Nyteknik > Teknik

Sunday, 17 November, 21:33

Nyteknik - 12 sep 11 kl. 11:57

Luleå utvecklar återvinningsbara studentlyorKort byggtid och billiga att hyra. Desutom flyttbara. Luleå Tekniska Högskola leder ett projekt som ska utveckla en ny typ av studentbostäder..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tekniska Högskola

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luleå, utvecklar, återvinningsbara, studentlyor
NSD - 10 mar 17 kl. 17:30

Luleåforskare utvecklar ny sensor

Forskare vid Luleå tekniska universitet har utvecklat en sensor som kan spara miljonbelopp i pappers– och massafabriker och stålverk..

NSD - 03 jun 19 kl. 10:56

Luleåföretaget storsatsar på fossilfri plast

BD Fisk i Luleå har börjat använda återvinningsbara förpackningar av sockerrör som kraftigt sänker utsläppen av växthusgasen..

Nyteknik - 03 feb 16 kl. 13:13

Reception på distans tävlar om 33-plats i Luleå

I dag onsdag tävlar tre företag om en plats på 33-listan i Luleå. Ett av dem är Bothnia Invent som utvecklar en distanstjänst för personlig service..

DI - 16 mar 18 kl. 15:44

Waystrem tecknar Luleå-avtal

Waystream, som säljer och utvecklar digital infrastruktur, har tecknat ett utökat avtal med Lunet som tillhandahåller bredband via fiber till invånarna i Luleå. Det framgår av ett pressmeddelande. .

NSD - 03 sep 19 kl. 11:24

Luleåföretag vann miljonupphandlig med FN

Luleåföretaget Compodium som utvecklar digitala videomöten blir leverantör till ett FN-organ efter man vunnit en upphandling värd hundratals miljoner skriver Dagens Industri..

NSD - 15 nov 12 kl. 10:09

LTU utvecklar standard för halkskydd

Forskare vid Luleå tekniska universitet undersöker om det går att ta fram en svensk standard för halkskydd till vinterskor. Uppdraget kommer från Trafikverket. - Med tanke på hur många som skadas varje år i Sverige på grund av fallolyckor, så är det här viktigt, säger Glenn Berggård, projektledare..

YLE - 27 maj 15 kl. 03:56

Finländskt företag utvecklar snabbtest för hjärnskador

I dagens läge är det svårt och tidskrävande att fastställa om en person har fått en akut hjärnskada eller inte, och därför riskerar den som har drabbats att få medicinsk behandling för sent, eller inte alls. Men företaget Medicortex säger sig nu ha utvecklat en metod för att snabbt kunna diagnostisera hjärnskador som uppkommer i samband med hjärnskakningar. Mårten Kvist Mårten Kvist Bild: Yle/Niklas Fagerström - När en hjärnskada inträffar så är det nervvävnaden som krossas och då blandas enzymer och proteiner som inte normalt har med varandra att göra, säger det lilla finländska företaget Medicortex medicinske direktör Mårten Kvist,

DI - 15 aug 18 kl. 06:00

Diös utvecklar infrastruktur för elbilar

Med start i höst kommer Diös tillsammans med Vattenfall att samarbeta gällande utveckling av infrastruktur för elbilar i Diös tio prioriterade tillväxtstäder från Gävle till Luleå. Satsningen bygger på Vattenfalls lösning InCharge och innebär att cirka 700 laddplatser kommer att etableras på lättillgängliga platser under en period av tre år..

SR - 16 aug 18 kl. 06:57

Han utvecklar ljud för virtuella 3D-miljöer

Det är viktigt att ta hänsyn till bullerstörningar vid till exempel bostadsbygge – men att i förväg föreställa sig ljudmiljöer på ett realistiskt sätt är inte lätt. Nu inleds ett projekt för att kunna återskapa möjliga ljudmiljöer i virtuell verklighet, eller VR, vid Luleå Tekniska Universitet..

NSD - 19 okt 18 kl. 09:23

LTU utvecklar ny 3D-metod

Med nya medel ska forskare på Luleå Tekniska Universitet ta fram en ny metod som kan upptäcka cancer i ett tidigt skede..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Hyundais nya ljudteknik stoppar mer av trafikens oljud

Målsökande ljudvågor vars syfte är att öka komforten. Nu meddelar Hyundai att de utvecklar brusreducering så specialiserad att den kan ta bort oönskat vägljud..

Nyteknik - Igår: 07:31

Lista: Rullarna som förändrade filmvärlden

Hos filmskaparna driver konsten tekniken – men lika ofta går utvecklingen i andra riktningen. Här är åtta av de viktigaste filmtekniska fenomenen..

Nyteknik - I förrgår: 15:17

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - I förrgår: 14:30

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - I förrgår: 12:45

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - I förrgår: 12:35

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - I förrgår: 11:22

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - I förrgår: 10:17

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - I förrgår: 10:00

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - I förrgår: 09:34

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.