BT > Ekonomi

Sunday, 17 November, 15:40

BT - 12 sep 11 kl. 12:29

Nya besparingar väntas på SASFlygbolaget SAS ska på onsdag presentera en ny strategi. Analytiker tror att vd Rickard Gustafson kommer att flagga för nya besparingar.
- Jag räknar med att SAS behöver sänka kostnaderna med omkring en miljard kronor under de kommande åren. De behöver göra det för att inte tappa i förhållande till konkurrenterna, säger Jacob Pedersen, analytiker på danska Sydbank.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
SAS, Rickard Gustafson, Jacob Pedersen, Sydbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya besparingar, väntas, SAS
SR - 18 dec 14 kl. 19:44

Nya besparingar för SAS trots vinst

SAS kom med sin rapport för fjärde kvartalet idag. Borträknat engångskostnader gjorde SAS en vinst på närmare 800 miljoner för kvartalet. Men aktien föll med drygt åtta procent på börsen.

Affärsvärlden - 18 dec 14 kl. 09:04

Ytterligare besparingar för SAS

SAS meddelar i torsdagens rapport ytterligare kostnadsåtgärder för åren 2015-2017..

DI - 08 maj 17 kl. 07:58

Nya besparingar väntas hos Wells Fargo

Den amerikanska storbanken Wells Fargo, som är världens tredje största bank mätt i börsvärde, väntas i veckan presentera nya kostnadsbesparingar på så mycket som 3 miljarder dollar årligen, utöver tidigare besparingsmål på 2 miljarder dollar..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SAS-förhandlingar drar ut på tiden

SAS framtid hänger på en skör tråd under denna sista dag för ledning och fack att nå en lösning. Fortfarande pågår förhandlingar, medan SAS förbereder sig för en eventuell konkurs. Förhandlingarna med facket går väldigt dåligt, enligt SAS styrelseordförande Fritz Schur.

BT - 18 nov 12 kl. 17:14

SAS-förhandlingar drar ut på tiden

SAS framtid hänger på en skör tråd under denna sista dag för ledning och fack att nå en lösning. Fortfarande pågår förhandlingar, medan SAS förbereder sig för en eventuell konkurs.
Förhandlingarna med facket går väldigt dåligt, enligt SAS styrelseordförande Fritz Schur.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SAS-ledamöter till Stockholm

Flera ledamöter i SAS styrelse är på väg mot Stockholm. Samtidigt pågår förhandlingarna i Köpenhamn för att rädda SAS, medan bolaget förbereder sig för en eventuell konkurs. SAS styrelseordförande Fritz Schur lämnade vid 17.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SAS-styrelse i krismöte med banker

Flera ledamöter i SAS styrelse är på väg till Stockholm, enligt dn.se för att hålla krismöte med banker. Samtidigt fortsätter förhandlingarna i Köpenhamn för att rädda SAS, medan bolaget förbereder sig inför en eventuell konkurs.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 14:00

Tuffa besparingar väntas inom skolan

Skurup Slimmingeby skola hotas av nedläggning, liksom Alléskolan och ob-dagiset Nattviolen.
Tre av flera alternativ som kan bli verklighet om inte mer pengar skjuts till skolan.Det är knappt 15 miljoner kronor som fattas i skolbudgeten för nästa år.

Sydsvenskan - 15 nov 16 kl. 14:00

Besparingar väntas på Malmös vårdutbildningar - stora underskott i flera år

Ersättningen från staten räcker inte för ökade kostnader..

BT - 18 dec 14 kl. 11:51

SAS rasar på börsen

Knivskarp konkurrens och prispress på flygmarknaden tvingar SAS till ytterligare miljardbesparingar. Samtidigt har en diskussion inletts med facket om mer flexibilitet. Aktien rasar med 8 procent efter delårsrapporten.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.