Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 22 November, 19:26

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 11:21

Branschen som står på fast mark när börsen backarSvenska pensionspengar plöjs ned i storjordbruk i Brasilien, Australien och USA. Det är Andra AP-fonden som nu hänger på den nya placerarvågen att investera i jordbruksmark..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Brasilien, USA, Andra AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Branschensom , står, fast, marknär , börsen, backar
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Branschen håller fast vid bristen på lastbilschaufförer

Efter insändarna om att det inte stämmer.

Sydsvenskan - 03 nov 11 kl. 21:23

Mark Knopfler har spelat

Med över trettio år i branschen och drygt 120 miljoner sålda album med Dire Straits har Mark Knopfler förtjänat rätten att inte bli kallad förband, supportakt eller något annat lätt förminskade.
På höstens Europaturné med Bob Dylan kallas istället den 62-årige britten för det aningen tjusigare ?special guest?

BT - 03 mar 11 kl. 08:32

Socialskandalen i Mark kan användas som varnande exempel

Trots pågående uppstädning efter socialskandalen i Mark finns fortfarande risk för att människor far illa av socialtjänstens hantering.
? Vi måse utgå från det i alla fall, säger Per-Olov Hermansson, socialnämndens ordförande (KD).

Cornucopia - 29 sep 19 kl. 12:10

Uppsägningarna har dragit igång i IT-branschen - "arbetsbrist"

Uppsägningarna har börjat i IT-branschen, eller åtminstone börjat leta sig upp till ytan. Sveriges största IT-konsultbolag CGI drar ner på personalen och läsare vittnar om neddragningar på andra håll.
Skit på tangentbordet.

IT24 - 05 apr 13 kl. 14:45

Branschen hyllar populär treåring


Den här veckan är det tre år sedan Apple lanserade Ipad, något som skakat om branschen på många sätt. "Den har varit ett fantastiskt tillskott", säger Mark Hammarberg på Elgiganten..

HBL - 26 feb 13 kl. 11:09

Staten köper Åbovarvets mark

Staten köper Åbovarvets mark och hyr ut området till STX Finland. Det berättade näringsminister Jan Vapaavuori (Saml) på en presskonferens vid tolvtiden.Affärens värde är 23,5 miljoner euro och den görs på marknadsmässiga villkor.

DI - 19 maj 15 kl. 16:49

"Investera inte i nästa Mark Zuckerberg"

En av Sveriges främsta ängelinvesterare, Hampus Jakobsson, hävdar att svenska investerare ofta suktar efter fel bolag. Branschen letar efter nästa Mark Zuckerberg, när de egentligen borde leta efter motsatsen till honom..

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 16:04

Branschen laddar för nytt filmavtal

Hur ska svensk film finansieras? Inför nästa filmavtal rycker flera aktörer åt sig initiativet för att få fart på filmpolitiken. Film- och tv-producenternas utredare Bengt Toll tror på ett breddat avtal framför en helstatlig lösning.

Dagensanalys.se - 09 mar 18 kl. 14:51

Nyfikenheten i den här branschen är alldeles för låg

När jag träffar folk i branschen blir jag både rädd och lite ledsen. För det kan inte vara lätt att hela dagen behöva fejka sin kunskap och samtidigt ansvara för andras pengar. Min rädsla är att vi inte är nyfikna nog.

YLE - 31 jan 13 kl. 16:26

Nätbanken inte för alla - branschen försvarar sin tolkning

Bankbranschen håller fast vid att koder till nätbanken inte är en grundläggande banktjänst, trots kritik från ministerhåll. Svenska YLE har rapporterat om att bankerna kan vägra att ge kunder med flera betalningsanmärkningar tillgång till nätbankskoder, och justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har kritiserat den linjen. Bankbranschen har gått in för en tolkning där bankerna kan göra avvägningar om vilka kunder som ska få tillgång till nätbanken.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Storbankerna tror på rekyl i tillväxten

SCB:s BNP-statistik för det tredje kvartalet väntas visa att tillväxten växlade upp något. Enligt Infront Datas prognosenkät väntas Sveriges BNP ha ökat 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Morgan Stanley: Banker fortfarande billigaste sektorn i Europa

Banker är fortfarande den billigaste aktiesektorn i Europa med en undervärdering på 15 procent vid nuvarande ränteläge och inflationsförväntningar..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Euroländernas PMI-siffror under förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 50,3 i november, jämfört med 50,6 föregående månad..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Lyft för Multiq

Bildskärmsleverantören rapporterar en kraftigt lkad vinst för kvartalet och bedömer att helåret kommer att bli mycket bra för bolaget..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Hälsovårdsbolag i topp på börsen

Stockholmsbörsen handlades försiktigt uppåt vid lunchtid på fredagen. Hälsovårdsbolagen gick framåt, men även ett flertal verkstadsbolag. Efter en förhoppningsfull inledning på fredagens handel sökte sig index tillbaka mot oförändrade nivåer..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Här är Tesla Cybertruck – inspirerad av Bond-bil

Nu är Tesla Cybertruck presenterad. Företagets första elpickup..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

DNB: Bra läge att ta hem vinsten i investmentbolaget

Kursen i investmentbolaget har gått upp med över 40 procent sedan årsskiftet och därmed har det uppstått en "särskilt bra" tidpunkt att ta hem vinst..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Ninja Casino fälls - spelreklamen inte måttfull

Uttryck som "Blixtsnabba utbetalningar" och "Här är klockrena vägen till guldet" strider mot lagen om måttfullhet i spelreklam och får inte användas i marknadsföring om spel. Det beslutar Patent- och marknadsdomstolen som nu för första gången prövat frågan om måttfullhetskrav i spelreklamen..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Ferronordic ser ytterligare återhämtning på marknaden

Ferronordic bedömer att marknaden under återstoden av 2019 och 2020 fortsätter att återhämta sig i ungefär samma takt som tidigare under innevarande år. Potential för ytterligare tillväxt finns om genomförandet av de så kallade Nationella Projekten sätter fart. Det framgår av delårsrapporten..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Tele2 vinnare på börsen efter riktkurshöjning

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med en uppgång, men vände snart ned mot nollstrecket i likhet med de större kontinentala börserna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.