Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 17 November, 04:22

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 11:38

Detta kommer att hända under rättegångenDet är många experter som kommer att höras under rättegången, som kommer att pågå under sammanlagt nio dagar. Här är schemat, dag för dag..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta kommer att händaunder , rättegången
Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 13:00

Världens första live-streemade rättegång – Kim Dotcom sänder hela rättegången mot hans fildelning

En domare i Nya Zeeland har sagt att rättegången mot internet-entreprenören Kim Dotcom med Megaupload kommer att tillåtas att sändas live på nätet. USA vill att grundaren av de beslagtagna webbplatserna Megaupload som anklagas för intrång i upphovsrätten, utpressning och penningtvätt skall utlämnas, de har även motsatt sig hans önskemål att sända rättegången på YouTube. Kim Dotcom kommenterade på Twitter att han via beslutet ”bryter ny mark” med streaming av rättegången.

Sydsvenskan - 18 apr 13 kl. 06:30

Rättegången mot känd regimkritiker skjuts upp

Rättegången mot en av Rysslands mest kända oppositionsledare Aleksej Navalnyj inleddes igår morse, men ajournerades efter 45 minuter. Den fortsätter istället nästa vecka.Juristen och antikorruptionsaktivisten Aleksej Navalnyj anklagas för förskingring av pengar vid försäljning av virke.

YLE - 04 aug 15 kl. 03:50

Talvivaararättegången börjar – Vem hade ansvaret?

Vem fattade besluten, vem bär ansvaret – och vem borde ha slagit larm om åtgärder tidigare? Det här är några centrala frågor som professor Jussi Tapani ställer inför Talvivaararättegången som inleds på tisdagen. Fyra chefer, bland dem bolagets tidigare verkställande direktör Pekka Perä åtalas för grov miljöförstöring.

YLE - 06 okt 16 kl. 15:02

Gröna blöjväskor och fem andra minnen från rättegången mot McDonald

Rättegången mot tidigare ledande läkaren i Hangö Outi McDonald om den påstådda förskingringen av gamla förnödenheter pågick hela dagen på onsdagen. Rätten fick bland annat höra om kartonger med gamla gummihandskar hemma hos McDonald, om gröna blöjväskor i McDonalds kappsäck och om Lappvik FBK som kanske också borde ha fått en donation. På förmiddagen hördes McDonald och på eftermiddagen vittnen.

YLE - 06 okt 16 kl. 15:02

Gröna blöjväskor och fem andra minnen från rättegången mot Outi McDonald

Rättegången mot tidigare ledande läkaren i Hangö Outi McDonald om den påstådda förskingringen av gamla förnödenheter pågick hela dagen på onsdagen. Rätten fick bland annat höra om kartonger med gamla gummihandskar hemma hos McDonald, om gröna blöjväskor i McDonalds kappsäck och om Lappvik FBK som kanske också borde ha fått en donation. På förmiddagen hördes McDonald och på eftermiddagen vittnen.

Skånskan - 17 jan 17 kl. 15:54

Skräck och fascination under jätterättegången

Krönika ERWP.fif(0)Bildsköne Bengtsson, Tatuerade Johansson och Tumba-Tarzan. För att inte tala om Lars ”Lasse-Maja” Molin.

YLE - 13 jun 13 kl. 15:16

Så här sade Immonen i rättegången

Skidåkaren Janne immonen svarade så här på frågorna han fick under rättegången i tingsrätten. Immonen erkände med egna ord andvändningen av EPO-hormon. Immonen och Harri Kirvesniemi som representeras av advokaten Jorma Ipatti sade under FNB-rättegången 2011 att de aldrig under karriären använt EPO-hormon eller tillväxthormon.

Nyhetskanalen - 07 nov 12 kl. 13:50

Dags för en andra omgång av rättegången mot Södertäljenätverket

Det massiva målet mot Södertäljenätverket tog en oväntad andra vända. På torsdag inleds en utdragen repris av rättegången.

Parallellt pågår flera utredningar mot kriminella med koppling till gänget.

SmålandsPosten - 03 okt 13 kl. 06:02

Åhörare fotograferade inne i rättssalen under rättegången

Mitt under rättegången om mordförsök började en åhörare att fotografera inne i rättssalen ? trots tillsägelse från rättens ordförande.
Åhöraren misstänks nu för brott och en polis-utredning pågår.

SmålandsPosten - 21 okt 14 kl. 06:08

Många följde rättegången

Mannen som misshandlades och slängdes upp på ett lastbilsflak under dramat utanför Lidhult har flytt landet. Stolen där han skulle ha suttit i Växjö tingsrätt gapade tom.
Men det var välfyllt bland åhörarnas platser, flera intresserade tvingades vända i dörren, när rättegången inleddes.

YLE - 19 jan 16 kl. 19:46

Prostituerad under Aarnio-rättegången: Han ville ha sex

Aarniorättegången fortsatte i tisdags i Helsingfors tingsrätt då den prostituerade kvinnan "Saara" fick ta till orda. "Saara" berättade att hon har känt den åtalade tidigare chefen vid Helsingfors narkotikapolis, Jari Aarnio ända sedan år 1997. - Det började med att Aarnio ringde till mig, sade "Saara".

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Kirurgi räddar liv vid symtomfri aortastenos

Risken att dö i förtid är lägre om patienter med asymtomatisk och väldigt svår aortastenos får tidig kirurgi i stället för regelbunden uppföljning. Spännande fynd, anser en svensk expert..

Dagens Medicin - Igår: 14:03

Tvångssvården brister när mallen går före

Standardiserade vårdplaner används för att patienter med ett specifikt hälsotillstånd ska få samma vårdinsatser. Men det är inte alltid patientens bästa som styr utformningen av planerna, enligt ny forskning..

Dagens Medicin - Igår: 13:27

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Zikaviruset finns i Europa, konstaterar den europeiska smittskyddsmyndigheten. Men någon risk för att viruset etablerar sig, på kontinenten eller i Sverige, finns inte..

Dagens Medicin - Igår: 10:49

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

En robust sjukvård kräver reservkapacitet

I fallet Apotekstjänst och dess haveri som lamslog vården i fem regioner läser jag att den ansvariga upphandlaren, efter två veckors kaos, har fortsatt förtroende för Apotekstjänst. Jag kommer osökt att tänka på hur jag följde min aktie ända till botten. Det skriver Dagens Medicins krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - Igår: 08:13

Fall av cryptosporidium utreds

Flera fall av magåkomman cryptosporidios utreds av Folkhälsomyndigheten som nu letar efter smittkällan. Eftersom ökningen skett i olika delar av landet tror myndigheten inte att smittan är vattenburen..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Musikterapi är en underutnyttjad samhällsresurs”

I sin senaste rapport som släpps 11 november, slår WHO Europa fast att samhällsinsatser med inslag av kulturella och konstnärliga uttrycksformer främjar psykisk och fysisk hälsa. Vi vill rikta beslutsfattares uppmärksamhet till musikterapi, en internationellt erkänd forskningsbaserad behandlingsf....

Dagens Medicin - I förrgår: 16:01

Barnmorskeförbundet: ”Vi har nått vårt delmål”

Eva Nordlund, nyvald ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, är nöjd med att hittills 2 231 barnmorskor har valt att bli medlemmar..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:43

Nya fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:02

”Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården”

Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården. Löf får in 17 000 anmälningar per år och nästan hälften leder till ersättning. Löf har sitt....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.