Expressen > Nyheter

Sunday, 17 November, 16:50

Expressen - 12 sep 11 kl. 12:21

Oppositionen agerar för ersättning till fosterbarnSTOCKHOLM. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet förbereder ett initiativ som ska ge fosterbarn som vanvårdats rätt till ersättning - trots regeringens beslut att inte bevilja ersättning. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stockholm, Miljöpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oppositionen, agerarför , ersättningtill , fosterbarn
SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 10:45

Kvinna får 250 000 i ersättning för vanvård

En Växjöbo får en kvarts miljon kronor i ersättning av staten för den vanvård hon utsatts för som fosterbarn. Bland annat utsattes hon för sexuella övergrepp. När kvinnan var 13 år gammal omhändertogs hon och vistades på barnhem och i fosterhem.

Sydsvenskan - 15 nov 13 kl. 06:30

Ingen ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas många fosterbarn ersättning från staten.Sedan årsskiftet kan de som vanvårdats i fosterhem ansöka om ersättning på en kvarts miljon kronor. Men fyra av tio får nej.

Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 10:53

Tidigare fosterbarn får ersättning


Femton personer får vardera 250 000 kronor i kompensation för de övergrepp de utsatts för som barn. De är de första som får ersättning från staten. Ytterligare en ansökan har prövats av Ersättningsnämnden men avslagits.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fosterbarn räds att söka ersättning

Det är sedan årsskiftet möjligt för fosterhemsbarn som utsatts för övergrepp åren 1920-1980 att söka ersättning.Men många av de drabbade är oroliga att en ansökan ska leda till att de själva döms för förtal. Det på grund av hur en informationsbroschyr från den statliga Ersättningsnämnden har formulerats.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 13 kl. 16:46

Tidigare fosterbarn begär ersättning

På ett par veckor har den nya Ersättningsnämnden fått 800 ansökningar från personer som i barndomen for illa i fosterhem. Mellan 2 000 och 5 000 väntas söka ersättning för allvarliga kränkningar i samhällets vård åren 1920?1980.

UNT - 16 jan 13 kl. 16:44

Tidigare fosterbarn begär ersättning

På ett par veckor har 800 personer ansökt om kompensation för att de i barndomen for illa i fosterhem. Sammanlagt 2 000 till 5 000 väntas söka ersättning för kränkningar i samhällets vård åren 1920-1980.(TT).

Skånskan - 30 jan 19 kl. 15:00

Konkurrensverk ser över LKF:s ersättning

lund Efter ett anonymt tips har Konkurrensverket inlett en granskning av Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF.
Frågan gäller om LKF har brutit mot lagen om offentlig upphandling när bolaget betalar Hyresgästföreningen för att förhandla för de boende.Enligt tipset, som skickades in till Konkurrensverket i oktober, betalar LKF 12 kronor per månad och lägenhet till Hyresgästföreningen för att LKF ska ”slippa” förhandla med varje hyresgäst.

Skånskan - 20 mar 19 kl. 12:41

”Taxi bra ersättning för indragna bussar”

Skåne Alliansen i Region Skåne vill prova anropsstyrd trafik på de sträckor där busstrafiken dras ner.
– Det här handlar om att bibehålla och utveckla trafiken istället för att den ska försvinna, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör för Svenska Taxiförbundet.Nyligen beslutade kollektivtrafiknämnden i Region Skåne att spara sex miljoner kronor i Skånetrafikens busstrafik på flera linjer i Skåne.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 15:30

Överklagar Röstins ersättning

Svalöv Det var fel att kraftigt sänka moderaten Olof Röstins arvode som förste vice ordförande i kommunstyrelsen.
Det slog Förvaltningsrätten fast för några veckor sedan man behandlat den överklagan som Liberalen Torbjörn Ekelund lämnat in efter ett beslut i kommunfullmäktige.Nu väljer Svalövs kommun att kontra, slår tillbaka och överklagar domen:
Här handlade det om att Röstin fått sin ersättning sänkt från 25 procent ner till bara fyra.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:17

Offren som fått bestående men i knivattacken kan få ersättning

De personer som skadades i samband med knivattacken i Åbo torde ha rätt till ersättning från Statskontoret i Finland. Personer som skadats i Finland i samband med att ett brott har begåtts kan nämligen få ersättning från Statskontoret. Det här gäller finländare men också personer som är bosatta i något annat EU-land.

