället för sänkt krogmoms

När den borgerliga regeringen föreslår en sänkt krogmoms som kostar mer än 5 miljarder, väljer vi att istället investera nära 5 miljarder i utbildning. Vi investerar närmare sju miljarder i jobb, sommarjobb och utbildning för unga, skriver Jonas Gunnarsson..

Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 10:45

Sänkt krogmoms kallas ungdomssatsning

FÖRSÖK. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tycks ha slutat upp med åsikten att ungdomsarbetslösheten är ?en skapad synvilla?

Nyheter 24 - 14 feb 12 kl. 13:42

S vill lösa ungdomsarbetslösheten med plusjobb - och höjd krogmoms


De har fått kritik för att inte presentera någon politik - men nu har Socialdemokraterna flera åtgärder för att lösa jobbkrisen. STOCKHOLM. Socialdemokraterna vill komma till bukt med den kraftigt ökande långtidsarbetslösheten bland unga genom flera beprövade lösningar.

E24 - 12 sep 11 kl. 11:31

5,4 miljarder till sänkt krogmoms

Regeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012-2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb. I satsningen ingår sänkt restaurangmoms för 5,4 miljarder kronor och 1,3 miljarder till bland annat utbildningsplatser. 800 miljoner kronor går till att minska marginaleffekterna för unga som går från socialbidrag till arbete..

Kristianstadsbladet - 12 sep 11 kl. 12:28

Miljarder till sänkt krogmoms

Foto: Jessica Gow/Scanpix
Ingår i satsning på jobb till ungdomar.
Regeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012?2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.