Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 16 November, 00:18

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 12:20

Analytiker räknar med SAS-lyftSAS väntas i sin nya strategi som offentliggörs på onsdag presentera expansionsplaner som övergripande handlar om att skapa förutsättningar för lönsam tillväxt. Dessutom väntas flygbolaget visa att kostnadsstrukturen är i linje med konkurrenternas samt att SAS i dagsläget har en betydligt mer flexibel affärsmodell som kan anpassas till olika konjunkturlägen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
SAS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, räknarmed , SAS-lyft
TA - 02 aug 13 kl. 10:46

Lyft väntas för pressad flygbransch

Slimmade flygplansflottor, kraftiga lönesänkningar och förväntningar om lägre bränslepriser bäddar för ett lyft för de traditionella flygbolagen om den ekonomiska återhämtningen i Europa och USA tar fart som väntat.
För SAS, vars aktie rusat uppåt med 62 procent sedan årsskiftet, väntar en period av ökad lönsamhet, mer välfyllda plan och utrymme för prishöjningar, tror Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank. - SAS och andra traditionella flygbolag är i ett läge där resultaten borde förbättras framöver, säger han.

BT - 02 aug 13 kl. 10:47

Lyft väntas för pressad flygbransch

Slimmade flygplansflottor, kraftiga lönesänkningar och förväntningar om lägre bränslepriser bäddar för ett lyft för de traditionella flygbolagen om den ekonomiska återhämtningen i Europa och USA tar fart som väntat. För SAS, vars aktie rusat uppåt med 62 procent sedan årsskiftet, väntar en period av ökad lönsamhet, mer välfyllda plan och utrymme för prishöjningar, tror Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank.- SAS och andra traditionella flygbolag är i ett läge där resultaten borde förbättras framöver, säger han.

Kristianstadsbladet - 02 aug 13 kl. 10:41

Lyft väntas för pressad flygbransch


Slimmade flygplansflottor, kraftiga lönesänkningar och förväntningar om lägre bränslepriser bäddar för ett lyft för de traditionella flygbolagen om den ekonomiska återhämtningen i Europa och USA tar fart som väntat.För SAS, vars aktie rusat uppåt med 62 procent sedan årsskiftet, väntar en period av ökad lönsamhet, mer välfyllda plan och utrymme för prishöjningar, tror Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank. - SAS och andra traditionella flygbolag är i ett läge där resultaten borde förbättras framöver, säger han..

Opinionen.se - 02 aug 13 kl. 10:52

Lyft väntas för pressad flygbransch

Slimmade flygplansflottor, kraftiga lönesänkningar och förväntningar om lägre bränslepriser bäddar för ett lyft för de traditionella flygbolagen om den ekonomiska återhämtningen i Europa och USA tar fart som väntat. För SAS, vars aktie rusat uppåt med 62 procent sedan årsskiftet, väntar en period av ökad lönsamhet, mer välfyllda plan och utrymme för prishöjningar, tror Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank. ?

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 14:10

GM tror på lyft efter rekordår

Amerikanska General Motors (GM) redovisade en rekordvinst för 2015 och ledningen räknar med att det ska gå ännu bättre i år, trots tecken på att bilförsäljningens lyft har börjat plana ut.Rörelsevinsten, exklusive engångsposter, för GM i fjärde kvartalet blev 2,8 miljarder dollar (cirka 24 miljarder kronor). Per aktie blev det 1:39 dollar, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 1:21 dollar per aktie.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 10:05

Lyft för Ericssons aktie – här är förklaringen

Wall Street Journal har rapporterat om att USA:s regering kampanjar för att landets allierade ska förmå operatörer att avstå från utrustning från kinesiska Huawei. Skälet till kampanjen uppges vara cyberrisker. Men Ericssonaktien kan också gynnas av kommentarer från amerikanska analytiker.

Sydsvenskan - 03 aug 13 kl. 06:30

Analytiker ser ljusare framtid för flyget

Framtiden ser ljusare ut än på länge för traditionella flygbolag. SAS, vars aktie lyft med över 60 procent sedan årsskiftet, pekas ut som en av de potentiella vinnarna..

TA - 17 dec 13 kl. 11:13

Lyft för tyskt index


Utsikterna för den tyska ekonomin stärks, enligt det tyska institutet ZEW:s månatliga index. ZEW:s index, en temperaturmätare av tysk ekonomi som bygger på en enkät med ekonomer och investerare, steg från 54,6 i november till 62,0 i december, den högsta nivån sedan april 2006.Analytiker hade i snitt räknat med en marginell ökning för index till 55,0, enligt en Reuters-enkät.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 11:13

Lyft för tyskt index


Utsikterna för den tyska ekonomin stärks, enligt det tyska institutet ZEW:s månatliga index. ZEW:s index, en temperaturmätare av tysk ekonomi som bygger på en enkät med ekonomer och investerare, steg från 54,6 i november till 62,0 i december, den högsta nivån sedan april 2006.Analytiker hade i snitt räknat med en marginell ökning för index till 55,0, enligt en Reuters-enkät.

Opinionen.se - 17 dec 13 kl. 11:16

Lyft för tyskt index


Utsikterna för den tyska ekonomin stärks, enligt det tyska institutet ZEW:s månatliga index. ZEW:s index, en temperaturmätare av tysk ekonomi som bygger på en enkät med ekonomer och investerare, steg från 54,6 i november till 62,0 i december, den högsta nivån sedan april 2006. Analytiker hade i snitt räknat med en marginell ökning för index till 55,0, enligt en Reuters-enkät.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Elekta rasar efter vinstvarning

Elekta sänker sin prognos för ebita-marginalen för räkenskapsåret 2019/2020. Samtidigt publicerar bolaget preliminära resultat för det andra kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.