BT > Utrikes

Thursday, 14 November, 10:18

BT - 12 sep 11 kl. 11:50

Många döda i brand i Kenya"Fler än 100 personer" uppges ha omkommit vid en brand i en oljeledning i Kenya, rapporterar polisen.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kenya

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många dödai , brandi , Kenya
Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

JUST NU: Larm om brand i flerfamiljshus

Ett larm om brand har inkommit till räddningstjänsten i Jämtland..

Expressen - 28 jun 18 kl. 09:09

Minst 15 döda i kraftig brand på marknad i Kenya

En kraftig brand bröt ut under morgonen på en stor marknadsplats i Nairobi, Kenya.Minst 15 personer har bekräftats döda i branden, rapporterar lokala Capital FM..

YLE - 18 maj 16 kl. 11:17

Två år som missionärer i Kenya

Familjen Gädda förbereder sig på bästa möjliga sätt för sin missionsresa till Kenya. Det krävs många praktiska, men också mentala förberedelser innan de byter land i två år. Samtidigt som Kenya är ett relativt tryggt land funderar familjen om det är rätt beslut att ta bort familjen från tryggheten i Jakobstad.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Många döda i attack i Kenya

Minst 30 människor dödades och flera skadades vid en attack mot en by i sydöstra Kenya under fredagen, rapporterar BBC.Ett stort antal hus ska ha satts i brand.Byn ligger i ett område som i somras skakades av våld med etniska förtecken.

BT - 04 okt 13 kl. 17:27

Oroligt i Kenya efter mord på imam

Nära två veckor efter terrorattacken mot ett köpcentrum i Nairobi ledde mordet på en kontroversiell imam till oroligheter i södra Kenya. Fyra människor har dött efter fredagens oroligheter i hamnstaden Mombasa, rapporterar AFP. Tre personer dog av knivskador och en fjärde person av skottskador, när paramilitär skulle skingra en uppretad folkmassa nära en moské.

Kristianstadsbladet - 04 okt 13 kl. 17:25

Oroligt i Kenya efter mord på imam

Nära två veckor efter terrorattacken mot ett köpcentrum i Nairobi ledde mordet på en kontroversiell imam till oroligheter i södra Kenya.
Fyra människor har dött efter fredagens oroligheter i hamnstaden Mombasa, rapporterar AFP. Tre personer dog av knivskador och en fjärde person av skottskador, när paramilitär skulle skingra en uppretad folkmassa nära en moské.

Kristianstadsbladet - 15 jun 14 kl. 23:10

Kuststad i Kenya under attack


En stad vid Kenyas kust har angripits av beväpnade män. Flera hotell och en bensinstation har satts i brand, enligt lokala medier.En armétalesman uppger att angriparna anlände i två minibussar, och sköt mot människor.

BT - 15 jun 14 kl. 23:10

Kuststad i Kenya under attack

En stad vid Kenyas kust har angripits av beväpnade män. Flera hotell och en bensinstation har satts i brand, enligt lokala medier. En armétalesman uppger att angriparna anlände i två minibussar, och sköt mot människor.

Kristianstadsbladet - 15 jun 14 kl. 23:58

Kuststad i Kenya angreps


Staden Mpeketoni vid Kenyas kust angreps på söndagen av beväpnade män. Flera hotell och en bensinstation sattes i brand, enligt polisen.En armétalesman uppger för AFP att angriparna anlände i två minibussar, och sköt mot människor.

BT - 15 jun 14 kl. 23:58

Kuststad i Kenya angreps

Staden Mpeketoni vid Kenyas kust angreps på söndagen av beväpnade män. Flera hotell och en bensinstation sattes i brand, enligt polisen. En armétalesman uppger för AFP att angriparna anlände i två minibussar, och sköt mot människor.

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.