Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 12 November, 12:13

Dagens Medicin - 12 sep 11 kl. 11:52

Här är de som ska döma i måletEn domare, Mari Heidenborg, och fyra nämndemän fäller avgörandet i målet mot den dråpmisstänkta läkaren..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Heidenborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är de som ska dömai , målet
Ekonomistas - 09 sep 13 kl. 09:00

Åsidosätter Riksbanken prisstabilitetsmålet? Vad är i så fall kostnaderna?

Vad menas med att ?åsidosätta prisstabilitetsmålet? när Riksbanken har ett inflationsmål på 2 procent?

Ekonomistas - 28 aug 17 kl. 07:36

Penningpolitik och full sysselsättning utan att åsidosätta inflationsmålet

Målen för penningpolitiken har blivit en aktuell fråga. Riksdagen har tillsatt en kommitté med uppdrag att göra en översyn av det penningpolitiska ramverket och Riksbankslagen, inklusive penningpolitikens mål och medel. Full sysselsättning är det främsta målet för den ekonomiska politiken i Sverige.

Ekonomistas - 28 okt 13 kl. 09:40

Hur kan Finansutskottet och andra avgöra om Riksbanken uppfyller eller åsidosätter inflationsmålet?

Hur kan Finansutskottet och andra avgöra om Riksbanken uppfyller eller åsidosätter sitt prisstabilitetsmål? Riksbanken har ju inte perfekt kontroll över inflationen och inflationen kan inte alltid ligga precis på målet. Jo, genom att jämföra genomsnittlig inflation under en längre period med inflationsmålet och även jämföra med andra länder med inflationsmål för att avgöra vad som är möjligt.

Ekonomistas - 12 mar 14 kl. 07:00

Dags att ersätta överskottsmålet med ett balansmål

Detta är ett gästinlägg av Robert Boije som är fil. dr. i nationalekonomi och samhällspolitisk chef på Saco.

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmålet än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmålet än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitsorden i matematik och modersmålet i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

Kristianstadsbladet - 25 maj 13 kl. 04:00

Borg har lämnat målet

Överge överskottsmålet!
Kraven på att finansminister Anders Borg ska skrota den finanspolitik som präglat Sverige sedan 1990-talskrisen kommer från allt fler. Självaste Göran Persson har förklarat att överskottsmålet spelat ut sin roll.

Ekonomistas - 16 dec 13 kl. 09:40

Varför är skulderna ytterligare att skäl till att uppfylla inflationsmålet?

Varför är hushållens skulderna ytterligare ett skäl för Riksbanken att uppfylla inflationsmålet?  Dvs. utöver det tunga skäl som ges av att inflationsmålet på 2 procent är hur det lagstiftade målet om prisstabilitet har konkretiserats.

HBL - 22 okt 13 kl. 04:30

Är mellanölet boven?

Mellanölet är i fokus i beredningen av den nya alkohollagen. Vd Jari Leinonen vid bryggeriet Rekolan Panimo som snart flyttar till Fiskars säger i intervjun i lördagens VN att Valvira har låtit förstå att en av de centrala målsättningarna med lagen är att spä ut det öl som butikerna får sälja till 3,5 procent.
Leinonen befarar att det i så fall innebär ett dråpslag mot de mikrobryggerier med lokal förankring som har vuxit fram under de senaste åren.

Ekonomistas - 03 jan 14 kl. 11:30

Problem på bostadsmarknaden ingen ursäkt för Ingves att missa inflationsmålet

I en stort upplagd intervju i DN den 3 januari oroar sig riksbankschefen Stefan Ingves som vanligt för hushållens skulder och föreslår en bred kommission för att reformera bostadsmarknaden. För Riksbankens del menar Stefan Ingves att en bättre fungerande bostadsmarknad skulle ta bort ett bekymmer som i dag lägger börda på penningpolitiken. Då ökar utrymmet att ännu tydligare inrikta räntebesluten på att ”i någorlunda närtid” nå inflationsmålet, menar han.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 15:30

Tvingas sänka överskottsmålet

HÖRBY Hörby kommun sänker överskottsmålet till en procent nästa år. Det beslutade kommunfullmäktige på måndagskvällen. Orsaken är det kärva ekonomiska läget.

YLE - 22 mar 13 kl. 07:55

Målvakten Brodeur nätade ? se målet!

Martin Brodeur stal showen i Tuomo Ruutus comebackmatch efter skada. Veteranmålvakten noterades för en fullträff i New Jersey Devils seger över Carolina Hurricanes och är nu den burväktaren i NHL-historien som gjort flest mål. Målet kom i den första perioden.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

”Den kliniska forskningen i sjukvården behöver öka”

Att det finns en stor förbättringspotential för svensk forskning är knappast kontroversiellt, skriver Cancerfonden i en replik..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Stabsläget över i NU-sjukvården

NU-sjukvården har blåst av stabsläget som gällt sedan i förra veckan på grund av ett stort It-haveri..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Många anmälningar till Datainspektionen berör vården

Antalet anmälda personuppgiftsincidenter har ökat under 2019. Det visar en ny rapport från Datainspektionen. Bland de tillsynsärenden som myndigheten bedömer extra allvarliga berör sju svensk sjukvård.

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

”Systemfel gör att donationer aldrig blir av”

Om vi inte aktivt sagt nej borde vården utgå ifrån att vi vill donera våra organ, skriver fyra liberala politiker inför partiets landsmöte..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Malarianät fångar mer fisk än myggor

Myggnät som har distribuerats i hundratusental till vissa afrikanska länder används ofta till fiske i stället. Eftersom näten är så finmaskiga hotar fisket att ödelägga de redan ansträngda ekosystemen i kustregionerna..

Dagens Medicin - Igår: 11:57

Sahlgrenska stäms för diskriminering

Händelsen som det handlar om rör när en ambulanssjuksköterska skrev i akutjournalen att en man som fått ett skallskada vid en fotbollsmatch drabbats av “kulturell svimning”, och vården av mannen dröjde..

Dagens Medicin - Igår: 11:50

Datorhaveriet: ”Det är leverantörens ansvar”

Datorerna som havererat i Västra Götalandsregionen ska klara användning i fyra år enligt leverantörens garanti. – De är specificerade för att klara verksamhetens krav, säger Lars Loftäng, avdelningschef för koncerninköp..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”En modern vård måste finnas där människor rör sig”

Som politiker måste vi rusta vården efter de nya behoven och svara på ett uppdämt behov av nya digitala kontaktvägar med våra vårdgivare, skriver Daniel Forslund (L)..

Dagens Medicin - 08 nov 19 kl. 14:58

Här får patienten göra förjobbet innan besök

Region Skåne testar just nu ett nytt grepp för att korta väntetider, öka patientsäkerheten och minska administrationen inom primärvården. .

Dagens Medicin - 08 nov 19 kl. 14:47

”Cancerfondsrapporten är undermålig och bör dras in”

Rapporten håller inte måttet som underlag för en seriös diskussion om cancerforskningen och dess finansiering. Den bör dras in, skriver två forskare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.