Realtid > Ekonomi

Friday, 15 November, 21:06

Realtid - 12 sep 11 kl. 11:34

Stalin-hotell lyxigast i EuropaWorld Travel Awards har utsett Rezidors flaggskepp..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Europa, Travel Awards, Rezidors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stalin-hotell, lyxigasti , Europa
BT - 17 jul 13 kl. 08:45

Här skålade Stalin och kallade Hitler för en ?bra karl?

Ty i det avlånga rummet blev kommunismen och nazismen bästa vänner. Tysklands utrikesminister Joakim von Ribbentrop och hans sovjetiska kollega Vjatjeslav Molotov log, skakade hand och såg ut att trivas. Klockan 15.

Cornucopia - 13 okt 19 kl. 09:32

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den tyska underskriften av kapitulationen den 7:e maj i Reims, medan man i forna Sovjetunionen firar den 9:e maj som segerdagen.Kapitulationsbordet vid Eisenhowers högkvarter i Reims.

Skånskan - 26 apr 18 kl. 01:00

Press­fri­heten hotas ock­så i Europa

Sverige är, näst ef­ter Norge, bäst i världen vad gäller press­fri­het en­ligt or­ga­ni­sa­tionen Re­por­trar utan gränser (RUG).
Sämst är det i Nord­ko­rea. Där finns i prin­cip ingen fri press alls.

E24 - 11 okt 11 kl. 11:42

Från Stalin till modern lyx

Stalins skrytbygge var en gång Europas största hotell och tänkt som en nagel i ögat på USA och dess skyskrapor. Radisson Royal Hotel Moscow, tidigare Hotel Ukraina, är helt klart något uppseendeväckande i staden med sin imponerande byggnad och sin neoklassiska arkitektur..

DN - 27 maj 11 kl. 09:22

Timothy Snyder: ?Den blodiga jorden. Europa mellan Hitler och Stalin?

Den mentala bilden av Förintelsen har präglats av ett alltför västligt perspektiv. Historikern Timothy Snyder lyckas nu ge liv och sammanhang åt både Stalins och Hitlers offer, skriver Henrik Berggren..

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 15 kl. 05:00

Soliga hälsningar från Krim

Det är ett och ett halvt år sedan Ryssland annekterade Krim. Jag var nyfiken på hur det såg ut där idag, men när jag frågade runt bland vänner och bekanta i Moskva som varit där var det svårt att få något vettigt svar. De som kallade det som hänt för ”återföreningen” menade att saker var toppen.

Cornucopia - 29 jul 17 kl. 14:22

Gästinlägg: Kirkenes - vid Rysslands gräns

Nedan följer det tredje inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

BT - 18 maj 14 kl. 10:06

Krims tatarer återigen i kläm

Krim är just nu i fokus. Från ryskt håll har det framförts att ryssarna varit underordnade på Krim. Det har använts som skäl till den ryska interventionen och Krims folkrättsstridiga anslutning till Ryssland.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 17:22

Historien från Normandie

Vi är några från Kristianstad som försöker fånga skiftande uttryck för Normandies kultur. Med kunskapstörst for vi dit.
Att gå på stranden, Omaha Beach, där mer än tvåtusen amerikanska soldater stupade i försök att befria Europa, från nationalsocialismen, var en märklig upplevelse.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 4 timmar sedan

Penningvättsexpert: "Viktigt att agera kraftfullt"

Enligt penningtvättsexperten Göran Engvall har det satsats för lite resurser mot penningtvätt i nordiska och baltiska bankverksamheter under de senaste tio åren. Det har blivit bättre på senare tid, men risken är att arbetet åter blir eftersatt i en ny konjunkturnedgång..

Realtid - 4 timmar sedan

Här är de högst rankade affärsadvokaterna

Här är de fem affärsjurister som kollegorna helst skulle anlita.  .

Realtid - 4 timmar sedan

"Jag är en otrolig vinnarskalle"

Marielle Pettersson från Lunds universitet tog hem segern när när advokatbyrån Lindahls casetävling i affärsjuridik avgjordes i Göteborg igår kväll..

Realtid - 5 timmar sedan

Credit Suisse drar in bonusar

Den schweiziska banken Credit Suisse har beslutat att dra in på bonusutbetalningar till firmans investmentbankirer..

Realtid - 5 timmar sedan

Åtal väckt mot 24Money – brotten har drabbat tusentals

Sex åtalade, varav en är före detta advokat, för grova bedrägerier, trolöshet mot huvudman, grovt brott, samt flera fall av grova bokföringsbrott. Brotten har drabbat tusentals småsparare..

Realtid - 6 timmar sedan

”Ser stor potential att fortsätta växa”

Ilija Batljan berättar om SBB:s förvärv av Hemfosa, om möjligheterna till fler förvärv i konsolideringstider och vilka tillgångar som kommer att säljas ut. .

Realtid - 6 timmar sedan

FI tredubblar insats mot penningtvätt

Jämfört med 2018 planerar Finansinspektionen att tredubbla sin förmåga inom arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorism fram till slutet av 2020..

Realtid - 7 timmar sedan

Anders Furuhed blir managing director på Goldman Sachs

Anders Furuhed blir managing director på Goldman Sachs och stationeras i Stockholm..

Realtid - 9 timmar sedan

Så kommer revisionsbranschen förändras

Revisionsverksamheten utgör en allt mindre del av revisionsfirmorna. Här svarar fyra experter hur de tror att revisionsbranschen kommer att utvecklas. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.