Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 15 November, 11:06

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 11:04

Tydligt nedåt på börsenStockholmsbörsen inledde veckan med en tydlig nedgång som dock var något mildare än flera av de stora börserna i Europa..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tydligtnedåt på , börsen
Cornucopia - 07 sep 13 kl. 11:16

Väntade krig skickar upp börsen

Elva länder har nu bestämt sig för att döda lite syrier eftersom man påvisat förekomsten av C-stridsmedlet sarin i incidenten i Damaskus förorter, vilket tas som ett bevis att det är Assadregimen som är skyldig. Det är ett glädjande besked för världens börser, då väntade krig skickar upp börsen när de bryter ut.

Detta är alltså ett rent cyniskt inlägg kring att krig alltså skickar upp börsen och gör alla med kapital rikare, och jag tar inte någon som helst hänsyn till humana sidor på detta, utan är rent cynisk här.

Cornucopia - 06 jul 19 kl. 11:48

Tidsaspekten - "Börsen går alltid upp på sikt"

Vad många missar när de snällt tänker sitta kvar i den så kallade bankbåten, eftersom börsen alltid går upp på 30-40 års sikt, är tidsaspekten, och varför man sparar och investerar. Att det tog några decennier för börsen att återhämta sig efter kraschen 1929 var en klen tröst om man behövde pengarna innan dess. Och Hexagon sägs vara första offret för handelskriget.

Cornucopia - 21 maj 18 kl. 13:45

Börsen vill fortfarande inte vika ner

Den svenska börsen håller fortfarande emot och fortsätter sin grovt horisontella rörelse. Den kraftigt försvagade kronan bidrar antagligen till att hålla börsen uppe i svenska kronor mätt när exportbolagen går bra internationellt mätt i SEK.
Veckochart Stockholmsbörsens storboalgsindex OMXS30 sedan 2011.

Cornucopia - 19 jan 16 kl. 08:09

Sveriges ekonomi överhettad sedan december - dags att gå ur börsen

Sedan decembers konjunkturbarometerindikator från Konjunkturinstitutet är nu Sveriges ekonomi överhettad. Det börjar därmed blir dags att gå ur börsen, om man inte redan gjort det.Konjunkturbarometerindikatorn i grönt, OMXS30 i rött.

Cornucopia - 17 feb 17 kl. 06:55

Börsen pekar bara uppåt

Börsen, som mätt som Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30, fortsätter uppåt. Alla stora tekniska indikatorer pekar trendmässigt uppåt, men börsen kan förstås vända ner ändå. Är man en trendföljare så finns få tecken på avmattning just nu.

Cornucopia - 21 okt 18 kl. 19:08

Årets börsuppgång utplånad - börsen tillbaka till maj 2015

Med börsernas skarpa nedgång är inte bara Stockholmsbörsen på negativt territorium för helåret, utan är också tillbaka hela vägen till februari 2017. Under över tre år har börsen alltså stått stilla utifrån dagsläget, om nu någon vill ropa superkonjunktur och det kan bara gå uppåt.Veckochart OMXSPI.

Cornucopia - 11 jan 19 kl. 13:08

Gammal är äldst - guldet fungerar fortfarande som hedge mot börsen

Under hösten har den gamla sanningen att guldet fungerar som hedge mot börsnedgång återigen bekräftats. Inget nytt under solen, men inför lågkonjunkturen kan detta vara värt att påminna om.Guldpriset i SEK per gram.

Affärsvärlden - 07 aug 19 kl. 13:36

Tydligt upp på börsen

Stockholmsbörsen höll i morgonens återhämtning vid lunchtid på onsdagen och var tydligt upp efter de senaste dagarnas turbulenta tid..

Cornucopia - 02 aug 18 kl. 10:03

Stockholmsbörsen nära all time high

För stunden märks inga moln på den svenska börshimmeln. Det bredare OMXSPI ligger nära all time high (ATH), även om storbolagsindex OMXS30 är lite surare trots de senaste veckornas uppgång.Dagschart OMXSPI.

DI - 26 maj 16 kl. 19:44

Oljebolagen som är vinnare på börsen

Att påstå att krisen i oljeindustrin är över för att priset på Nordsjöolja är på väg att fördubblats sedan årslägsta noteringen på 27 dollar per fat är en grov överdrift. Oljepriset är fortfarande på en ytterst låg nivå sett till ett genomsnitt under de senaste 10 åren. Oljepriset måste stiga minst 50 procent till för att det långsiktigt ska vara attraktivt att ta den risk det innebär att ha en övervikt med oljeaktier i portföljen.

YLE - 27 jun 16 kl. 06:42

Dyster dag på börsen efter brexit

Hur kommer börsen reagera då den i dag öppnar igen efter brexit i slutet av förra veckan? – Det är ju klart att vi kommer att öppna betydligt lägre än vi var på fredag, säger Jan von Gerich som är chefsekonom på Nordea. Om finska börsen är stängd en dag, reflekteras det tydligt vad som har hänt i Europa då.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Elekta rasar efter vinstvarning

Elekta sänker sin prognos för ebita-marginalen för räkenskapsåret 2019/2020. Samtidigt publicerar bolaget preliminära resultat för det andra kvartalet..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

FI stärker arbetet mot penningtvätt

Finansinspektionen, FI, kommer under nästa år ytterligare skärpa arbetet mot penningtvätt..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Makuria ser nedsida på 75 procent i Ica

Den Londonbaserade kapitalförvaltaren Makuria tycker att Ica är "signifikant övervärderat" och ser en nedsida i aktien på 75 procent..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Mörka siffror för Xbrane

Xbrane, vars aktie handlas på Nasdaq First North, redovisar en nettoomsättning för det första kvartalet 2019 på 0 miljoner kronor (2,4)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Förlust för Wise Group

Wise Group redovisar ett resultat efter skatt på -6,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (4,4)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

SEB: Uppdrag Granskning rapporterar om misstänkt penningtvätt

SEB har blivit kontaktade av Sveriges Televisions program Uppdrag Granskning, som uppger att de kommer att rapportera om misstänkt penningtvätt i Baltikum i ett kommande program. Uppdrag Granskning uppger att de har material som inkluderar SEB..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Lägre rörelseresultat för Adapteo

Adapteo, som knoppades av från finländska Cramo och noterades på Stockholmsbörsen i somras och som är verksamt inom modulhus, redovisar en försäljning om 60,1 miljoner euro för det tredje kvartalet 2019 (58,7)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Uppgång i korten på börsen

Stockholmsbörsen stod på fredagsmorgonen inför en öppning uppåt, sedan Larry Kudlow, den amerikanske presidentens ekonomiske rådgivare, låtit förstå att diskussionerna kring den första fasen i ett handelsavtal mellan USA och Kina är i slutskedet..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Resultatökning för Etrion

Solenergiproducentens omsättning och resultat steg för kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.