YLE - 08 maj 17 kl. 04:30

Robin fick narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa - nekas nu ersättning

Svininfluensavaccinet år 2009 ökade risken att drabbas av narkolepsi. Flera som råkade ut för sjukdomen hade ändå lindrigare symptom i början och var inte tillräckligt snabba med att ta sig till läkare. Det innebär att de kan gå miste om livslång ersättning.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Man bad tonårsgäng att flytta sig – blev omringad och misshandlad

Mannen sade åt ett gäng tonårspojkar att de stod i vägen för honom i en gångtunnel.Då blev han enligt egen uppgift omringad, varpå en av dem misshandlade honom.– Han hade ett jack i pannan som blödde ymnigt, säger polisens presstalesperson Towe Hägg..

Expressen - 5 minuter sedan

Flygplan har havererat på Sturup

Ett flygplan har havererat på Sturup.– Det är et flygplan som havererat 800 meter in på landningsbanan, säger Anders Lännholm på sjö- och flygräddningscentralen..

Expressen - 15 minuter sedan

Stor polisinsats – efter larm om misshandel

Polis fick på söndagen ett larm om en pågående misshandel i Brunnsbo i Göteborg.Enligt larmet blev en person misshandlad – och några ska också ha haft tillhyggen.– Jag har inte fått någon återkoppling om man anträffat någon skadad person, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson..

Expressen - 30 minuter sedan

Drottningens rumpfall – efter personalens miss

Personalen missuppfattade drottning Elizabeths signal – och drog undan stolen för tidigt.Framför ögonen på middagssällskapet vid den kungliga julmiddagen föll den vanligtvis graciösa drottningen på ändan.Efter ett ögonblick av rodnad skrattade regenten sedan gott åt händelsen, enligt Daily Express..

Expressen - 1 timme sedan

Ulf Kristersson vill samla EU mot Kina

Europas politiker och näringsliv bör enas i en front mot Kinas motattacker mot demonstrationerna i Hongkong.Det skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i ett debattartikel i Dagens industri.”Det är bara tillsammans med EU som ett litet land som Sverige framgångsrikt kan höja rösten”, skriver Ulf Kristersson..

Expressen - 1 timme sedan

Lämnade in telefonen – då såg hon vad personalen gjort

Gloria Elisa Fuentes lämnade in sin telefon på lagning hos en Apple-butik. När hon fick tillbaka telefonen såg hon att hennes privata bilder hade skickats till ett okänt nummer.”Jag grät när jag såg det”, skriver Gloria i ett inlägg på Facebook..

Expressen - 2 timmar sedan

Prins Andrews försvar sågas: ”Katastrofalt”

”Katastrofalt”, ”olidligt” och ”som att se en man sjunka i kvicksand”.Det är domen från experter som tittat på intervjun där prins Andrew försöker bemöta anklagelserna om sexuella övergrepp mot den 17-åriga flicka som ska ha varit sexslav hos Jeffrey Epstein..

Expressen - 2 timmar sedan

Tomten hälsade på – när NK avtäckte julskyltningen

I regn och rusk avtäcktes årets julskyltning på NK i Göteborg under söndagen.Temat är ”Julens magiska universum”.– Det var helt fantastiskt hur många som kom.

Expressen - 2 timmar sedan

Parets lycka – innan kvinnans knivattack

Paret träffades genom dejtingappen Tinder och planerade både bröllop och en framtid tillsammans.Men kärlekslyckan gick i kras efter bara ett år. Då stötte den 38-åriga kvinnan en stor Globalkniv i magen på brudgummen.

Expressen - 2 timmar sedan

M-ledarens fru ville vara närmare Gud: ”En röst”

Birgitta Ed, M-ledaren Ulf Kristerssons fru, sadlade om från PR-proffs till präststudent. I ”Nyhetsmorgon” berättar hon om valet att till slut lyssna på rösten inombords – och om kärleken till maken. – Familjen är förutsättningen till allt, säger hon i TV4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.