Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 03:12

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 11:45

?Franska banker likvida?Efter att ha kat kapitalet med 50 miljarder euro under de tv senaste ren, har franska banker inga problem med vare sig likviditet eller solvens. De r nu kapabla att mta alla eventuella problem i Grekland. Det sade den franske centralbankschefen Christian Noyer p mndagen, enligt Bloomberg News..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Franska, banker, likvida
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Franska banker får sänkt betyg

Standard & Poor's nedgraderade tre franska bankers kreditvärdighet på torsdagen, däribland bankjätten BNP Parisbas. Tio andra, bland andra Crédit Agricole och Société Générale har placerats på listan över banker med negativ prognos. "De ekonomiska risker under vilka franska banker verkar har ökat enligt vår uppfattning och gör dem något mer exponerade för möjligheten av en mer utdragen recession i eurozonen", skriver värderingsinstitutet som förklaring till åtgärderna..

BT - 25 okt 12 kl. 21:37

Franska banker får sänkt betyg

Standard & Poor's nedgraderade tre franska bankers kreditvärdighet på torsdagen, däribland bankjätten BNP Parisbas. Tio andra, bland andra Crédit Agricole och Société Générale har placerats på listan över banker med negativ prognos."De ekonomiska risker under vilka franska banker verkar har ökat enligt vår uppfattning och gör dem något mer exponerade för möjligheten av en mer utdragen recession i eurozonen", skriver värderingsinstitutet som förklaring till åtgärderna..

Realtid - 31 aug 11 kl. 08:03

"Franska banker är solida"

ECB-ledamoten Christian Noyer tror inte att IMF-chefen syftade på franska banker när hon uttalade sig om att europeiska banker behöver mer kapital..

SR - 28 nov 17 kl. 17:03

Franska banker stänger Nationella frontens konton

Två franska banker har beslutat att stänga alla bankkonton som hör till det nationalistiska partiet Nationella fronten. Partiet har vänt sig till den franska centralbanken med klagomål, som ger bankerna rätt. Nationella frontens partiledare Marine Le Pen är upprörd och hotar med att stämma bankerna..

Affärsvärlden - 27 jun 11 kl. 12:37

Franska banker på väg mot överenskommelse om Grekland

Frankrikes president Nicolas Sarkozy bekräftade på måndagen uppgifterna om att franska banker är på väg mot en överenskommelse om att rulla över 70 procent av deras innehav av grekiska statspapper till och med 2014..

E24 - 09 aug 11 kl. 11:07

Franska banker i blickfånget

En allt mer osäker finansmarknad söker efter nästa dominobricka och blickarna vänds nu mot Frankrike och franska banker..

DI - 12 sep 11 kl. 11:45

"Franska banker har inget likviditetsproblem"

Efter att ha ökat kapitalet med 50 miljarder euro under de två senaste åren, har franska banker inga problem med vare sig likviditet eller solvens. De är nu kapabla att möta alla eventuella problem i Grekland. Det sade den franske centralbankschefen Christian Noyer på måndagen, enligt Bloomberg News..

DI - 16 sep 11 kl. 17:44

Europabörser: Franska banker sänkte humöret

Europabörserna noterade länge klara uppgångar på fredagen, men sentimentet försämrades något sent på eftermiddagen efter rykten kring franska banker..

DI - 02 nov 11 kl. 12:47

Franska banker behöver 8 miljarder euro

Franska banker kommer att behöva ta in 8 miljarder euro i nytt kapital i den rekapitaliseringsplan som EU enades om i förra veckan..

E24 - 02 nov 11 kl. 12:53

Bank: franska banker behÖver 8 mdr euro i eu-plan - fillon

Franska banker kommer att behöva ta in 8 miljarder euro i nytt kapital i den rekapitaliseringsplan som EU enades om i förra veckan..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Börsplus: "Köp med spekulativa pengar"

Börsplus upprepar köprådet i Wise Group..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Autotech-bolag vinstvarnar

First North-listade Diadrom, ett produkt- och specialistkonsultbolag inom diagnostik av Autotech, vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Alfa Lavals vd miljontankar aktier

Alfa Lavals vd Tom Erixon köpte 10.000 aktier i Alfa Laval den 18 november..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Terminer vänder ned på Wall Street

New York-börserna vände på måndagseftermiddagen nedåt, efter att tidigare ha sett ut att börja handelsveckan med fortsatt stigande noteringar efter uppgången före helgen..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Recipharms vd om framtiden

Kontraktstillverkaren Recipharm kommer i samband med nedstängningen av produktionsverksamheten i Stockholm, Sverige och Ashton, Storbritannien att föra över ungefär en tredjedel av produktionen till andra enheter inom bolaget..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

DI: Hugg in på börsnykomlingen

Lime, som säljer programvara för kundhantering, kan fortsätta växa länge och aktien är köpvärd. Det menar Dagens Industri som under vinjetten Veckans Aktie sätter köp på aktien..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Saudi Aramco stramar åt värderingen

Saudi Aramco har nu uppgett att bolaget siktar på en värdering på 1.600-1.700 miljarder dollar när oljejätten börsnoteras..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Delägare med Saudiarabien – någon?

FOKUS Den statliga oljejätten Saudi Aramco ska notera en liten del av bolaget. Men vem ska äga oljebolag tillsammans med den saudiska staten?.

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Volkswagen sänker försäljningsprognos

Volkswagen sänker bolagets medellånga försäljningstillväxtprognos för 2020 med 5 procentenheter till en 20-procentig ökning jämfört med för fyra år sedan, framgår av en presentation på måndagen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Därför faller Catena Media på börsen

Den senaste tidens kursuppgång i Catena Media har skapat höga förväntningar och trots att dagens rapport för det tredje kvartalet i stort sett prickade, eller slog, analytikernas förväntningar, så faller aktien kraftigt på Stockholmsbörsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.