Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 15 November, 18:34

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 11:32

Restaurangmomsen halveras i höstbudgetRegeringen föreslår i höstbudgeten att restaurangmomsen sänks från 25 procent till 12 procent. Åtgärden beräknas kosta cirka 5,4 miljarder kronor. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande på måndagen..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Restaurangmomsen, halverasi , höstbudget
Alliansfritt Sverige - 16 okt 13 kl. 14:28

Reinfeldts tårtmiss

Något oväntat kom partiledardebatten att handla tårtor till då Miljöpartiet tog med sig en tårta i talarstolen. Tårtan var i form av ett tårtdiagram som visade hur lite regeringen investerade i skolan och istället valde att sänka skatten. Detta gillades inte av statsminister Fredrik Reinfeldt som drog till med följande (66:25 in i inslaget): "Herr talman, jag vill att Gustav Fridolin svarar på varför du vill dubblera restaurangmomsen för den som gjort den tårtan".

PrivataAffärer - 10 apr 19 kl. 09:57

Budgeten: Finansiella sparandet minskar

Finansminister Magdalena Andersson offentliggjorde siffrorna redan den 1 april, då hon presenterade regeringens syn på det ekonomiska läget. Hon sade då att det försvagade sparandet främst hade sin grund i M/KD-budgeten som riksdagen röstade igenom i december. Halverad prognos Prognosen för det finansiella sparandet halveras till 0,6 procent, från 1,2 procent, för 2019 och sänks till 0,7 från 2,0 procent för 2020.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Elekta rasar efter vinstvarning

Elekta sänker sin prognos för ebita-marginalen för räkenskapsåret 2019/2020. Samtidigt publicerar bolaget preliminära resultat för det andra kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.