Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 23 November, 02:15

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 12:20

Webben ska få fler att klamydiatesta sigKönssjukdomen klamydia har en egen dag. I år infaller den idag - måndag.  På nätet finns flera sidor, och filmer som ska få fler att våga testa sig..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Webbenska , , fleratt , klamydiatestasig
DN - 23 feb 11 kl. 18:36

?Många äldre kan inte se tv på webben?

1,3 miljoner äldre saknar ännu internet och har ingen möjlighet att se gamla tv-program på webben. Ge dem fler program att se i vanlig tv på dagtid, skriver Richard Swede s:r i en replik..

YLE - 16 jun 14 kl. 12:18

Webben och papperstidningen ska bredda utbudet

Niklas Nyberg, ny biträdande chefredaktör på Vasabladet, vill bli snabbare på webben och bredda utbudet för att webben och papperstidningen inte ska vara för lika varandra. Många känner igen Niklas Nyberg från Österbotten idags sändningar på webben. Han kom till Vasabladet år 2000 och har hunnit arbeta som ungdomsredaktör, allmänreporter, sportreporter och just nu online producent.

YLE - 20 dec 15 kl. 13:59

Allt fler julklappar handlas på nätet

Den här julen kommer allt fler julklappar att vara köpta i nätbutiker. Handeln på nätet växer sakta och säkert, men branschen tror inte att webbhandeln längre kommer att växa med desto större steg. På baby- och föräldracaféet Bubbel i östra Helsingfors är de mammor som är på plats vana med att handla på nätet.

Metro - 24 maj 12 kl. 07:01

Nu storsatsar Hollywood på tv-serier för webben

Många tittare har sedan länge lämnat tv-soffan och i stället börjat följa sina favoritserier över nätet. Nu har även serieskaparna fattat galoppen. Fler och fler serier görs för en nätpublik.

Dagensanalys.se - 08 aug 18 kl. 08:45

Mozilla testar min idé om hur man kan upptäcka webben

Under en längre tid har jag haft en idé om att skapa ett superenkelt system som låter oss återigen upptäcka webben. För du vet med Google har webben blivit klart mer effektiv men ack så tråkig. Om du var med i begynnelsen (som jag) var det skoj att bara hamna på knasiga sidor, eller hitta nya guldkorn som du kunde tipsa vännerna om.

YLE - 29 dec 16 kl. 20:26

Yle granskar: Tunga droger säljs med mobilappar - också minderåriga köper droger på webben

”Rent kokain, lite oljigt men silkeslent för näsan, 250 euro per gram.” Så kan det låta i fri översättning i en av många finskspråkiga annonser på handelsplatsen Silkkitie (Sidenvägen). Postleverans av drogerna utlovas på ett par dygn.

YLE - 21 aug 15 kl. 04:06

Allt fler flyr reklamen på nätet

Omkring var femte finländska internetanvändare blockerar reklam på internet, och andelen har ökat snabbt under senare år. Det här får konsekvenser både för innehållsproducenter och allmänheten. I Finland har andelen som stänger ut reklam på webben gått upp till knappt 20 procent (19,3 procent).

YLE - 19 jul 13 kl. 18:03

Vi shoppar allt mera på webben

I butiken bekantar man sig med produkterna och prislapparna. Själva köpet sker allt oftare på webben, eftersom nätbutikerna kan hålla en billigare prisnivå. Hyres- och personalkostnaderna höjer de traditionella butikernas priser och det här vinner många nätbutiker på.

YLE - 05 maj 15 kl. 04:37

Arbets- och näringsbyrån vill styra kunderna till webben

Arbets- och näringsbyrån inleder ett test i Ekenäs där man tar bort den tjänsteman som har tagit emot kunder innanför dörren. Ett av målen är att alla ska anmäla sig som arbetssökande på nätet i stället för att besöka byrån. Försöket pågår från och med 5 maj till och med 12 juni.

YLE - 15 apr 17 kl. 05:58

Finländare köper bluffmediciner på webben - erektionsmedel och psykmedicin vanliga

Allt fler finländare köper förfalskade läkemedel på webben. Dessutom beställs icke godkända produkter som marknadsförs som mediciner eller naturläkemedel till Finland. Förra året stoppade Tullen drygt 4 000 olovliga försändelser.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Fem sätt att hantera hotfulla situationer

Ordningsvakter, låsta avdelningar och förstärkt kameraövervakning. Hat, hot och våld. Det är vardag för stora delar av vårdpersonalen inom den svenska sjukvården.

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Rapport pekar ut risker kring Skånes nya it-system

Införandet av Skånes nya vårdinformationssystem risas i en intern rapport som bland annat ser risker i hur regionen hanterar patientdata..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Fem nya namn i Läkarförbundets styrelse

Förbundets fullmäktige gick på valberedningens förslag om både omvalda och nya ledamöter..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Smer vill se agerande för beslutsoförmögna patienter

I en skrivelse till Socialdepartementet uppmanar Statens medicinsk-etiska råd, Smer, regeringen att se till att ett regelverk kommer på plats..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Jag kommer snart att drabbas av vårdval

Jag har bekanta som oroar sig för saker som händer runt om i världen: Klimatförändringar, flyktingsituationer, Brexit, etcetera. Till dem säger jag bara: Ha! Ni har inget att oroa er för.

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Svenska barn och ungdomar rör sig minst i Norden

I Sverige får åtta av tio barn och ungdomar för lite motion, enligt WHO, en siffra som försämrats de senaste 15 åren. I Finland går utvecklingen i motsatt riktning..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

”När ska barn få fatta egna vaccinationsbeslut?”

I min forskning kring beslutsfattande vid hpv-vaccinationer visade de flickor som intervjuades en stor förståelse för vad hpv-vaccination innebar, skriver universitetslektorn Mats Lundström..

Dagens Medicin - Igår: 15:28

Cancerpatienter får opereras utomlands

Brist på personal och vårdplatser har gjort att Skånes universitetssjukhus tvingats skicka cancerpatienter till andra sjukhus i Sverige – och även utomlands, skriver Sydsvenskan. .

Dagens Medicin - Igår: 14:50

10 000 fler igångsättningar per år

Redan i januari väntas nya riktlinjer som rekommenderar tidigare igångsättning av gravida. Men landets förlossningskliniker måste hinna rigga om, säger ordföranden i Svensk förening för obstretik och gynekologi..

Dagens Medicin - Igår: 14:23

Leveranskrisen fortsätter att ticka pengar

Vid Varuförsörjningsnämndens senaste möte lovade ordförande Bechet Barsom (KD) att ta in nya leverantörer för att avlasta Apotekstjänst. Avtalen för dessa skulle vara klara den här veckan. Nu visar det sig att avtalen dröjer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.