Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 14 November, 09:55

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 11:13

"4 timmars arbetsdag - fullt möjligt?"?Det har slutits em helig pakt i världen om att vi ska vara på kontoret mellan nio till fem. Men vad gör vi där alla dessa långa dagar som följer på varandra ett helt yrkesliv? När det skulle räcka att jobba fyra timmar i veckan enligt författaren Timothy Ferriss. ?.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Timothy Ferriss

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 4 timmars, arbetsdag, fullt, möjligt
Cornucopia - 04 jan 17 kl. 12:24

Omöjligt få ekonomi i sex timmars arbetsdag utan 33% sjukskrivningar

Att via minskade sjukskrivningar ekonomiskt kunna motivera sex timmars arbetsdag är förstås omöjlig matematik. Kostnaderna stiger med 33%, så endast om arbetsplatsen hade 33% sjukskrivningar och alla dessa försvann kan man motivera kortare arbetsdag på detta vis. Endast socialistisk matematik kan få det hela att gå ihop på en arbetsplats med 6.

GöteborgsPosten - 02 jan 17 kl. 15:34

Ett annat arbetsliv är fullt möjligt

Alla Maria Rydéns (M) farhågor om försöket med sex timmars arbetsdag på Svartedalens äldreboende har kommit på skam, skriver de rödgröna i Göteborg..

Nerikes Allehanda - 21 okt 13 kl. 05:43

Fullt möjligt att avveckla Nora Rådhus

Det är fullt möjligt att avveckla Nora Rådhus och lägga Nora Bostäder och Nora Fastigheter direkt under kommunen, men det är förknippat med vissa kostnader..

Expressen - 07 mar 14 kl. 14:43

Positiva beskedet om May: "Är fullt möjligt"

GÖTEBORG. Här gör May Mahlangu, 24, sin första träning med IFK Göteborg. Han är inte redo för bollövningar eller match ännu, men han följer ett personligt program och kan vara spelklar redan till hemmapremiären mot Malmö FF den 7 mars.

Expressen - 13 apr 14 kl. 14:14

IPCC: Fullt möjligt att avvärja klimathotet

Det är fullt möjligt att avvärja klimathotet och dämpa temperaturökningen på jorden. Men för att lyckas krävs mycket kraftiga minskningar av växthusgasutsläppen de närmaste decennierna. Den slutsatsen drar FN:s klimatpanel (IPCC) i sin senaste delrapport..

DN - 28 nov 17 kl. 21:00

”Ansvariga i Akademien bör avgå – det är fullt möjligt”

Förtroendet för Akademien och dess ledamöter är rubbat, ledningens integritet och omdöme har brustit. Sara Danius har bekräftat brott mot jävsreglerna. De tidigare ständiga sekreterarna Horace Engdahl och Peter Englund bör ta sitt ansvar och lämna Akademien, vilket är fullt möjligt enligt stadgarna, skriver professor Claes Sandgren..

GöteborgsPosten - 13 mar 18 kl. 11:19

Fullt möjligt att satsa mer på höghastighetsbana

Höghastighetsjärnvägen måste få en ny finansiering så att den byggs färdigt snabbare. Vi menar att det är fullt möjligt för staten att göra en särskild ekonomisk satsning. Påverkan på budgetsaldot skulle vara begränsad, skriver Lena Micko och Anders Knape, Sveriges Kommuner och Landsting..

Expressen - 14 jan 19 kl. 23:11

”Fullt möjligt för honom att vinna en grand slam”

Novak Djokovic, 31, går in i Australian Open som storfavorit.Eurosports expert Mats Wilander anar dock att Alexander Zverev, 21, kan skrälla – och pekar ut Leo Borg som nästa potentiella svenska stjärna.– Det är fullt möjligt för honom att vinna en grand slam, eftersom hans pappa vann elva stycken, säger Wilander..

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 06:00

Därför säger vi nej till nio timmars arbetsdag

Marie Sten: Heltidsarbete natt blir omöjligt!.

Kristianstadsbladet - 17 mar 18 kl. 08:00

90 procent ska få fiber – Telia: Fullt möjligt

Utbyggnaden av fiber i Bromölla kommun ter sig gå sakta. Men Teila kommer positiva vindar och tror att målet om en anslutning på 90 procent 2020 är fullt möjlig..

SvD - 24 jun 15 kl. 14:18

”Examenstillstånd för andraspråkslärare fullt möjligt”

UKÄ:s statistik visar att farhågan, att det i praktiken skulle vara omöjligt för vissa lärarutbildningar att få tillstånd att utbilda andraspråkslärare, inte är befogad, skriver Karin Järplid Linde, UKÄ, i en replik..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Svamp och apelsinskal – framtidens design

En odlad sko, porslinsliknande föremål gjorda på nedmalt apelsinskal och möbler av stenkol – utställningen "Design matters" på Bildmuseet i Umeå undersöker designens framtida utmaningar. Vad händer med designen i en värld som står inför klimatförändring.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Rutigt på modet igen

Trots den politiska oron på den viktiga Hongkongmarknaden kan brittiska modehuset Burberry redovisa positiva siffror. Lyxmärket, grundat redan 1856 och förknippat med ett klassiskt rutmönster, redovisar en ökad försäljning i jämförbara butiker med fem p.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lägre arbetslöshet efter nya SCB-siffror

I oktober var 330 000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,0 procent. Det är en ökning med 22 000 personer eller 0,3 procentenheter jämfört med motsvarande månad 2018, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Siffran för september ha.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Han blev bortgift som 19-åring av sin pappa

”Jag gör allt för att bryta mig loss, men då hamnar jag istället i ensamheten.”.

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Skadad ÖVK-are snart tillbaka

Därför missade Joel Andersson matchen mot Hylte/Halmstad..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fler poliser på Malmös gator

Nu blir det fler synliga poliser på Malmös gator. I onsdags anlände extra poliser från resten av Sverige till staden, som ett led i den så kallade "Operation Rimfrost", rapporterar Sydsvenskan. Efter den senaste tidens våldsvåg har polisen utlyst den sä.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Daimler sparar – många får gå

Tyska lyxbilstillverkaren Daimler, med Mercedes-Benz i portföljen, ska spara en miljard euro, över tio miljarder kronor, fram till 2022. Mängder av jobb kommer att ryka, berättar bolaget. Bakgrunden är en kostsam växling till utsläppsmässigt grönare bil.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Southgate om Sterling: ”Vi har gått vidare”

Raheem Sterling petades från kvällens EM-kvalmatch mot Montenegro. Men Englands förbundskapten Gareth Soutgate säger att han inte har några problem med att ta ut Sterling till söndagens avslutande kvalmatch mot Kosovo. – Vi har gått vidare.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Stilla öppning på börsen

Stockholmsbörsen öppnar med relativt små rörelser, i linje med de större Europabörserna. Efter cirka 15 minuters handel ligger det breda OMXS-indexet runt nollstrecket. Bland förloraraktierna märks fortsatt flera konjunkturkänsliga verkstadsbolag.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Statskontoret: Nationalmuseum styrs dåligt

Nationalmuseum har för dålig ledning, styrning och uppföljning. Det skriver myndigheten Statskontoret, vars uppdrag är att främja god förvaltningsstruktur i staten, i ett pressmeddelande. "Ledningen och styrningen samt de ekonomiska underlagen är inte ä.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.