SvD > Inrikes

Wednesday, 13 November, 08:12

SvD - 12 sep 11 kl. 11:26

Lars Vilks planerade besök på biennalenSkulle besöka terrorhotad konsthall i Göteborg..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Vilks, Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, Vilks, planerade, besök, biennalen
Skånskan - 11 jun 16 kl. 09:00

Lars Vilks hjärtebarn Nimis anses för farlig

Kultur 36 år har gått sedan konstnären Lars Vilks började snickra ihop drivved vid Kullaberg. Sedan dess har Nimis, det stora klättervänliga bygge som utgör hjärtat i det påhittade landet Ladonien, hunnit bli ett välkänt landmärke och ett omtyckt utflyktsmål. Men hur mår Nimis egentligen, så här på väg in i medelåldern?

YLE - 08 apr 15 kl. 12:37

Karikatyrtecknaren Lars Vilks till Finland nästa vecka

Den kontroversiella konstnären och karikatyrtecknaren Lars Vilks besöker Finland nästa vecka på inbjudan av riksdagsman Mika Raatikainen (Sannf). Vilks ska delta i ett seminarium som handlar om yttrandefrihet, självcensur och trygghet. Enligt Raatikainen är avsikten med besöket att betona den nordiska yttrandefriheten, och att visa man inte ska tvingas böja sig för andra religioner och ideal.

YLE - 14 apr 15 kl. 18:31

Allt gick lugnt till under Lars Vilks besök

Den kontroversiella konstnären och karikatyrtecknaren Lars Vilks besökte Helsingfors på tisdag för ett seminarium om yttrandefrihet. Trots tidigare farhågor om säkerhetsrisker förlöpte seminariet utan problem. Ursprungligen var det meningen att seminariet skulle ordnas i riksdagens tilläggsbyggnad Lilla parlamentet, men evenemanget ställdes in efter en säkerhetsbedömning av Skyddspolisen.

DN - 21 aug 12 kl. 10:46

Jamtli stoppar verk av Lars Vilks

Jamtli, länsmuseet Östersund, bokar av ett verk med Lars Vilks. Ledningen motiverar sitt beslut med att Vilks planerade deltagande i en antimuslimsk konferens i New York, arrangerad av Sion (Stop Islamization Of Nations) samt Vilks mediekommentarer om islam..

Expressen - 26 feb 13 kl. 00:21

Lars Vilks tackar ja till besök i Malmömoskén

MALMÖ. Konstnären Lars Vilks tackade under måndagen ja till en inbjudan om att besöka moskén i Malmö. Besöksförslaget levererades av vd:n för Islamic center, Bejzat Becirov i TV4 Nyheterna Malmö.

BT - 06 dec 11 kl. 12:23

Boråsare åtalas för mordplanermot Lars Vilks vid Röda sten

Chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström har åtalat de tre personer som suttit häktade sedan i september i Göteborg, först för terrorbrott och sedan för förberedelse till mord vid Röda sten. Bland de åtalade finns en 26-årig boråsare. "Det tänkta offret för dådet var konstnären Lars Vilks", uppger Hilding Qvarnström i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Norrtelje Tidning - 23 jul 12 kl. 17:30

Dödshotade Lars Vilks till Norrtälje

Den kontroversielle konstnären Lars Vilks besöker Norrtälje Konsthall den 24 oktober. Lars Vilks har mordhotats fler gånger av militanta muslimer, eftersom han enligt dessa uttryckt sig förklenande om profeten Muhammed..

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Lars Vilks förstörde Mona Lisa

En 80-årig spansk kvinna fick för sig att spontanrestaurera en söndervittrande 200 år gammal jesusmålning. Resultatet var skrattretande.  Men nu uppdagas en ännu större konstskandal.

Sydsvenskan - 20 mar 15 kl. 16:50

Lars Vilks verk Nimis hotat

Lars Vilks resliga konstverk Nimis på Kullaberg i Skåne hotar att förfalla. Det är konstnären själv som stått för underhållet av träbyggnationerna genom åren. Men nu när han inte har möjlighet se över sitt verk efter terrorattentatet i Köpehamn överväger kommunen att spärra av området.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 15 kl. 16:50

Lars Vilks verk Nimis hotat

Lars Vilks resliga konstverk Nimis på Kullaberg i Skåne hotar att förfalla. Det är konstnären själv som stått för underhållet av träbyggnationerna genom åren. Men nu när han inte har möjlighet se över sitt verk efter terrorattentatet i Köpehamn överväger kommunen att spärra av området.

Sydsvenskan - 26 mar 15 kl. 11:24

Peter Sunde: Det absurda mötet med Lars Vilks i skogen

Sista skylten jag såg stod det Läby på. Vi är någonstans utanför Uppsala och på väg till en hemlig plats. Vi följer efter en civil polisbil och har fått instruktioner om att hålla tätt intill och vi ska ignorera väjningsplikten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.