SvD > Ekonomi

Monday, 11 November, 21:50

SvD - 12 sep 11 kl. 11:06

Anders Borg varnar för ?finansolycka??Företag och hushåll måste förbereda sig.?.
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borg, varnarför , finansolycka
Dagens PS - 23 aug 19 kl. 08:14

Anders Borg varnar för penningpolitiken

Ex-finansministern anser att Riksbankens signaler om räntehöjningar är ”lite tokigt”. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) berättar att Anders Borg ser en inbromsning framför sig, dock inte av samma kaliber som krisen 2008. Enligt Borg är Riksbanken för passiv, den måste parera för svårare tider och därför anser han att de signaler som kommer från Riksbankens sida är fel, säger han till Di-tv.

E24 - 08 aug 11 kl. 13:05

Anders Borg varnar för en stökig höst

Finansminister Anders Borg varnar för en stökig höst på finansmarknaderna. "Vi får räknar med att det kommer att gunga rejält en tid", säger han..

Expressen - 05 jul 11 kl. 12:03

Anders Borg varnar för räntehöjningen

I dag höjde riksbanken sin styrränta med 0,25 procentenheter. Samtidigt varnar finansminister Anders Borg för effekterna höjningen kan få. - Har vi inte kunder i butikerna blir det inga jobb, säger han.

DI - 28 aug 14 kl. 15:46

Anders Borg varnar SBAB

Den statliga bolånebanken SBAB vill vinna tillbaka sin position på marknaden. Men finansminister Anders Borg (M) varnar banken för allt för offensiva metoder..

DN - 05 dec 17 kl. 09:09

Anders Borg varnar för EU:s bankunion

Sverige bör inte gå med i EU:s bankunion, anser förre finansministern Anders Borg som varnar för nästa finanskris. Efter sin egen kris i somras är han åter aktiv i debatten..

Expressen - 16 aug 11 kl. 13:02

Anders Borg varnar för "allvarligt läge"

Finansminister Anders Borg kallades i dag till riksdagens finansutskott för att redogöra för sin och regeringens syn på det ekonomiska läget. Men några klara besked om jobbskatteavdrag och kommande reformer blev det inte. I stället en varning: - Vi har ett besvärligt läge och det vore ansvarslöst att bygga den ekonomiska politiken på att det inte stabiliserats.

DI - 27 jun 16 kl. 21:04

Anders Borg varnar för lägre tillväxt

Räkna med lägre svensk tillväxt och en förlängd period med låga räntor.Det säger den förre finansministern Anders Borg, som bland annat är rådgivare till storbanken Citi och vice ordförande i Kinnevik..

DI - 13 sep 18 kl. 13:48

Anders Borg varnar: Nästa kris bli ännu svårare

Anders Borg var moderat finansminister 2006-2014. År 2008 kastades han rakt in i härdsmältan som följde efter Lehman-kraschen.  "Jag tror att nästa kris blir annorlunda.

DI - 22 aug 19 kl. 22:10

Anders Borg varnar: ”Riksbankens indikationer är tokiga”

Tidigare finansministern Anders Borg säger att allt tyder på att Sveriges ekonomi är på väg att bromsa in..

SVT - 04 okt 11 kl. 20:13

Finansminister Borg varnar

Finansminister Anders Borg varnar nu för att räddningspaketet till Grekland inte kommer att fungera. När Europas finansministrar idag möttes i Luxemburg sa Anders Borg att åtgärderna är otillräckliga och att situationen är mycket allvarlig..

Opinionen.se - 08 maj 13 kl. 10:51

Borg varnar för kronstyrka

Finansminister Anders Borg varnar för att den starka kronan är på väg att bli ett problem för den exportledda svenska ekonomin och uppmanar Riksbanken att ta hänsyn till effekterna i sin penningpolitik, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg, enligt di.se. ?

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.